AAC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

AAC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
AAC-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een AAC-bestand is een Advanced Audio Coding-bestand.
  • Open er een met een mediaspeler zoals iTunes of VLC.
  • Converteer naar MP3, WAV, M4R, enz., online met Zamzar of FileZigZag.

Dit artikel legt AAC-bestanden uit, inclusief hoe je er een kunt openen en hoe je er een kunt converteren naar een ander audiobestandsformaat.

Wat is een AAC-bestand?

Een bestand met de AAC-bestandsextensie is een MPEG-2 Advanced Audio Coding-bestand. Het is vergelijkbaar met het MP3-audioformaat, maar bevat enkele prestatieverbeteringen.

Apple's iTunes en iTunes Store gebruiken Advanced Audio Coding als hun standaard coderingsmethode voor muziekbestanden. Het is ook het standaard audioformaat voor veel andere apparaten en platforms.

Image
Image

AAC-bestanden kunnen zeker de. AAC-bestandsextensie gebruiken, maar ze worden vaker gezien verpakt in de M4A-bestandscontainer en hebben daarom meestal de. M4A-bestandsextensie.

AAC is ook een afkorting voor sommige termen die niets te maken hebben met dit audiobestandsformaat, zoals Acer America Corp. en geavanceerde toegangscontrole.

Een AAC-bestand afspelen

U kunt een AAC-bestand openen met iTunes via het File menu. Gebruik op een Mac de Toevoegen aan bibliotheek optie. Kies voor Windows Add File to Library of Add Folder to Library om de AAC-bestanden aan uw iTunes-bibliotheek toe te voegen.

Een andere manier om AAC-bestanden af te spelen met VLC, Media Player Classic (MPC-HC), Windows Media Player, MPlayer, Audials One en waarschijnlijk vele andere multi-format mediaspelers.

Als je hulp nodig hebt bij het openen van degene in de Audacity audiobewerkingssoftware, raadpleeg dan hun handleiding over het importeren van bestanden uit iTunes. U moet de FFmpeg-bibliotheek installeren als u Windows of Linux gebruikt.

Lees het privacybeleid van Audacity voordat je het downloadt en gebruikt, om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Als u merkt dat een toepassing op uw computer het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u de instellingen voor bestandskoppeling op uw Windows-pc wijzigen om de app te bewerken opent AAC-bestanden.

Een AAC-bestand converteren

Als je het hebt geïnstalleerd, is converteren van AAC naar MP3 met iTunes eenvoudig en handig. Maar dat is niet het enige programma dat conversies ondersteunt, en MP3 is niet het enige audioformaat waarnaar u het AAC-bestand kunt wijzigen.

Je kunt ook een speciale gratis audio-omzetter gebruiken. Met de meeste programma's uit die lijst kun je er een converteren naar MP3, WAV, WMA en andere vergelijkbare audioformaten. U kunt ook een gratis audio-omzetter gebruiken om het bestand op te slaan als een M4R-beltoon voor gebruik op een iPhone.

FileZigZag is een manier om AAC-bestanden online te converteren op elk ander besturingssysteem, omdat het via een webbrowser werkt. Upload het bestand daar om de optie te krijgen om AAC naar MP3, WMA, FLAC, WAV, RA, M4A, AIF/AIFF/AIFC, OPUS en tal van andere formaten te converteren.

Zamzar is een andere gratis online audio-omzetter die werkt als FileZigZag.

Sommige nummers die via iTunes zijn gekocht, zijn mogelijk gecodeerd in een bepaald type beschermd AAC-formaat en kunnen daarom niet worden geconverteerd met een bestandsconverter.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

De AAC-bestandsextensie deelt enkele van dezelfde letters als de extensie die in andere bestandsindelingen wordt gevonden, maar dat betekent niet dat de indelingen gerelateerd zijn. Als dit gebeurt, kunt u het bestand waarschijnlijk niet openen in een van de bovengenoemde programma's.

Enkele voorbeelden hiervan zijn AC (Autoconf Script), AAE (Sidecar Image Format), AAF, AA, AAX (Audible Enhanced Audiobook), ACC (Graphics Accounts Data), AC3 en DAA.

FAQ

    Hoe converteer je muziekbestanden naar AAC-formaat?

    Je kunt nummers converteren naar een ander bestandsformaat met de Apple Music-app of iTunes voor Windows. Ga op een Mac naar Apple Music > Music > Preferences > Files > Instellingen importeren en kies AAC Ga in Windows naar iTunes >Bewerken > Voorkeuren > Algemeen > Instellingen importeren en kiesAAC

    Welk muziekformaat is beter: AAC of M4A?

    AAC-gecodeerde audiobestanden kunnen verschillende extensies hebben, waaronder .m4a. Zelfs als de bestandsextensies verschillend zijn, zijn de bestandstypen identiek en zouden ze hetzelfde moeten klinken.

Aanbevolen: