IPSW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

IPSW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
IPSW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een IPSW-bestand is een Apple Device Software Update-bestand.
  • Open er een met iTunes, Fixppo of ReiBoot.

Dit artikel legt uit wat een IPSW-bestand is, de verschillende manieren waarop u er een kunt gebruiken en hoe u er een op uw apparaat kunt installeren.

Wat is een IPSW-bestand?

Een bestand met de IPSW-bestandsextensie is een Apple Device Software Update-bestand dat wordt gebruikt met iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV. Het is een archiefbestandsindeling waarin gecodeerde DMG-bestanden en verschillende andere worden opgeslagen, zoals PLIST's, BBFW's en IM4P's.

IPSW-bestanden zijn vrijgegeven door Apple en zijn bedoeld om nieuwe functies toe te voegen en beveiligingsproblemen op compatibele apparaten te verhelpen. Ze kunnen ook worden gebruikt om een Apple-apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Image
Image

Apple brengt altijd nieuwe IPSW-bestanden uit via iTunes. Je kunt ook actuele firmwareversies van iOS, iPadOS, watchOS, tvOS en audioOS krijgen via websites zoals IPSW Downloads. Het heeft zelfs verouderde versies van enkele jaren geleden, inclusief oude iTunes-edities.

Hoe een IPSW-bestand te openen

Wanneer een compatibel apparaat dat op een computer is aangesloten, een update nodig heeft, kan een IPSW-bestand automatisch worden gedownload via iTunes na het accepteren van een prompt om het apparaat bij te werken. iTunes zal dan het bestand op het apparaat installeren.

Als je in het verleden een IPSW-bestand via iTunes hebt verkregen of er een hebt gedownload van een website, kun je erop dubbelklikken of dubbeltikken om het in iTunes te openen.

Wanneer het wordt gedownload via iTunes, wordt het bestand opgeslagen op de volgende locatie:

IPSW-bestandslocaties
Windows 11/10/8/7
iPhone: C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
iPad: C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPad Software Updates
iPod touch: C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPod Software Updates
Windows XP
iPhone: C:\Documents and Settings\[gebruikersnaam]\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
iPad: C:\Documents and Settings\[gebruikersnaam]\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPad Software Updates
iPod touch: C:\Documents and Settings\[gebruikersnaam]\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPod Software Updates
macOS
iPhone: ~/Bibliotheek/iTunes/iPhone-software-updates
iPad: ~/Bibliotheek/iTunes/iPad-software-updates
iPod touch: ~/Bibliotheek/iTunes/iPod-software-updates

De secties "[gebruikersnaam]" in de Windows-paden moeten worden vervangen door uw eigen gebruikersnaam. Als u de map AppData niet kunt vinden, moet u mogelijk uw instellingen voor verborgen bestanden in Windows wijzigen.

Een andere manier om een IPSW-bestand met iTunes te installeren, is door het te dwingen het bestand van uw keuze te gebruiken. Om dat te doen, houdt u Shift (Windows) of Option (Mac) ingedrukt en drukt u vervolgens op de herstelknop in iTunes. Selecteer daar het IPSW-bestand dat u op het apparaat wilt installeren.

Je kunt ook IPSW-bestanden installeren zonder iTunes, maar veel van de methoden zijn alleen beschikbaar via niet-vrije software, zoals iMyFone Fixppo, Tenorshare ReiBoot en iMobie AnyFix.

Als een update niet goed werkt of iTunes het gedownloade bestand niet herkent, kun je het verwijderen of verwijderen van de bovenstaande locatie. Hierdoor wordt het programma gedwongen het bestand te downloaden de volgende keer dat het het apparaat probeert bij te werken.

Aangezien deze bestanden worden opgeslagen als ZIP-archieven, kunt u ook een IPSW-bestand openen met behulp van een zip-/unzip-tool, waarvan de gratis 7-Zip een voorbeeld is. Hiermee kunt u de verschillende DMG-bestanden zien die deel uitmaken van het IPSW-bestand, maar u kunt de software-update niet op deze manier toepassen op uw Apple-apparaat - iTunes moet het nog steeds gebruiken.

Als je merkt dat een applicatie op je pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde applicatie of je wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe je bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen om die wijziging aan te brengen.

Een IPSW-bestand converteren

Er zou geen enkele reden moeten zijn om een IPSW-bestand naar een ander formaat te converteren. De manier waarop het bestaat, is nodig voor het communiceren van software-updates via iTunes en naar Apple-apparaten; het converteren zou betekenen dat de functionaliteit van het bestand helemaal verloren gaat.

Als je een Apple Device Software Update-bestand als archiefbestand wilt openen, hoef je je geen zorgen te maken over het converteren van de IPSW naar ZIP, ISO, enz. - zoals je hierboven hebt gelezen, gebruik gewoon een unzip-bestand tool om het bestand te openen.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestandsformaten gebruiken gelijkaardig gespelde bestandsextensies die verwarrend kunnen zijn als je problemen hebt met het openen van het bestand. Hoewel twee bestandsextensies er misschien hetzelfde uitzien, betekent dit niet noodzakelijk dat ze van hetzelfde of een vergelijkbaar formaat zijn, wat natuurlijk betekent dat ze mogelijk niet met dezelfde software worden geopend.

Internal Patching System Patch-bestanden gebruiken bijvoorbeeld de bestandsextensie IPS, die veel op IPSW lijkt. Hoewel ze drie dezelfde bestandsextensieletters delen, zijn het eigenlijk totaal verschillende bestandsindelingen. IPS-bestanden worden geopend met Internal Patching System-software zoals IPS Peek.

PSW-bestanden kunnen ook heel gemakkelijk worden aangezien voor IPSW-bestanden, maar het zijn eigenlijk Windows Password Reset Disk-bestanden, Password Depot 3-5-bestanden of Pocket Word-documentbestanden. Geen van deze indelingen heeft iets te maken met Apple-apparaten of het iTunes-programma, dus als u uw IPSW-bestand niet kunt openen, controleert u nogmaals of de bestandsextensie niet echt "PSW" aangeeft.

Een andere soortgelijke is IPSPOT, die wordt gebruikt door de Foto's-app voor macOS, voor iPhoto Spot-bestanden.

Als je bestand niet echt op IPSW eindigt, onderzoek dan de bestandsextensie die je achter de bestandsnaam ziet - hier op Lifewire via de zoekfunctie bovenaan deze pagina of ergens anders zoals Google - voor meer informatie over het formaat en welk programma het kan openen of converteren.

Aanbevolen: