PPSX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PPSX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
PPSX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een PPSX-bestand is een Microsoft PowerPoint-diavoorstellingsbestand.
  • Open er een met een van de gratis PowerPoint-viewers van Microsoft.
  • Converteren naar PPTX, MP4, PDF, etc. met PowerPoint of een andere compatibele editor.

Dit artikel beschrijft wat een PPSX-bestand is en hoe het verschilt van het meer gebruikelijke PPTX-bestand. We zullen ook bekijken hoe u een PPSX-bestand kunt openen om het te bekijken of te bewerken, en hoe u het kunt converteren naar een ander formaat dat gemakkelijker te gebruiken is.

Wat is een PPSX-bestand?

Een bestand met de PPSX-bestandsextensie is een Microsoft PowerPoint-diavoorstellingsbestand. Het dient als een update van PPS, een indeling die voor hetzelfde doel wordt gebruikt in MS Office-versies 2007 en eerder.

Deze bestanden openen rechtstreeks naar de presentatie omdat ze bedoeld zijn om alleen te worden gebruikt voor het presenteren van de diavoorstelling. PowerPoint-bestanden die rechtstreeks in de bewerkingsmodus worden geopend, worden opgeslagen met de PPTX-extensie.

Image
Image

PPSX-bestanden gebruiken XML en ZIP om de verschillende delen van het bestand te ordenen en te comprimeren, net als de DOCX- en XLSX-bestandsindelingen van Microsoft.

Hoe een PPSX-bestand te openen

De absoluut snelste manier om een PPSX-bestand te bekijken, is door het in uw browser te doen. Deze PPSX online viewer bij GroupDocs werkt snel en u hoeft niet in te loggen.

Je volgende beste optie is het gratis PowerPoint Viewer-programma van Microsoft. Het is handig als u alleen de presentatie hoeft te bekijken en niets hoeft te bewerken. PowerPoint werkt natuurlijk ook, zowel voor het bekijken als voor het bewerken ervan, net als de gratis online PowerPoint-tool van Microsoft.

Als je een versie van PowerPoint gebruikt die ouder is dan 2010, kun je het bestand alleen openen als het Microsoft Office Compatibility Pack is geïnstalleerd.

Aangezien de presentatiemodus onmiddellijk start, kunt u niet zomaar dubbelklikken of dubbeltikken op het bestand om het te bewerken met PowerPoint. In plaats daarvan moet u eerst PowerPoint openen en vervolgens het menu gebruiken om ernaar te bladeren. Vervolgens kunt u het bewerken, net zoals u dat kunt met PPTX-bestanden.

De gratis WPS Office-presentatie en LibreOffice Impress kunnen ook PPSX-bestanden openen. OpenOffice Impress ondersteunt de indeling ook, maar het kan zijn dat u eerst het programma moet openen en vervolgens de optie Microsoft PowerPoint 2007 XML moet kiezen wanneer u naar het bestand zoekt.

Hoewel het niet gratis is (maar er is een proefoptie), is Ability Office een ander programma dat dit formaat ondersteunt.

Een PPSX-bestand converteren

Door een van de gratis viewers of editors van hierboven te gebruiken, kun je een PPSX converteren naar PPTX, PDF, SWF,-g.webp

Export menu, niet in het normale Save As menu.

De online-viewer van GroupDocs ondersteunt bijvoorbeeld het exporteren naar PDF.

PowerPoint kan een PPSX-bestand opslaan naar MP4 of WMV via de File > Export > Create a Video menu (onthoud dat u eerst PowerPoint moet openen, het bestand daar moet openen en vervolgens die menu's moet openen). Gebruik het File > Save As menu voor verschillende andere keuzes.

Image
Image

Een gratis bestandsconverter is een andere manier om het naar een ander formaat te converteren. Deze zijn handig als u geen van de bovengenoemde programma's heeft. Zamzar, DocsPal en CoolUtils.com zijn allemaal online converters die het diavoorstellingsbestand kunnen opslaan in formaten zoals PPT, DOCX,-p.webp

Omdat de twee formaten zo op elkaar lijken, kan het net zo eenvoudig zijn als het wijzigen van de bestandsextensie van. PPSX naar. PPTX om het bestand als een PPTX-bestand te behandelen. Aangezien het wijzigen van de bestandsextensie het bestand echter niet daadwerkelijk converteert, herkennen sommige programma's het mogelijk niet als een geldig presentatiebestand.

Kan het nog steeds niet openen?

Als geen van deze programma's of websites werkt om uw bestand te bekijken, bewerken of converteren, controleer dan nogmaals de bestandsextensie. Controleer of u het niet verwart met een vergelijkbare bestandsextensie. Veel bestanden zien eruit alsof ze verwant zijn, maar de formaten zijn in werkelijkheid anders en daarom werken ze met verschillende software.

PPX- en PPP-bestanden zijn bijvoorbeeld documenten die worden gebruikt met een programma van Serif. PSX ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar is gereserveerd voor opslagbestanden die zijn gemaakt door PlayStation-videogames.

Veelgestelde vragen

  • Hoe open je een PPSX-bestand op Android? Om een PPSX-bestand op een Android te openen, download je de PowerPoint Android-app van Google Play; download de PPT Viewer-app van Google Play; of download een andere PowerPoint-viewer-app, zoals de Microsoft Office-app.
  • Hoe open je een PPSX-bestand op een Chromebook? Er is geen Microsoft Office-toepassing die compatibel is met Google Chromebook, maar als je een online Microsoft Office-account hebt, kun je inloggen in naar PowerPoint Online om PowerPoint-bestanden te openen.

Aanbevolen: