CUR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CUR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
CUR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een CUR-bestand is een Windows Cursor-bestand.
  • Open in muiseigenschappen om een bestaande muisaanwijzer te wijzigen.
  • Converteer naar een ander beeldformaat met Convertio.

Dit artikel legt uit wat een CUR-bestand is, hoe u het bestand als een normale afbeelding kunt bekijken of het in Windows kunt importeren om te wijzigen hoe een cursor wordt weergegeven, en hoe u het kunt opslaan in een ander afbeeldingsformaat zoals PNG, ICO, GIF,-j.webp

Wat is een CUR-bestand?

Een bestand met de CUR-bestandsextensie is een Windows Cursor-bestand. Het zijn stilstaande beelden die in alle opzichten identiek zijn aan. ICO (Icon)-bestanden, afgezien van de verschillende extensie. Geanimeerde cursorbestanden hebben in plaats daarvan de. ANI-extensie.

Een andere cursor wordt in Windows gezien wanneer de muisaanwijzer bepaalde taken uitvoert, zoals een hoofdletter "i" wanneer deze over tekst wordt geplaatst of als een zandloper wanneer iets wordt geladen.

Image
Image

Zowel geanimeerde als statische cursorbestanden zijn te vinden in de %SystemRoot%\Cursors\ map.

Hoe een CUR-bestand te openen

Aangepaste CUR-bestanden die u door Windows wilt laten gebruiken, kunnen worden geïmporteerd via de Mouse Configuratiescherm-applet.

  1. Open Muiseigenschappen. Een manier om daar te komen is met dit commando:

    
    

    control mouse

  2. Selecteer op het tabblad Pointers de aanwijzer die u wilt aanpassen. U kunt de bezet-aanwijzer, de aanwijzer voor tekstselectie, de aanwijzer die wordt gebruikt wanneer de selectie niet beschikbaar is en verschillende andere aanpassen.
  3. Gebruik de Browse knop om het CUR-bestand te zoeken en te selecteren om het door te vervangen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Open nadat u het bestand hebt gekozen en selecteer vervolgens OK in het venster Muiseigenschappen om de nieuwe cursor op te slaan.

Als je wilt zien hoe de muisaanwijzer eruitziet als een afbeelding, maar deze niet in Windows toepast, open hem dan met Inkscape, ACDSee-producten of Axialis CursorWorkshop - andere grafische programma's kunnen ook werken.

RealWorld Cursor Editor is gratis software die CUR-bestanden kan bewerken en nieuwe kan maken van andere afbeeldingen. Ze hebben ook een enorme bibliotheek met gratis cursorbestanden die je kunt downloaden.

Cursor.cc is een andere manier om je eigen muisaanwijzers te maken, hetzij door een afbeelding te importeren of door op het scherm te tekenen.

Als je merkt dat een applicatie op je computer het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde applicatie of je wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe je bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen.

Een CUR-bestand converteren

De beste manier om een CUR-bestand te converteren is om het hierboven genoemde RealWorld Cursor Editor-programma te gebruiken, of de gratis online converter op Convertio.

Sommige van de formaten die u CUR kunt converteren naar PNG, ICO, GIF,-j.webp

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent zoals hierboven beschreven, controleer dan of je de bestandsextensie correct leest en het niet verwart met een ander bestand.

De CUR-extensie lijkt veel op CSR, CUE (Cue Sheet), CUS (AutoCAD Custom Dictionary) en CUB (Analysis Services Cube), maar geen van hen is gerelateerd aan cursors.

Aanbevolen: