Microsoft heeft naar verluidt het HoloLens 3-project vermoord

Microsoft heeft naar verluidt het HoloLens 3-project vermoord
Microsoft heeft naar verluidt het HoloLens 3-project vermoord
Anonim

Microsoft heeft naar verluidt de HoloLens 3 verlaten, omdat de mixed reality-inspanningen in een chaotische staat verkeren en projectleden het bedrijf verlaten.

Volgens een rapport van Business Insider heeft Microsoft het project midden 2021 stopgezet en zijn VR-focus verschoven naar een nieuwe onderneming met Samsung. Dit laat HoloLens met een onzekere toekomst, aangezien Microsoft worstelt om erachter te komen wat te doen met de technologie.

Image
Image

HoloLens werd voor het eerst gelanceerd in 2016 als een mixed reality-smartglasses die informatie over de wereld om je heen weergeeft, net als Google Glass. En vergelijkbaar met Google Glass blijkt HoloLens een grote flop te worden.

Het belangrijkste probleem van HoloLens is dat het team niet weet in welke richting het moet gaan, volgens bronnen die met Business Insider hebben gesproken. Aan de ene kant heb je de projectleider die een mixed reality-headset wil maken voor de gemiddelde consument. Aan de andere kant heb je mensen die zich willen blijven richten op de zakelijke doelgroep van HoloLens.

Er zijn er ook die willen voldoen aan het militaire contract van het project. Dit alles heeft geleid tot veel onderlinge gevechten terwijl beide partijen worstelen om de controle over HoloLens te krijgen.

Image
Image

De situatie heeft geleid tot een laag bedrijfsmoraal, met mensen die Microsoft verlaten. Naar verluidt zijn sommigen zelfs naar Meta gegaan om aan zijn metaverse projecten te werken.

In de toekomst hoopt Microsoft zijn mixed reality-projecten te verschuiven van hardware naar een softwareplatform voor andere headsets, maar zelfs deze strategie lijkt nog vaag.

Aanbevolen: