Netflix is naar verluidt van plan om videogames te streamen

Netflix is naar verluidt van plan om videogames te streamen
Netflix is naar verluidt van plan om videogames te streamen
Anonim

Videogames zijn op weg naar Netflix, met voormalig Electronic Arts en Facebook-directeur Mike Verdu die het voortouw neemt in het project, maar er zijn nog veel onbekenden over hoe dit kan werken.

Bloomberg meldt dat Netflix van plan is om volgend jaar videogames aan zijn streamingdienst toe te voegen, waarbij het bedrijf een voormalige EA en Facebook (Oculus) executive aan boord zal halen om te helpen. Verdu was in het verleden betrokken bij verschillende mobiele titels van Electronic Arts en werkte recentelijk in ontwikkelaarsrelaties voor Facebook, specifiek met het Oculus VR-team.

Image
Image

Netflix is geen onbekende in videogames. De streamingdienst was gastheer voor verschillende tv-series op basis van gelicentieerde videogames en liet een videogame maken van de originele serie Stranger Things. Het bedrijf heeft zelfs interactieve tv-specials die je zelf kunt kiezen, zoals de "Bandersnatch"-aflevering van Black Mirror, die de scheidslijn tussen games en film vervaagt.

Wat Netflix van plan is te doen met het streamen van videogames is echter nog onbekend. Hoewel het duidelijk is dat het de bedoeling is om abonnees games te laten streamen (zonder extra kosten, volgens de bron van Bloomberg), is er geen melding gemaakt van welke games.

Image
Image

Gaat Netflix zijn eigen serie games produceren, specifiek voor het platform? Zal het de rechten verwerven op de games waarop veel van zijn populaire tv-shows zijn gebaseerd (d.w.z. The Witcher, Castlevania, enz.)? Zal het streamen van videogames meer lijken op Microsoft's Game Pass of Sony's PS Now games-on-demand-services die een grotere verscheidenheid aan titels bevatten?

Het is ook onduidelijk of het streamen van videogames beschikbaar zal zijn op alle Netflix-platforms of slechts op bepaalde. Het zou in theorie kunnen werken op mobiele apparaten, videogameconsoles met de Netflix-app en speciale streaming-apparaten, maar de details zijn op dit moment te dun om zeker te zijn.

Aanbevolen: