App Store-zwendel heeft gebruikers naar verluidt $ 48 miljoen gekost

App Store-zwendel heeft gebruikers naar verluidt $ 48 miljoen gekost
App Store-zwendel heeft gebruikers naar verluidt $ 48 miljoen gekost
Anonim

Apple hanteert al lang een strikte en steeds veranderende reeks voorschriften als het gaat om de App Store, meest recentelijk door de privacyrichtlijnen bij te werken. Een nieuw rapport van The Washington Post onthult echter dat de winkel ondanks deze inspanningen nog steeds gastheer is voor oplichting.

Volgens het rapport van The Post zijn ongeveer 2% van de top 1.000 meest winstgevende apps (d.w.z. de apps die het meeste geld verdienen) nadelen. Het klinkt misschien niet als veel, maar dat betekent dat er ongeveer 20 kwaadaardige apps zijn die populair genoeg zijn om de top 1.000 te halen. Deze oplichting heeft gebruikers blijkbaar naar schatting $ 48 miljoen gekost, met nadelen die variëren van valse gebruikersrecensies tot apps die misleiden u om te betalen voor diensten die uw apparaat al gebruikt.

Image
Image

Apple beweert dergelijke apps doorgaans binnen een maand of zo na de release te vinden en te verwijderen, hoewel het duidelijk is dat sommige nog steeds door de mazen van het net vallen. Deze beweringen over het volgen van strikte richtlijnen kunnen gebruikers ook een vals gevoel van veiligheid geven, wat resulteert in minder toezicht op mogelijke aankopen. Als gebruikers denken dat de App Store veilig is, waarom zouden ze dan iets vermoeden dat er officieel uitziet?

Image
Image
Afbeelding: Appel.

Appel

Er is een duidelijke mogelijkheid dat Apple's strakke controle over zijn eigen platform een groot deel van het probleem is. Stan Miles, hoogleraar economie aan de Thompson Rivers University in British Columbia, Canada, zei: "Als consumenten toegang zouden hebben tot alternatieve app-winkels of andere methoden om software te distribueren, zou Apple dit probleem veel serieuzer nemen."

Het is ook vermeldenswaard dat Apple 15%-30% van de totale inkomsten van een app bezuinigt, wat betekent dat Apple van de geschatte $ 48 miljoen die deze apps hebben binnengehaald, tussen $ 7 en $ 14 miljoen zou hebben gehouden.

Aanbevolen: