9 Beste manieren om uw identiteit online te verbergen

Inhoudsopgave:

9 Beste manieren om uw identiteit online te verbergen
9 Beste manieren om uw identiteit online te verbergen
Anonim

Je identiteit verbergen tijdens het internetten betekent dat je geen sporen achterlaat van wie je bent. U kunt genieten van internet zoals u dat normaal zou doen, maar u kunt ook voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw identiteit niet zo gemakkelijk in gevaar wordt gebracht.

Er zijn verschillende manieren om je sporen te verbergen en je online identiteit te verbergen, en geen van hen vereist speciale tools of programma's voor het verbergen van privacy die je moet kopen.

Hieronder staan enkele tips die iedereen kan volgen om te verbergen waarnaar u zoekt, uw persoonlijke gegevens van internet te houden, uw IP-adres te maskeren en meer.

Waarom is het belangrijk om je identiteit te verbergen?

Het is veel te gemakkelijk voor onze persoonlijke gegevens om op internet te lekken, hetzij via hackers, bedrijven die de informatie verkopen, of een andere oneervolle methode. Door uw identiteit te beveiligen terwijl u het internet gebruikt, blijven uw persoonlijke gegevens tot een minimum beperkt, zodat u zich niet zoveel zorgen hoeft te maken over identiteitsdiefstal, intimidatie, inbreuk op de privacy, spam, enz.

Blader anoniem naar een verborgen identiteit

Image
Image

De beste manier om je online te verbergen, is door op internet te surfen op een manier die je identiteit verbergt. Als uw echte informatie niet wordt blootgesteld aan internet terwijl u het gebruikt, is de kans veel kleiner dat iemand uw IP-adres krijgt, erachter komt waar u woont, weet dat u degene bent die zoekt, u target met advertenties op uw andere apparaten, enz.

Er zijn talloze manieren om dit te doen, zoals het gebruik van een anonieme proxyserver en verbinding maken met een VPN voordat u internet gebruikt.

Verwijder uw persoonlijke gegevens van het web

Image
Image

Het is moeilijk om te verbergen wie je online bent als je persoonlijke gegevens er al zijn! Personenzoekmachines bieden een gemakkelijke manier voor iedereen om u te onderzoeken om uw telefoonnummer, thuisadres, e-mailadres, schoolgeschiedenis, familieleden, leeftijd, volledige naam, enz. te vinden.

Hoewel je je informatie niet voorgoed kunt verwijderen omdat het allemaal in het publieke domein is op verschillende websites en voortdurend wordt bijgewerkt, kun je je best doen om te verwijderen wat er nu is door de onderstaande link te volgen.

Verwijder en verberg uw zoekgewoonten

Image
Image

Je identiteit is niet alleen toegankelijk via internet; iedereen met toegang tot uw webbrowser kan mogelijk uw zoekgeschiedenis op internet zien, de sites die u bezoekt, uw lijst met bladwijzers, de gebruikersaccounts die u heeft en zelfs uw wachtwoorden.

Als u niet wilt dat deze informatie beschikbaar is, moet u er een gewoonte van maken om ofwel de geschiedenis en cookies van uw browser te wissen of de privémodus van de browser te gebruiken. Je computer beveiligen met een wachtwoord is ook in dit geval handig.

Een andere plaats waar u uw zoekopdrachten privé kunt houden, is online. Als u naar dingen zoekt als onderdeel van een grotere service, zoals Google Zoeken, worden uw zoekopdrachten bijgehouden en vastgelegd, maar u kunt ze nog steeds verwijderen. Leer hoe u uw Google-zoekgeschiedenis wist voor hulp.

Gebruik een ongewenste e-mailaccount om nieuwe accountgegevens te verwerken

Image
Image

Telkens wanneer u zich aanmeldt voor een gebruikersaccount op een nieuwe website, moet u details verstrekken die gewoonlijk uw e-mailadres bevatten. Als je echt privé online wilt blijven, moet je een e-mailaccount opgeven dat niet is gekoppeld aan je echte identiteit.

Dit heeft twee duidelijke voordelen: alle spam die via dat nieuwe account wordt verzonden, wordt afgeleverd op een opgegeven e-mailadres en niet op uw "primaire" adres; en als het account wordt gehackt, worden uw andere accounts niet ook gehackt, omdat u daarvoor verschillende e-mailadressen gebruikt.

Er zijn verschillende beveiligings- en privacygerichte e-mailservices die hier geweldig voor zijn, maar je kunt je ook aanmelden met een tijdelijk e-mailaccount dat verloopt kort nadat je het hebt gebruikt, of je kunt gewoon een andere standaard e-mailservice gebruiken.

Sommige e-mailproviders fungeren als tussenpersoon tussen jou en degene die je e-mailt. U kunt e-mails verzenden en ontvangen met uw primaire e-mailaccount zonder deze ooit aan ontvangers te onthullen. De makers van de privé-zoekmachine DuckDuckGo bieden dit soort e-mailservice aan via hun app.

Een alternatief voor het gebruik van een tweede e-mailaccount is om een dienst te gebruiken waarmee je de accountgegevens van andere mensen kunt lenen. BugMeNot is hier het beste voorbeeld van, waar je naar een site kunt zoeken om de gebruikersnaam en wachtwoorden te zien die gebruikers hebben ingediend.

Het is niet altijd legaal om valse persoonlijke gegevens te verstrekken, dus zorg ervoor dat u zich houdt aan wat het aanmeldingsformulier vraagt. Als u uw echte naam en adres moet vrijgeven voor bijvoorbeeld een bankregistratieformulier of een overheidsgerelateerde dienst, moet u dat zeker doen. Het gebruik van een alternatief e-mailaccount is echter volledig legaal.

Vermijd het verstrekken van uw echte betalingsgegevens

Image
Image

Een ander belangrijk onderdeel om jezelf online te verbergen, is het vermijden van het gebruik van je echte betalingsinformatie bij het kopen van dingen of het betalen van mensen. Als u toch geld moet uitgeven maar uw privacy wilt beschermen, zijn er verschillende manieren om dit te doen:

  • Gebruik een virtuele debetkaartservice zoals Privacy of Blur waarmee u betalingsgegevens kunt delen die niet direct aan u zijn gekoppeld.
  • Stuur een cryptocurrency in plaats van "echt" geld.
  • Koop een cadeaukaart of prepaidkaart en deel die gegevens in plaats van je echte nummer.
  • Gebruik een mobiele betaalapp zodat u uw bankrekeningnummer of kaartgegevens niet hoeft te delen.

Gebruik RSS om je tracks te verbergen

Image
Image

In plaats van over het hele internet te stuiteren om je favoriete sites te bezoeken, wat ertoe kan leiden dat advertenties je volgen, kun je je tracks een beetje beter verbergen door RSS-feeds te gebruiken om te controleren welke webpagina's je graag bezoekt.

Als je verbinding maakt met een website met een RSS-feed, kun je updates van die site naar je e-mailen of ze laten verschijnen in je RSS-lezerprogramma. U hoeft op geen enkel moment webpagina's te openen, in te loggen of een spoor achter te laten van wat u bekijkt.

Verwijder spyware om online verborgen te blijven

Image
Image

Een van de gemakkelijkste manieren waarop hackers u online kunnen volgen, is via schadelijke software die kan controleren wat u doet. Deze apps worden spyware genoemd omdat ze je bespioneren; ze kunnen alles meenemen, van uw zoekgeschiedenis en wachtwoorden op het web tot foto's, bestanden en andere persoonlijke gegevens.

Er zijn veel gratis apps die spyware van je computer kunnen verwijderen. Als u vermoedt dat u spyware heeft, of als u de kans dat u deze in de toekomst krijgt zo klein mogelijk wilt maken, moet u een antispyware-app installeren en uitvoeren.

Een andere manier om spyware te voorkomen, is door voorzichtig te zijn met wat u downloadt. Hoewel het waar is dat u dit niet kunt perfectioneren zonder volledig af te zien van downloaden, kunt u de kans op spyware minimaliseren door te leren hoe u veilig bestanden van internet kunt downloaden.

Upgrade uw privacy-instellingen voor sociale media

Image
Image

Facebook, 's werelds populairste sociale netwerkwebsite, lijkt vaak wijzigingen aan te brengen in zijn privacybeleid, en dit resulteert in nieuwe instellingen die moeilijk bij te houden zijn, of soms zelfs minder opties dan wat u vroeger had.

Hoe dan ook, de instellingen zijn moeilijk onder controle te houden, en als je niet weet wat je toestaat, kan dit je veiligheid in gevaar brengen.

Leer hoe je je op Facebook kunt verbergen of wat je moet doen om Facebook privé te maken. Leer ook hoe u inzicht krijgt in de privacy-instellingen van Facebook, zodat u de gewenste wijzigingen kunt aanbrengen.

Uitloggen op websites als u klaar bent

Image
Image

Dit is van het grootste belang als je een computer gebruikt waartoe andere mensen toegang hebben als je klaar bent, maar het is net zo belangrijk thuis of op school als je extra privacy wilt.

De taak is eenvoudig: nadat u klaar bent met een website, bent u ingelogd om uw bankrekening, sociale media-pagina, e-mail leuk te vinden, gewoon uitloggen.

Als je ingelogd blijft, verberg je eigenlijk niets. Iedereen die na jou de computer gebruikt, kan niet alleen zien wie de computer heeft gebruikt, maar ook al je e-mails kunnen vinden, dingen op je sociale netwerken kunnen plaatsen, je wachtwoorden opnieuw kunnen instellen, enz.

Aanbevolen: