Experts zeggen dat je je identiteit niet moet verbergen in videovergaderingen

Inhoudsopgave:

Experts zeggen dat je je identiteit niet moet verbergen in videovergaderingen
Experts zeggen dat je je identiteit niet moet verbergen in videovergaderingen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een ongelukkige advocaat ging per ongeluk viraal toen hij onlangs op Zoom verscheen als een kat.
  • Carrière-experts zeggen dat je nooit een filter moet gebruiken om als een dier te verschijnen tijdens Zoom-sessies op het werk.
  • Eén expert raadt de instelling 'Touch Up My Appearance' aan op Zoom.
Image
Image

Nu de Zoom-kattenmeme het internet overneemt, vragen gebruikers zich af hoe en wanneer ze hun vergaderingen kunnen verfraaien met een filter.

De kattenmeme begon vorige week toen een advocaat uit Texas voor een rechter verscheen in de vorm van een kat omdat hij onbewust een filter had toegepast. Het applaus van over het internet was onmiddellijk. Maar experts zijn het erover eens dat het nooit een goed idee is om een dierenzoomfilter op het werk te gebruiken.

"We zijn allemaal mensen, en het kattenincident was hilarisch, maar dat was omdat het per ongeluk was", zei Joe Wilson, senior loopbaanadviseur bij MintResume, in een e-mailinterview. "Als we allemaal als katten naar werkvergaderingen zouden komen, zou het niet hetzelfde effect hebben als iemand die het per ongeluk doet."

Je moet peilen of humor geschikt is voor de specifieke bijeenkomst waarin je zit, zei Wilson.

"Als het een informele ontmoeting is tussen naaste collega's, is het misschien oké. Dat is aan elke persoon om te beoordelen," voegde hij eraan toe. "Als het een zeer vooruitstrevende organisatie is en je weet dat het goed zal worden opgepakt, zou dit opnieuw een persoonlijke, individuele oproep zijn. Als algemene regel geldt echter dat echt expres zoomfilters een no-go zijn in vergaderingen."

Zie er anders uit

Er is een breed scala aan filters die kunnen worden toegepast op videogesprekken. Veel van deze filters zijn bedoeld om je huidige uiterlijk te verbeteren in plaats van je in een dier te veranderen. Met SnapCamera van Snapchat kunt u bijvoorbeeld Snap-filters op uw computer gebruiken tijdens uw gesprekken en werkt het via verschillende videoconferentieservices.

Eerlijk zijn is altijd het beste beleid in de professionele werkomgeving.

Als het filter dat je videogesprek gebruikt vervelend wordt, overweeg dan een softwareoplossing. Er is de app Circles for Zoom die van elke deelnemer een cirkel op je scherm maakt.

Stel dat je in een Zoom-vergadering zit in een creatief veld met collega's met wie je een uitstekende werkrelatie hebt. In dat geval kunnen zoomfilters leuk zijn, zei Phillip Barbb, prestatiecoach voor leidinggevenden en auteur van All the Reasons I Hate My 28-Year-Old Boss in een e-mailinterview.

"Als uw gesprek echter alleen maar zakelijk is en de relaties niet zo hecht zijn, moet professionaliteit de wens om op te vallen en af te leiden van het doel van de vergadering overheersen, "voegde hij eraan toe.

Verberg jezelf niet

Wat je ook doet, gebruik geen avatar zoals een kat die je uiterlijk verbergt, zei Barbb. "Mensen willen weten met wie ze praten en dat je aanwezig bent", zei hij.

"Als je verborgen bent achter een volledige avatar, kan er altijd een vermoeden zijn van wie je werkelijk bent. Ik zou adviseren om gedeeltelijke filters te gebruiken, zoals grappige hoeden, snorren of creatieve randen in plaats van volledige avatars."

Martynas Kavaliauskas, mede-oprichter en CEO van het GPS-bedrijf TrackingFox, zei in een e-mail dat hij heeft deelgenomen aan duizenden videoconferenties en "gelukkig heb ik nog niet meegemaakt dat ik een kat ben, of iets waar ik niet in ben al mijn Zoom-vergaderingen."

Image
Image

In plaats van een kattenfilter raadt Kavaliauskas de optie "Retoucheer mijn uiterlijk" aan in je video-instellingen. Met de Touch Up-functie lijk je op jezelf, maar dan beter. "Voor mijn team is dit de enige acceptabele non-filter," zei hij.

Overweeg om in plaats van een zoomfilter een achtergrond te gebruiken tijdens werkvergaderingen, stelde Rob Bellenfant, CEO en oprichter van TechnologyAdvice, voor in een e-mailinterview. Achtergronden "kunnen op een professionele manier worden gebruikt om een gênante rommelige slaapkamer of woonkamer te verbergen."

"Als je Zoom-achtergronden voor je werk gebruikt, moet je een effen achtergrond in kleur of een bedrijfsmerkoptie kiezen", zei Bellenfant.

Maar wat moet je doen als je, zoals de ongelukkige kattenadvocaat, per ongeluk een Zoom-filter toepast tijdens een werkvergadering?

"Eerlijk zijn is altijd het beste beleid in de professionele werkomgeving," zei Barbb. "Echter, als je de schuld op je kinderen afschuift die de Zoom gebruiken voordat jij dat deed, zal niemand zich op zijn gemak voelen om het in twijfel te trekken."

Aanbevolen: