Hoe u de kleur van uw apps op Samsung kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u de kleur van uw apps op Samsung kunt wijzigen
Hoe u de kleur van uw apps op Samsung kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Tik op het startscherm op de lege ruimte > Wallpaper and style > Color Palette > Done.
  • U kunt ook Samsung Galaxy-thema's gebruiken.
  • Kies uw icon pack > Purchase of Download > Apply.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de kleur van uw apps kunt wijzigen op een Samsung Galaxy-apparaat met Android 12 en versie 4 van Samsung's One UI en hoger. Als u dit doet, worden nieuwe kleurenpaletten op uw apparaat toegepast, zodat u de look en feel kunt personaliseren.

Hoe verander je de kleur van je apps op Android?

Op een Android 12-apparaat, inclusief Samsung Galaxy-smartphones met One UI 4, kunt u de kleuren van app-pictogrammen wijzigen met de nieuwe functie Kleurenpalet. Het past hetzelfde thema toe op alle pictogrammen tegelijk en zal standaard proberen de huidige achtergrond die je hebt geselecteerd te matchen.

App-pictogrammen wijzigen met behulp van het kleurenpalet

U kunt de kleur van alle app-pictogrammen tegelijk wijzigen met de nieuwe functie Android 12 Color Palette. Hier is hoe:

  1. Tik op een leeg gedeelte van het startscherm en houd vast en tik vervolgens op Wallpaper and style.
  2. Tik op Kleurenpalet.
  3. Kies een kleurenschema dat je leuk vindt. U ziet een voorbeeld bovenaan het scherm voordat u zich aanmeldt. Tik op Instellen als kleurenpalet.

    Image
    Image

De wijzigingen in het kleurenpalet zijn alleen van invloed op aandelen-apps en -pictogrammen. Als je een Samsung-thema hebt toegepast met behulp van de Galaxy Themes Store, veranderen de app-pictogrammen en kleuren mogelijk helemaal niet. Je zou de wijzigingen nog steeds elders moeten zien, zoals in je paneel Snelle instellingen.

App-pictogrammen wijzigen met Galaxy-thema's

Je kunt ook aangepaste thema's toepassen met Samsung's Galaxy Themes Store. Dan kun je zowel premium (betaalde) icon packs als gratis packs gebruiken om het uiterlijk van je ervaring te veranderen. Je kunt alles veranderen, van het uiterlijk van je pictogrammen tot je achtergrond en meer.

Hier leest u hoe u een pictogramthema toepast met Galaxy Themes:

  1. Open de Galaxy Themes app.
  2. Tik in het onderste menu op Pictogrammen.
  3. Blader door de winkel en vind een pictogrampakket dat u wilt toepassen. Tik op het Vergrootglas om te zoeken.

    Image
    Image
  4. Tik op het pictogrampakket. Onderaan ziet u een rode knop met de prijs voor betaalde pakketten of Download voor gratis pakketten. Tik erop.
  5. Wacht tot het downloaden is voltooid en tik vervolgens op Toepassen. Tik desgevraagd nogmaals op Toepassen.

    Image
    Image

Dat is het! Uw nieuwe pictogramthema wordt toegepast en u zou de wijziging onmiddellijk moeten zien.

Waarom de kleur van apps in één gebruikersinterface 4 veranderen?

Samsung's One UI 4 Android-overlay is beschikbaar op verschillende apparaten, waaronder de Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra en meer, zoals Fold and Flip. Het is de nieuwste versie van de aangepaste Android-gebruikersinterface van Samsung. Een van de belangrijkste veranderingen die met One UI 4 werd geleverd, is de optie om uw ervaring aan te passen met behulp van kleurenpaletten. Ze veranderen het uiterlijk van verschillende interface-elementen, zoals het startscherm, app-pictogrammen, meldingen, achtergronden en meer.

U kunt kleuren selecteren die passen bij uw favoriete achtergronden, thema's, enzovoort. Op die manier is er een meer samenhangend uiterlijk voor het hele systeem. U kunt vervolgens alle wijzigingen die u aanbrengt opslaan en synchroniseren op in aanmerking komende Samsung-apparaten.

FAQ

    Hoe verander ik de kleur van tekstballonnen op mijn Samsung-telefoon?

    Open de Galaxy Themes app en zoek naar een thema dat de kleur van tekstballonnen verandert. Als u de donkere modus van Android inschakelt, verandert ook de kleur van tekstballonnen.

    Hoe wijzig ik het lettertype op mijn Samsung-telefoon?

    Als u het lettertype op een Samsung-apparaat wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Display > Lettergrootte en -stijl > Font Style en kies het lettertype dat u wilt gebruiken. U kunt extra lettertypen downloaden van Google Play.

    Hoe verberg ik apps op mijn Samsung-telefoon?

    Om apps op Samsung te verbergen, gaat u naar Instellingen > Apps, kiest u de app en tikt u op Uitschakelen. Gebruik voor vooraf geïnstalleerde apps een app-verbergende app van derden. U kunt ook een beveiligde map maken om apps met een wachtwoord te beveiligen.

Aanbevolen: