Hoe u de kleur van uw apps op Android kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u de kleur van uw apps op Android kunt wijzigen
Hoe u de kleur van uw apps op Android kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Schakel Themapictogrammen in in en kies een effen of op een achtergrond gebaseerde kleur.
  • Toegang tot deze opties hier: Settings > Wallpaper & style.
  • Een app van derden met pictogrampakketten biedt de grootste flexibiliteit.

Dit artikel beschrijft uw opties voor het wijzigen van de kleur en pictogrammen van uw Android-apps.

De instructies in dit artikel zijn gemaakt met een Google Pixel met Android 12, dus de beschikbare opties zullen verschillen als je een telefoon van een ander bedrijf gebruikt of een telefoon met een ouder besturingssysteem.

Hoe verander ik de kleur van mijn apps op mijn telefoon?

App-pictogrammen op sommige Android-telefoons, zoals de Pixel, zijn standaard onveranderlijk, zowel de kleur als het daadwerkelijke pictogram. Spotify is bijvoorbeeld groen en zwart, en er is geen gemakkelijke manier om dat te veranderen.

Er zijn echter enkele gevallen waarin u met de app het pictogram uit een selectie van opties kunt wijzigen. Of de app is nauwer verbonden met de instellingen van je telefoon dan andere apps, dus als je de kleurinstelling op je telefoon wijzigt, veranderen de app-kleur en pictogramstijl ook.

Als al het andere fa alt, kunnen apps van derden het hele proces voor je regelen via icon packs. U kunt op die manier de pictogramkleur van de app en de volledige pictogramafbeelding wijzigen.

Dit zijn de door Google goedgekeurde opties voor het wijzigen van de kleur van een app-pictogram:

Gebruik thema-iconen

Een manier om snel de kleuren van app-pictogrammen te wijzigen, is door Themed-pictogrammen te gebruiken. Maar er is een addertje onder het gras: niet elk pictogram verandert, alleen door Google geleverde pictogrammen zoals Chrome, YouTube, Camera, Telefoon, Berichten, Play Store, Gmail, enz.

Ga naar Instellingen > Wallpaper & style > Themapictogrammen en selecteer wat je' zou willen gebruiken.

Image
Image

De pictogramstijl die je krijgt, hangt af van de kleuren die in je achtergrond worden gebruikt (zie hieronder) en of het donkere thema is ingeschakeld.

Schakel achtergrondkleuren in

Themapictogrammen werken zoals ze zijn, dus je kunt het aanzetten en het vergeten. Of, om een beetje aan te passen, kunt u de app-kleuren manipuleren via twee sets kleuropties: Wallpaper colors en Basiskleuren.

Als u bijvoorbeeld wilt dat die Google-apps paars zijn, kunt u die kleur kiezen uit Settings > Wallpaper & style > Basiskleuren Als u wilt dat de kleuren van het app-pictogram in evenwicht zijn met de achtergrond, opent u Instellingen > Wallpaper &style> Wallpaper colors en kies een van die kleurencombinaties (de combo's die je daar ziet veranderen afhankelijk van de wallpaper die je gebruikt).

Image
Image

Die kleurstijlen zijn ook van toepassing op mapachtergronden, het vergrendelscherm en andere plaatsen. Ze veranderen de kleur van de app-pictogrammen van Google omdat ze hun apps hebben opgenomen in de set waarop de kleurinstelling van toepassing is. Ze kunnen de optie in de toekomst uitbreiden naar externe ontwikkelaars, zodat uw andere apps ook van kleur veranderen.

Hoe verander je app-pictogrammen op Android?

Het wijzigen van app-kleuren is ook mogelijk door simpelweg het hele app-pictogram te wijzigen. De enige ingebouwde methode om dat te doen, is door de bovenstaande aanwijzingen te volgen. Het kleurenpalet dat je kiest, de achtergrond die je gebruikt en of de opties voor donkere thema's en themapictogrammen van invloed zijn op hoe sommige van je apps worden weergegeven.

Maar wat als u een ander app-pictogram wilt kiezen, misschien een voor een niet-Google-app? Er zijn geen pictogrampakketten in de instellingen van de telefoon waar u doorheen kunt bladeren, en er is ook geen goedgekeurde manier om één pictogram te verwisselen voor een pictogram van uw keuze.

In sommige zeldzame gevallen zal de app-ontwikkelaar echter een optie voor het aanpassen van app-pictogrammen opnemen in de instellingen van de app. Een voorbeeld is de DuckDuckGo-browser in de Google Play Store. Een scherm met de naam App Icon bevindt zich in de instellingen van die app , die verschillende opties heeft. Het maakt niet uit wat je achtergrondkleur is of welke andere schakelaar je hebt ingeschakeld in de instellingen van je telefoon; het pictogram van deze app wordt bepaald door wat je beslist in de instellingen.

Image
Image

Als de app waarvoor je de pictogramkleur probeert te wijzigen, niet dat aanpassingsniveau heeft, overweeg dan een tool van derden te gebruiken. Je hebt misschien een ander Android-opstartprogramma nodig dan het opstartprogramma dat bij je telefoon is geleverd om dat te laten werken.

FAQ

    Hoe verander ik de kleur van apps op een Samsung-telefoon?

    Als u de kleur van uw apps op een Samsung-telefoon wilt wijzigen, houdt u een leeg gedeelte van het startscherm ingedrukt en tikt u vervolgens op Wallpaper and styleTik op Kleurenpalet en kies vervolgens de gewenste kleur. Tik op Instellen als kleurenpalet De wijzigingen in het kleurenpalet zijn van invloed op aandelen-apps en pictogrammen.

    Hoe verander ik de kleur van mijn iPhone-apps?

    Als je de kleur van apps op iOS 14 wilt wijzigen, gebruik je de app Snelkoppelingen om het uiterlijk van je apps te wijzigen. In dit geval verander je niet direct de kleur van de app; dit is eerder een tijdelijke oplossing die een "knop" creëert die verschillende kleuren kan hebben. Om dit te doen, start u de app Snelkoppelingen en tikt u op Toevoegen (plusteken); tik in het scherm Nieuwe snelkoppeling op Actie toevoegen Zoek naar en selecteer Open app, en dan op de Nieuwe snelkoppelingspagina, tik op Kies Zoek de app waarvan u het uiterlijk wilt wijzigen. Terug op de New Shortcut-pagina ziet u de app-naam; tik op Meer (drie stippen), wijzig de naam van de app, tik op het pictogram, selecteer Kleur en kies een nieuwe kleur. Gebruik hier andere aanpassingsopties om het uiterlijk verder te wijzigen.

Aanbevolen: