Een inlogscherm van Windows 10 wijzigen

Inhoudsopgave:

Een inlogscherm van Windows 10 wijzigen
Een inlogscherm van Windows 10 wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Win+I om Windows Settings te openen. Geselecteerd Gepersonaliseerd. Kies Lock Screen in het linkerdeelvenster.
  • Zet de schakelaar naast Achtergrondafbeelding op vergrendelscherm op inlogscherm aan.
  • Selecteer een optie uit het Background drop-down menu: Windows Spotlight, Picture of Diavoorstelling.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een inlogscherm van Windows 10 kunt wijzigen in Windows-instellingen.

De Windows 10 Login Image wijzigen

Het aanmeldingsscherm van Windows 10, vaak het aanmeldingsscherm genoemd, is het scherm dat verschijnt na het vergrendelscherm wanneer u uw Windows 10-apparaat inschakelt en omhoog veegt op het scherm of op een toets op de toetsenbord.

Hoewel de meeste mensen het aanmeldingsscherm van Windows 10 slechts een paar seconden zullen zien als ze hun wachtwoord typen of inloggen met Windows Hello, zullen velen uiteindelijk merken dat ze de standaard Windows-logo-achtergrond willen wijzigen afbeelding naar iets persoonlijker.

Het wijzigen van de afbeelding van uw inlogscherm is eenvoudig, waardoor gebruikers deze instelling snel, en zo vaak als ze willen, kunnen wijzigen.

  1. Druk op Win+I om Windows-instellingen te openen en selecteer vervolgens Personalisatie.

    Image
    Image
  2. Selecteer Lock Screen in het menu aan de linkerkant van het scherm. De meeste instellingen op deze pagina zijn voor het aanpassen van de achtergrondafbeelding voor uw vergrendelingsscherm, het scherm dat verschijnt wanneer u uw Windows 10-apparaat voor het eerst inschakelt, maar voordat u het inlog-/aanmeldingsscherm ziet.

    Scroll naar beneden naar de onderkant van deze pagina en je ziet een optie om Achtergrondafbeelding op het vergrendelscherm te tonen op het inlogschermZet de schakelaar naast deze optie om uw aangepaste vergrendelingsschermafbeelding naar het inlogscherm te kopiëren. Deze instelling overschrijft de standaardafbeelding van het Windows 10-logo met uw aangepaste afbeelding op het vergrendelingsscherm.

    Image
    Image

Windows 10 Vergrendel- en aanmeldingsscherm Afbeeldingsopties

Zodra je de instelling hebt ingeschakeld die het aanmeld-/aanmeldingsscherm en de achtergrondafbeeldingen van het vergrendelscherm verbindt, kun je de afbeelding in hetzelfde instellingenscherm bewerken met een van de drie opties uit de Achtergrondvervolgkeuzemenu.

  • Windows spotlight: als u dit kiest, wordt elke dag een willekeurige afbeelding van hoge kwaliteit weergegeven die is overgenomen van de Bing-zoekmachine.
  • Picture: Met deze optie kunt u op uw computer naar uw eigen afbeelding bladeren om te gebruiken als uw vergrendelings- en inlogafbeelding.
  • Slideshow: Deze laatste optie zorgt ervoor dat uw vergrendelings- en inlogschermen willekeurig een afbeelding selecteren als achtergrondafbeelding uit een map naar keuze. Eenmaal ingeschakeld en een map is geselecteerd, wordt elke keer dat u uw Windows 10-apparaat inschakelt, een nieuwe afbeelding uit de map gekozen. Hoe hoger de resolutie van de afbeeldingen, hoe beter ze eruitzien.
Image
Image

Bottom Line

Er is geen officiële manier om aparte achtergrondafbeeldingen te maken voor de Windows 10-vergrendelings- en inlogschermen. Verschillende niet-officiële apps hebben deze mogelijkheid in het verleden ingeschakeld, maar de systeemupdates van Windows 10 hebben ze onbruikbaar gemaakt.

Moet ik de aanmeldingsachtergrond van Windows 10 wijzigen?

U hoeft de afbeelding van het inlogscherm van Windows 10 niet te wijzigen; de standaard Windows-logo-achtergrond zal voor de meeste mensen prima werken. Het aanpassen van de achtergrondafbeelding op het inlogscherm is een puur cosmetische verandering en heeft geen enkele invloed op hoe uw Windows 10-apparaat werkt.

Aanbevolen: