De instellingen voor het downloaden van bestanden van Firefox wijzigen via Info:config

Inhoudsopgave:

De instellingen voor het downloaden van bestanden van Firefox wijzigen via Info:config
De instellingen voor het downloaden van bestanden van Firefox wijzigen via Info:config
Anonim

Het downloaden van bestanden via de Firefox-browser lijkt allemaal redelijk eenvoudig. U klikt op een link, kiest eventueel waar u het bestand wilt opslaan en wacht tot de bestandsoverdracht is voltooid. U heeft echter meer controle over dit proces dan u zich waarschijnlijk realiseert, aangezien de browser de mogelijkheid biedt om verschillende downloadgerelateerde instellingen in Firefox aan te passen: de downloadlocatie wijzigen, plug-ins weergeven en meer.

Dit artikel is alleen bedoeld voor gebruikers die de Mozilla Firefox-browser gebruiken.

Toegang tot de About:config-interface

U kunt deze wijzigingen achter de schermen aanbrengen via de about:config-voorkeuren van Firefox, en we laten u hieronder zien hoe u dit doet.

De about:config-interface is zeer krachtig en sommige wijzigingen die erin worden aangebracht, kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel het gedrag van uw browser als van het systeem. Ga voorzichtig te werk.

Image
Image
  1. Open eerst Firefox en typ de volgende tekst in de adresbalk van de browser: about:config. Druk vervolgens op de Enter-toets. U zou nu een waarschuwingsbericht moeten zien waarin staat dat uw garantie hierdoor kan komen te vervallen. Zo ja, druk dan op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!

    Image
    Image
  2. Een lijst met Firefox-voorkeuren zou nu op het huidige tabblad moeten verschijnen. Voer in het veld Zoeken de volgende tekst in: browser.download. Alle downloadgerelateerde keuzes zouden zichtbaar moeten zijn.

    Om de waarde van een voorkeur met een boolean-type te wijzigen, dubbelklikt u erop om onmiddellijk te schakelen tussen true of falseOm de waarde van een voorkeur met een geheel getal of tekenreeks te wijzigen, dubbelklikt u erop en voert u de gewenste waarde in het pop-upvenster in.

    De volgende voorkeuren bepalen het downloadgerelateerde gedrag van Firefox en kunnen dienovereenkomstig worden gewijzigd.

  3. browser.download.animateNotifications

    Type: boolean

    Standaardwaarde: true

    Samenvatting: Als deze is ingesteld op true, wordt de knop Downloads (weergegeven door een pijl-omlaag) in de hoofdwerkbalk van Firefox geanimeerd terwijl een of meer bestandsdownloads plaatsvinden. Deze animatie bevat een miniatuur voortgangsbalk.

    Image
    Image

    browser.download.folderList

    Type: geheel getal

    Standaardwaarde: 1

    Samenvatting: Als dit is ingesteld op 0, slaat Firefox alle bestanden die via de browser zijn gedownload op het bureaublad van de gebruiker op. Indien ingesteld op 1, slaat Firefox deze downloads op in de map Downloads. Indien ingesteld op 2, gebruikt Firefox de locatie die is opgegeven voor de meest recente download opnieuw.

    Image
    Image

    browser.download.hide_plugins_without_extensions

    Type: boolean

    Standaardwaarde: true

    Samenvatting: Als aan een bepaalde plug-in niet een of meer bestandsextensies zijn gekoppeld, zal Firefox deze niet als een optie vermelden wanneer wordt gevraagd welke actie moet worden ondernomen met een het dossier. Als u wilt dat alle plug-ins worden weergegeven in het dialoogvenster Downloadacties, zelfs die zonder enige inherente bestandsextensieassociaties, moet u de waarde van deze voorkeur wijzigen in false

    Image
    Image

    browser.download.manager.addToRecentDocs

    Type: boolean

    Standaardwaarde: true

    Samenvatting: Alleen van toepassing op gebruikers met het Windows-besturingssysteem, Firefox voegt alle recent gedownloade bestanden toe aan de map Recente documenten van het besturingssysteem. Om te voorkomen dat gedownloade bestanden worden toegevoegd aan deze map, wijzigt u de waarde van deze voorkeur in false.

    Image
    Image

    browser.download.manager.resumeOnWakeDelay

    Type: geheel getal

    Standaardwaarde: 10000

    Samenvatting: Firefox kan het downloaden van bestanden hervatten die zijn onderbroken. De waarde van deze voorkeur, gemeten in milliseconden, bepa alt hoe lang de browser moet wachten nadat uw computer uit de sluimer- of slaapstand is teruggekeerd om te proberen gepauzeerde downloads te hervatten.

    Image
    Image

    browser.download.panel.getoond

    Type: boolean

    Standaardwaarde: false

    Samenvatting: Wanneer een download of meerdere downloads plaatsvinden, zal Firefox het pop-outvenster met de voortgang van elke bestandsoverdracht niet tonen, tenzij u proactief op deklikt Downloads knop in de werkbalk van de browser. Als u de waarde van deze voorkeur echter instelt op true,zal dat paneel automatisch verschijnen, een deel van uw hoofdbrowservenster bedekkend, zodra een download begint.

    Image
    Image

    browser.download.saveLinkAsFilenameTimeout

    Type: geheel getal

    Standaardwaarde: 4000

    Samenvatting: De bestandsnaam van de meeste downloads komt overeen met de URL van de download zelf. Een voorbeeld hiervan is https://browsers.lifewire.com/test-download.exe. In dit geval is de bestandsnaam gewoon test-download.exe en zou als zodanig op de harde schijf worden opgeslagen als we ervoor kiezen om dit bestand te downloaden. Sommige websites gebruiken echter een koptekstveld Content-Disposition om een andere bestandsnaam op te geven dan die in de URL. Standaard zal Firefox deze headerinformatie gedurende 4000 milliseconden (4 seconden) opvragen. Als er binnen deze tijd geen Content-Disposition-waarde wordt opgehaald, treedt er een time-out op en neemt de browser zijn toevlucht tot de bestandsnaam die is opgegeven in de URL. Als u de tijd die nodig is om dit te laten gebeuren wilt verlengen of verkorten, wijzigt u eenvoudig de waarde van deze voorkeur.

    Image
    Image

    browser.download.show_plugins_in_list

    Type: boolean

    Standaardwaarde: true

    Samenvatting: Gelijkaardig aan de browser.download.hide_plugins_without_extensions hierboven beschreven, beïnvloedt dit item ook het gedrag van Firefox' downloadacties-dialoogvenster. Standaard worden gekoppelde bestandstypen en beschikbare acties weergegeven naast elke geïnstalleerde plug-in. Als u deze weergave wilt onderdrukken, wijzigt u de waarde van deze voorkeur in false

    Image
    Image

    browser.download.useDownloadDir

    Type: boolean

    Standaardwaarde: true

    Samenvatting: Telkens wanneer een download via Firefox start, wordt dat bestand opgeslagen op de locatie die is opgegeven in de browser.download.folderList-voorkeur, zoals hierboven beschreven. Als u elke keer dat een download wordt gestart naar een locatie wilt worden gevraagd, wijzigt u de waarde van deze voorkeur in false

    Image
    Image

Aanbevolen: