Het wachtwoord van een andere gebruiker wijzigen in Windows

Inhoudsopgave:

Het wachtwoord van een andere gebruiker wijzigen in Windows
Het wachtwoord van een andere gebruiker wijzigen in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Windows 11, 10 & 8: Ga naar Configuratiescherm > Gebruikersaccounts > Gebruikersaccounts> Beheer een ander account > [gebruiker].
  • Selecteer Wijzig het wachtwoord. Kies een nieuw wachtwoord en volg de stappen op het scherm.
  • Start de computer opnieuw op en log in met het nieuwe wachtwoord.

Er zijn tal van manieren om verloren Windows-wachtwoorden te vinden, maar een gemakkelijke methode, ervan uitgaande dat er meer dan één gebruiker op de computer is, is om het wachtwoord vanuit een ander account te wijzigen.

Het wachtwoord van een andere gebruiker wijzigen in Windows 11, 10 of 8

Volg deze stappen om het wachtwoord van een andere gebruiker te wijzigen in Windows 11, 10 of 8.

Uw Windows-account moet zijn geconfigureerd als beheerder als u het wachtwoord van een andere gebruiker wilt wijzigen. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk uw Windows-wachtwoord opnieuw instellen.

  1. Open het Configuratiescherm.

    Op aanraakinterfaces is de gemakkelijkste methode in Windows 11, 10 of 8 via de link in het Start-menu (of het Apps-scherm in Windows 8), maar de control commando of Power User Menu (Windows 8) is waarschijnlijk sneller als je een toetsenbord of muis hebt.

  2. Selecteer in Windows 11/10 Gebruikersaccounts. Het heet Gebruikersaccounts en Family Safety in Windows 8.

    Image
    Image

    Als de instelling Weergeven op op Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen staat, ziet u deze link niet. Kies in plaats daarvan Gebruikersaccounts en ga verder met stap 4.

  3. Selecteer Gebruikersaccounts.

    Image
    Image
  4. Verschillende links naar beneden, selecteer Beheer een ander account.

    Image
    Image
  5. Selecteer de gebruiker waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen.

    Image
    Image

    Als je Wachtwoord beveiligd niet ergens onder de gebruikersnaam ziet staan, dan heeft die gebruiker geen wachtwoord ingesteld en zou hij moeten kunnen inloggen zonder iets in het wachtwoordveld in te voeren.

  6. Kies Wijzig het wachtwoord.

    Image
    Image

    Zie je de link Wachtwoord wijzigen niet? Dit betekent waarschijnlijk dat de gebruiker waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen, zich bij Windows aanmeldt met een Microsoft-account, niet met een typisch lokaal account. Het is nog eenvoudiger om het wachtwoord van een Microsoft-account opnieuw in te stellen.

  7. Voer in het scherm Wachtwoord [gebruikersnaam] wijzigen een nieuw wachtwoord in zowel het eerste als het tweede tekstvak in.
  8. In het laatste tekstvak wordt u gevraagd een wachtwoordhint te typen. Deze stap is niet vereist.

    Aangezien je waarschijnlijk het wachtwoord van deze persoon voor hen wijzigt omdat ze het vergeten zijn, is het prima als je de hint wilt overslaan. Nadat de persoon weer toegang heeft tot zijn account, laat hem dan het wachtwoord in Windows wijzigen in iets meer privé en stel dan een hint in.

  9. Selecteer Wachtwoord wijzigen om de wijziging van het wachtwoord op te slaan.

    Image
    Image
  10. Log uit of start de computer opnieuw op, en vraag de persoon voor wie u het wachtwoord opnieuw instelt, opnieuw in te loggen.

Eenmaal aangemeld, wees proactief en laat de gebruiker een Windows-wachtwoordhersteldiskette maken of overschakelen naar een Microsoft-account, die beide een gemakkelijkere manier zullen bieden om in de toekomst een nieuw wachtwoord te krijgen.

Wanneer u een Windows-wachtwoord van buiten het account wijzigt, verliest de gebruiker voor wie u het wachtwoord wijzigt alle toegang tot EFS-gecodeerde bestanden, persoonlijke certificaten en alle opgeslagen wachtwoorden zoals die voor netwerkbronnen en websitewachtwoorden. De meeste gebruikers hebben echter geen EFS-gecodeerde bestanden en het verlies van opgeslagen wachtwoorden is waarschijnlijk geen probleem.

Het wachtwoord van een andere gebruiker wijzigen in Windows 7 of Vista

  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik op de Gebruikersaccounts en Family Safety link (Windows 7) of Gebruikersaccounts link (Windows Vista).

    Image
    Image

    Als u de weergave Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen van het Configuratiescherm in Windows 7 bekijkt, ziet u deze link niet. Klik in plaats daarvan op het pictogram Gebruikersaccounts en ga verder met stap 4.

  3. Klik op de Gebruikersaccounts link.

    Image
    Image
  4. Naar de onderkant van het gebied Wijzigingen aanbrengen in uw gebruikersaccount van het venster Gebruikersaccounts, selecteer Beheer een ander account.

    Image
    Image
  5. Selecteer het account waarvoor u het wachtwoord wilt wijzigen.

    Als de woorden Met wachtwoord beveiligd niet worden vermeld onder het gebruikerstype, heeft de gebruiker geen wachtwoord geconfigureerd, wat betekent dat hij of zij zonder wachtwoord op het account kan inloggen. In dit geval hoeft er natuurlijk niets te veranderen, dus laat de gebruiker weten dat hij geen wachtwoord nodig heeft en er zelf een kan instellen de volgende keer dat hij inlogt.

  6. Klik onder de kop Wijzigingen in de account van [gebruikersnaam] op de link Wijzig het wachtwoord.

    Image
    Image
  7. Voer een nieuw wachtwoord in voor de gebruiker in het eerste en tweede tekstvak.

    Image
    Image

    Als je het nieuwe wachtwoord twee keer invoert, weet je zeker dat je het wachtwoord correct hebt getypt.

  8. In het derde en laatste tekstvak wordt u gevraagd een wachtwoordhint in te voeren.

    Aangezien je waarschijnlijk het wachtwoord van deze gebruiker wijzigt omdat hij of zij het vergeten is, kun je de hint waarschijnlijk overslaan.

  9. Klik op de knop Wachtwoord wijzigen om de wijziging van het wachtwoord te bevestigen.
  10. Sluit het venster Gebruikersaccounts.
  11. Log uit of start de computer opnieuw op en laat de gebruiker inloggen op zijn account met het wachtwoord dat je voor hem hebt gekozen in stap 7.

Laat de gebruiker na het inloggen een Windows-wachtwoordhersteldiskette maken om een dergelijk probleem in de toekomst te voorkomen.

Aanbevolen: