Uw smartphone onthult mogelijk details van uw leven

Inhoudsopgave:

Uw smartphone onthult mogelijk details van uw leven
Uw smartphone onthult mogelijk details van uw leven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het is moeilijk om je privacy op internet te beschermen, omdat je telefoon voortdurend gegevens over je lekt, zeggen onderzoekers.
  • Hackers kunnen telefoongesprekken, sms-berichten en foto's vinden die aan gebruikers zijn gekoppeld door metadata nauwkeurig te analyseren.
  • Je moet apps nooit toegang geven tot je sociale-mediaprofielen.
Image
Image

Uw smartphone lekt mogelijk gegevens over u.

Een nieuwe studie zegt dat telefoonfabrikanten en ontwikkelaars niet genoeg doen om de anonimiteit van gebruikers te behouden. Onderzoekers ontdekten dat mensen nu kunnen worden geïdentificeerd met slechts een paar details over hoe ze communiceren met apps. Het nieuws komt te midden van groeiende bezorgdheid over het afnemende niveau van privacy op internet.

"De meeste mensen weten pas welke informatie tegen hen kan worden gebruikt als het al te laat is", vertelde John Bambenek, een onderzoeker bij het cyberbeveiligingsbedrijf Netenrich, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Slachtoffers van huiselijk geweld, giftige werkgevers en oplichters kunnen allemaal gebruik maken van de grote hoeveelheid informatie op onze smartphones (of gegenereerd door onze smartphones) en deze op verschillende manieren tegen ons gebruiken."

Ik kijk naar jou

Image
Image

Anonimiteit op internet is moeilijker dan je zou denken.

Het recente artikel in het peer-reviewed tijdschrift Nature Communications onderzocht geanonimiseerde gegevens van meer dan 40.000 gebruikers van mobiele telefoons, voornamelijk van berichten-apps. De onderzoekers van Europese onderzoeksinstellingen zochten naar patronen in de data en ontdekten dat ze de persoon 15 procent van de tijd konden identificeren.

"Onze resultaten leveren bewijs dat niet-verbonden en zelfs opnieuw gepseudonimiseerde interactiegegevens identificeerbaar blijven, zelfs over lange perioden", schreven de onderzoekers in de krant.

De onderzoeksresultaten komen voor Bambenek niet als een verrassing. Zolang je een uniek datapunt aan iemands identiteit kunt koppelen, kan het worden gebruikt om gegevens te deanonimiseren, zei hij. Sommige onderzoeken hebben bijvoorbeeld aangetoond dat smartphones op unieke wijze kunnen worden geïdentificeerd aan een persoon door te zoeken naar een correlatie van slechts vier gemeenschappelijke locaties waarop het apparaat wordt gezien.

"Unieke gebruikersnamen (bijvoorbeeld voor games) die in verschillende applicaties worden gecorreleerd, kunnen ook helpen bij het creëren van een identiteit", zei hij. "De meeste online dating-apps hebben unieke identificatiegegevens die ook kunnen worden geprofileerd zodat stalkers potentiële matches kunnen onderzoeken buiten de dating-apps (en hun veiligheidsteams).

Tijden veranderen en uw gegevens ook

Vroeger was het makkelijker om je te verstoppen op internet. In het verleden, wanneer gegevens werden verzameld met een directe verbinding met een mobiel telefoonnummer of een naam, was het moeilijk om een gebruiker en zijn gewoonten te verbinden, vertelde cyberbeveiligingsexpert Scott Schober aan Lifewire in een e-mailinterview.

“Dit is drastisch veranderd, vooral in de afgelopen jaren, waar je nu echt het mobiele telefoonnummer of de naam van de gebruiker niet nodig hebt om verbinding te maken, omdat er zoveel rijke gegevens zijn die worden verzameld van een smartphone, voegde hij eraan toe.

“De grootste waar voor je geld komt van het geven van apps en diensten slechts de minste hoeveelheid privileges die nodig zijn om op je telefoon te draaien.”

Veel van de gegevens die van gebruikers worden gemorst, worden metagegevens genoemd (gegevens die informatie over andere gegevens verstrekken), maar niet de daadwerkelijke inhoud, zei Schober. Door de verzamelde metadata nauwkeurig te analyseren, konden hackers feiten vaststellen over individuele datasets, zoals telefoontjes, sms-berichten en foto's.

“Vaak zijn er datum- en tijdstempels verbonden die gewoonten, interesses en activiteiten delen waar het individu nauw bij betrokken is,” merkte Schober op. “Deze verzamelde dataset met het telefoonnummer en de naam verwijderd, biedt nog steeds een volledig kijkje in iemands leven, zodat ze niet langer een anonieme gebruiker zijn en veel over hun dagelijks leven kan worden geleerd.”

Het handhaven van uw privacy op internet is een complex probleem, maar er zijn enkele stappen die u kunt nemen die kunnen helpen.

Als je een iPhone-gebruiker bent, houd er dan rekening mee dat Apple je toestaat om je adverteerders-ID op elk moment opnieuw in te stellen, zei cyberbeveiligingsexpert Vikram Venkatasubramanian in een e-mailinterview met Lifewire. Door de ID regelmatig opnieuw in te stellen, worden uw gegevens van u ontkoppeld.

“Dit is een goede zaak om te doen als een gewoonte voor privacyhygiëne,” zei hij. "Maar de grootste waar voor je geld komt van het geven van apps en diensten slechts het minste aantal privileges dat nodig is om op je telefoon te draaien."

Gebruikers moeten ervoor zorgen dat ze apps nooit toegang geven tot hun sociale-mediaprofielen. Het is ook een goed idee om voorzichtig te zijn met welke apps toegang hebben tot je camera en microfoon, zei Venkatasubramanian.

"Er is absoluut geen reden waarom een 'weer'-app toegang zou moeten krijgen tot je camera, microfoon of lokale bestanden', voegde hij eraan toe. "En last but not least, download apps altijd alleen van gerenommeerde appstores."

Aanbevolen: