Hoe Evernote van plan is om je leven opnieuw te veroveren

Inhoudsopgave:

Hoe Evernote van plan is om je leven opnieuw te veroveren
Hoe Evernote van plan is om je leven opnieuw te veroveren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het nieuw uitgebrachte startscherm van Evernote claimt je snel toegang te geven tot je meest relevante inhoud.
  • Widgets omvatten notities, kladblok, recent vastgelegd, notitieboeken, vastgezette notitie, tags en snelkoppelingen.
  • Eén organisatie-expert vergelijkt Evernote Home met de cockpit van een vliegtuig.
Image
Image

Evernote wil dat je zijn software voor het maken van aantekeningen centraal stelt in je digitale leven met een nieuw dashboard dat belooft al je informatie te organiseren met widgets.

De onlangs uitgebrachte Home-functie claimt je snel toegang te geven tot je meest relevante inhoud. Het heeft een vernieuwd uiterlijk en een aanpasbaar dashboard met een kladblok en recent vastgelegde informatie.

Het dashboard geeft Evernote een nieuwe kans om je online prikbord te worden en een one-up voor sommige concurrenten, zeggen waarnemers.

"Jarenlang was Evernote mijn belangrijkste app om digitale documenten te bewaren, projecten en taken te beheren en nuttige informatie te verzamelen", zei Rebeca Sena, een consultant bij GetSpace.digital, in een e-mailinterview. "Het dashboard helpt me om persoonlijke en professionele notities beter te categoriseren, en de visuele aantrekkingskracht is een bonus."

Widgets R Us

Het Evernote-startscherm suggereert items waarvan het denkt dat gebruikers het eerst willen zien. Degenen met een Evernote Basic- of Plus-account krijgen elke dag verschillende widgets te zien, waaronder notities, kladblok, recent vastgelegd, notitieboeken, vastgezette notitie, tags en snelkoppelingen. Evernote Premium- en Business-abonnees kunnen widgets vergroten/verkleinen, opnieuw ordenen en verwijderen om hun Home-dashboard aan te passen en toegang te krijgen tot opties waarmee ze de achtergrondafbeelding kunnen wijzigen.

Ik moet het gewoon precies kunnen pakken wanneer ik het nodig heb.

Evernote was ooit een rage onder digitale notulisten. Toch leek het de afgelopen jaren van de radar te verdwijnen toen concurrenten zoals Google's Keep en Microsoft's OneNote aan functies en populariteit wonnen. Er is ook de elegant minimalistische Notion om inhoud te organiseren en te delen met teams.

"Ik heb geëxperimenteerd met tools zoals Notion, die ik tegenwoordig als de grootste concurrent van Evernote zie", zei Sena. "Het is mogelijk om binnen Notion handmatig een soortgelijk dashboard te maken. Het kan echter een behoorlijk tijdrovende klus zijn om vanaf het begin een werkplek te creëren die voor jou werkt."

Aanpassing is koning

De aanpassingsmogelijkheden van Evernote Home zijn het beste deel van de software, zei Sena. "De gebruiker kan een paneel maken en verschillende notities vastzetten, snelkoppelingen visualiseren en vastgelegde fragmenten laten zien," zei ze.

"Zware gebruikers van Evernote hebben vaak te maken met verzamelingen van honderden notities. Het dashboard maakt het gemakkelijker om ze onder controle te houden en dwingt u niet alleen op de zoekfunctie te vertrouwen."

Frank Buck, de auteur van "Get Organised!: Time Management for School Leaders", en een Evernote Certified Consultant, zegt dat de nieuwe Home-functie niet genoeg reden is voor mensen om over te stappen van een andere notitie. programma.

"Maar het maakt deel uit van een grotere visie die wordt geïmplementeerd door Evernote onder zijn huidige leider", zei Buck in een e-mailinterview. "Ze hebben tonnen werk verzet om de ervaring op alle platforms hetzelfde te maken."

Buck vergelijkt Evernote Home met in de cockpit van een vliegtuig. "Het verzamelt de informatie die je het meest recent hebt gebruikt of die je het meest gebruikt. Het is gepersonaliseerd op basis van je gebruik van Evernote", schreef hij op zijn website.

Image
Image

"In plaats van door notitieboeken te klikken of een zoekopdracht uit te voeren, is de informatie binnen handbereik. Als u op iets op het 'dashboard' klikt, wordt die informatie vanuit Evernote geopend."

Evernote Home is een zegen voor Bucks werk. "Ik merk dat de meeste informatie die ik opsla nooit zal worden afgedrukt", schreef hij op zijn site. "Ik moet het gewoon precies kunnen pakken wanneer ik het nodig heb. Evernote is de perfecte plek om digitale referentie-informatie te bewaren. De woorden die je nu leest, zijn zelfs samengesteld en bewerkt in Evernote."

Evernote zei dat het de Home-update de komende weken zou uitrollen voor Mac-, Windows- en internetgebruikers. De functie zal op een later tijdstip zijn weg vinden naar iOS- en Android-apparaten.

Ik ben een fervent online notitieboekje en ik sta te popelen om Evernote Home eens te proberen. Mijn toewijding is de afgelopen jaren uitgegaan naar Google Keep, simpelweg vanwege de diepe integratie met andere Google-services. Maar Thuis zet me aan het denken over mijn loyaliteit, en ik zou zelfs geld kunnen uitgeven om een Evernote-abonnement te betalen.

Aanbevolen: