Hoe u uw Microsoft-accountwachtwoord kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Microsoft-accountwachtwoord kunt resetten
Hoe u uw Microsoft-accountwachtwoord kunt resetten
Anonim

Wat te weten

  • Voer op de Recover Your Account pagina uw Microsoft e-mailadres of een alternatief, een telefoonnummer of Skype-naam in.
  • Verifieer uw identiteit wanneer daarom wordt gevraagd. Voer een nieuw wachtwoord in.
  • Selecteer Aanmelden om u aan te melden bij uw Microsoft-account met het nieuwe wachtwoord.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw kunt instellen met behulp van de Microsoft Recover Your Account-pagina in een webbrowser. Wanneer u het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instelt, verandert dit voor alle sites en services waarvoor u uw Microsoft-account gebruikt.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instellen

Uw Microsoft-account is een single sign-on-account, wat betekent dat dit ene account kan worden gebruikt om u aan te melden bij een aantal verschillende services. Microsoft-accounts worden vaak gebruikt om in te loggen op computers met Windows 11, Windows 10 en Windows 8, de Microsoft Store, Windows Phone-apparaten, Xbox-videogamesystemen, Outlook.com, Skype, Microsoft 365, OneDrive en meer.

Stel uw Microsoft-wachtwoord opnieuw in als u het bent vergeten of denkt dat het is gehackt. Het proces is eenvoudig.

  1. Open de pagina Uw account herstellen vanuit elke browser op elke computer of elk apparaat, zelfs uw smartphone.
  2. Voer uw Microsoft-e-mailadres of het alternatieve e-mailadres, telefoonnummer of Skype-naam in die aan het account is gekoppeld en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  3. Voer de code in die is gegenereerd door uw authenticator-app of is verzonden naar uw alternatieve e-mailadres of telefoonnummer. Kies Gebruik een andere verificatieoptie indien nodig.

    Image
    Image
  4. Je ziet dit scherm als je wat andere informatie moet invullen, zoals het invoeren van de laatste vier cijfers van je telefoonnummer of je volledige e-mailadres, zodat je een verificatiecode per sms kunt ontvangen. Vul de informatie in en kies Get code.

    Image
    Image
  5. Voer de verificatiecode in die je hebt ontvangen en selecteer Volgende.

    Image
    Image

    Mogelijk moet u het andere verificatieproces voltooien als u tweestapsverificatie heeft ingeschakeld. Als je bijvoorbeeld de code hebt ingevoerd die je via sms hebt ontvangen, moet je mogelijk ook de authenticator-app gebruiken om een andere code te krijgen.

  6. Voer het gewenste nieuwe wachtwoord in. Het moet minimaal acht tekens lang zijn en is wachtwoordgevoelig. Voer het wachtwoord opnieuw in en selecteer Next.

    Microsoft vereist dat je geen wachtwoord gebruikt dat je in het verleden hebt gebruikt.

    Image
    Image
  7. Er verschijnt een melding dat uw wachtwoord is gewijzigd. Selecteer Aanmelden om u aan te melden bij uw Microsoft-account met het nieuwe wachtwoord.

    Image
    Image

Als je het wachtwoord van je Microsoft-account opnieuw instelt, zodat je nu kunt inloggen op je Windows 11, 10 of 8 computer, zorg er dan voor dat je verbonden bent met internet via het Windows-aanmeldingsscherm. Als internet om de een of andere reden op dit moment niet voor u beschikbaar is, krijgt Windows geen bericht van de servers van Microsoft over uw nieuwe wachtwoord!

Als u probeert uw Windows 11/10/8-wachtwoord opnieuw in te stellen, maar u logt niet in bij Windows met een e-mailadres, dan gebruikt u geen Microsoft-account om u aan te melden bij Windows en dit procedure zal niet voor u werken. Wat u in plaats daarvan gebruikt, is een traditioneel "lokaal account", wat betekent dat het iets meer betrokken is. Hoe u een Windows 11/10/8 wachtwoord-tutorial kunt resetten, is wat u moet volgen.

Aanbevolen: