Sony SS-CS5 Bookshelf Speakers Review

Inhoudsopgave:

Sony SS-CS5 Bookshelf Speakers Review
Sony SS-CS5 Bookshelf Speakers Review
Anonim

Sony's SS-CS5 stereo boekenplankluidsprekers zijn bedoeld om geluid met hoge resolutie te leveren tegen een betaalbare prijs. Hun 3/4-inch supertweeters vergroten de frequentierespons en bieden helderheid in het middenbereik die moeilijk te vinden is voor minder dan $ 200.

Of audio met hoge resolutie ooit de mainstream aantrekkingskracht bereikt, is nog steeds een open vraag, maar als je een audiofiel bent met een krap budget, overweeg dan deze luidsprekers.

Sony SS-CS5 Functies en specificaties

Image
Image

• 0,75-inch stoffen dome-supertweeter

• 1-inch stoffen dome-tweeter

• 5,25-inch geschuimde mica-woofer

• 5-weg luidsprekerkabel bindingsposten

• Afmetingen: 13,1 x 7 x 8,6 inch• Gewicht: 9,4 lb

Het bijzondere aan deze luidspreker is natuurlijk de supertweeter, maar ook de wooferconus van geschuimd mica. Het is ongebruikelijk om dit materiaal in een wooferconus te zien, maar het is nog steeds licht en stijf, precies zoals een wooferconus zou moeten zijn.

Hoewel de roosters zijn bevestigd met ouderwetse doorvoertules in plaats van magneten, zien de luidsprekers er geweldig uit met de grill aan of uit.

Sony SS-CS5 Prestaties

Image
Image

De SS-CS5 onthult snel zijn sterke en zwakke punten. Het echte voordeel is stemweergave; zijn zwakte is dat de 5,25-inch woofer niet veel bas produceert. Het algehele geluid was mooi en vol, zelfs op niet-vocale opnames, maar de hoge tonen klonken relatief ongeraffineerd. Het heeft wat pieken en dalen in de respons boven ongeveer 4 kHz.

Voor een luidsprekerset van $ 150 presteerde de woofer ongeveer net zo goed als verwacht. Puristen zullen merken dat er niet genoeg onderkant is om hun voet te laten tikken of hun hoofd te laten dobberen, waarbij de lage tonen op 53 Hz vallen.

De SS-CS5 heeft een voller geluid en misschien een iets soepeler middenbereik dan de Pioneer SP-BS22-LR, maar de hoge tonen zijn zachter.

Voor een voller geluid met meer bas, koop een subwoofer of geef het extra uit voor de SS-CS3-toren. Voor een meer gedetailleerd geluid, koop een meer audiofiel georiënteerde mini-luidspreker zoals de Music Hall Marimba.

Sony SS-CS5-metingen

Image
Image

De bovenstaande grafiek toont de frequentierespons van de SS-CS5 op de as (blauw) en het gemiddelde van de responsen op 0, ±10, ±20 en ±30 graden horizontaal (groen). Over het algemeen geldt: hoe platter en meer horizontaal deze lijnen lijken, hoe beter de luidspreker klinkt.

De reactie van de SS-CS5 ziet er vrij soepel uit, vooral voor de prijsklasse. Op de as is het +/- 3,4 dB van 70 hertz tot 20 kHz, wat een buitengewoon goed resultaat is voor een luidspreker voor deze prijs. Er is een lichte boost rond 1,1 kHz, waardoor stemmen misschien wat beter opvallen. Bovendien is er een lichte neerwaartse kanteling in de toonbalans, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat de luidspreker helder, hoog of dun zal klinken. De gemiddelde respons op/buiten de as ligt dicht bij de respons op de as, wat goed is.

Impedantie is gemiddeld 8 ohm en da alt tot een dieptepunt van 4,7 ohm/-28° fase, dus geen probleem daar. De echovrije gevoeligheid meet 86,7 dB bij 1 watt/1 meter, dus reken op ongeveer 90 dB in de kamer. Deze luidspreker zou goed moeten werken met zowat elke versterker met 10 watt of meer per kanaal.

Sony SS-CS5 Final Take

Image
Image

De SS-CS5 is een van de meest vloeiende luidsprekers die je kunt kopen voor minder dan $ 200. Het kan concurreren met veel fatsoenlijke mini-luidsprekerparen van $ 200, hoewel de meeste een 6,5-inch woofer en een extra bas van 10 of 20 hertz hebben. Voor een miniluidsprekerpaar van $ 200 voor lichte pop, jazz, folk of klassiek is de Sony SS-CS5 een uitstekende keuze.

Aanbevolen: