Hoe Google Vind mijn apparaat te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Vind mijn apparaat te gebruiken
Hoe Google Vind mijn apparaat te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Instellen: Ga naar Instellingen > Google > Google-account >Beveiliging en locatie . Schakel Vind mijn apparaat . in
  • Als u Zoek mijn apparaat wilt gebruiken, gaat u naar google.com/android/find en logt u in op uw Google-account.
  • Een kaart geeft de locatie van uw apparaat weer. U kunt het instrueren om Geluid af te spelen, Apparaat beveiligen of Apparaat wissen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Find My Device instelt en gebruikt op uw smartphone of tablet. Instructies zijn van toepassing op Android-apparaten van Google, Huawei, Xiaomi en de meeste anderen, behalve voor Samsung, die een ander proces gebruikt.

Zorg ervoor dat u uw apparaat correct instelt

Hier leest u hoe u kunt controleren of u uw apparaat correct hebt ingesteld.

  1. Schakel het apparaat in.
  2. Trek twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om naar Snelle instellingen te gaan en zorg ervoor dat Wi-Fi ofMobiele data is ingeschakeld (of beide).

    Image
    Image
  3. Ga naar Instellingen.
  4. Tik Google > Google-account.

    Image
    Image

    Je naam en Gmail-adres worden bovenaan de pagina weergegeven als je bent ingelogd. Je hebt waarschijnlijk al een melding ontvangen als je moet inloggen.

  5. Tik op Beveiliging en locatie.

    Op sommige telefoons moet u mogelijk op Google > Beveiliging of Google >tikken Vind mijn apparaat.

  6. Onder Find My Device staat Aan of Uit. Als het is uitgeschakeld, tikt u op Find My Device en zet u de schakelaar op On.

    Image
    Image
  7. Ga terug naar Beveiliging en locatie en scrol omlaag naar het gedeelte Privacy.
  8. Onder Locatie, staat Aan of Uit. Als het is uitgeschakeld, tikt u op Locatie en zet u de schakelaar op Aan. Hier kun je recente locatieverzoeken van apps op je telefoon zien.

    Image
    Image
  9. Je telefoon is standaard zichtbaar op Google Play, maar het is mogelijk om deze te verbergen. Ga naar play.google.com/settings om de status van uw apparaat op Google Play te controleren. Op die pagina zie je een lijst met je apparaten. Selecteer onder Zichtbaarheid Toon in menu's.

    Image
    Image

Het inschakelen van locatieservices zal de levensduur van de batterij opslokken. De locatie-informatie van het apparaat is niet vereist om uw apparaat op afstand te vergrendelen en te wissen.

Hoe Google te gebruiken Vind mijn apparaat

Nu je Zoek mijn apparaat hebt ingesteld, kun je het gebruiken wanneer je je telefoon of tablet kwijt bent.

Elke keer dat je Zoek mijn apparaat gebruikt, ontvang je een melding op het apparaat dat je volgt. Als je deze melding krijgt en de functie nog niet hebt gebruikt, is het een goed idee om je wachtwoord te wijzigen en tweestapsverificatie in te schakelen voor je Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.

  1. Begin door een browsertabblad te openen, ga dan naar google.com/android/find en log in op uw Google-account.

    Image
    Image

    Als het je apparaat niet vindt en je hebt het bij de hand, zorg er dan voor dat je alle bovenstaande stappen correct hebt gevolgd.

  2. Find My Device zal proberen uw smartphone, smartwatch of tablet te detecteren. Als locatieservices zijn ingeschakeld, onthult Zoek mijn apparaat de locatie. Als het werkt, zie je een kaart met een speld op de locatie van het apparaat.

    Aan de linkerkant van het scherm staan tabbladen voor elk apparaat dat je hebt verbonden met een Google-account. Onder elk tabblad staat de modelnaam van uw apparaat, het tijdstip waarop het voor het laatst is gevonden, het netwerk waarmee het is verbonden en de resterende levensduur van de batterij.

  3. Zodra je Zoek mijn apparaat in gebruik hebt genomen, kun je een van de volgende drie dingen doen:

    • Geluid afspelen: laat je Android een geluid afspelen, zelfs als het op stil staat.
    • Beveiligd apparaat: u kunt uw apparaat op afstand vergrendelen als u denkt dat het verloren of gestolen is. Optioneel kun je een bericht en een telefoonnummer toevoegen aan het vergrendelscherm voor het geval iemand het vindt en het apparaat wil retourneren.
    • Erase Device: Als u denkt dat u uw apparaat niet terugkrijgt, kunt u het wissen zodat niemand bij uw gegevens kan. Met wissen wordt je apparaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen, maar als je telefoon offline is, kun je deze pas wissen als er weer verbinding is.

Wat is Zoek mijn apparaat van Google?

Google's Find My Device-functie (voorheen Android Device Manager) helpt u uw smartphone, tablet en smartwatch te lokaliseren en indien nodig op afstand te vergrendelen, of zelfs het apparaat schoon te vegen in geval van diefstal of u hebt gegeven op het vinden ervan.

Je stelt Google Zoek mijn apparaat in op een van je Android-apparaten en gebruikt het vervolgens om je apparaat te lokaliseren vanaf je computer of een ander Android-apparaat met behulp van de app Zoek mijn apparaat. Meld u aan bij de app met uw Google-inloggegevens en u krijgt dezelfde ervaring als op een desktop.

Er zijn verschillende vereisten. Het apparaat moet:

  • Wees aanwezig
  • Wees aangemeld bij uw Google-account
  • Verbonden zijn met wifi of mobiele data
  • Wees zichtbaar op Google Play
  • Locatiediensten ingeschakeld hebben
  • Zoek mijn apparaat ingeschakeld

Aanbevolen: