Nieuwe Exynos 2200 aangedreven door AMD verbetert Samsung Mobile Gaming

Nieuwe Exynos 2200 aangedreven door AMD verbetert Samsung Mobile Gaming
Nieuwe Exynos 2200 aangedreven door AMD verbetert Samsung Mobile Gaming
Anonim

Samsung introduceert zijn nieuwe premium mobiele processor, de Exynos 2200, die gepland is om graphics van consolekwaliteit naar zijn smartphones te brengen.

De Exynos 2200 is het resultaat van een meerjarige samenwerking tussen Samsung en AMD, aangezien de GPU van de processor wordt gebouwd met de RDNA 2-grafische architectuur van laatstgenoemde. Volgens Samsung stelt dit de GPU, de Samsung Xclipse genaamd, in staat om functies te bieden zoals hardware-versnelde ray tracing op mobiele apparaten.

Image
Image

Ray tracing is een technologie die realistische verlichting in videogames simuleert om een meeslepende ervaring te bieden, nog verder versterkt door de Exynos-chip. De technologie kan de CPU van een apparaat belasten en de prestaties verminderen. Om dit te verhelpen, voegt Samsung ook schaduw met variabele snelheid en geavanceerde multi-IP-gouverneurtechnologieën toe.

Gecombineerd zouden de twee functies de prestaties en efficiëntie van de Xclipse verbeteren om een soepele gameplay te behouden. Het beschikt zelfs over HDR10+ met verversingssnelheden tot 144 Hz.

Naast gamen ondersteunt de Exynos 2200 ultrahoge fotoresoluties tot 200 MP en een resolutie van 8K voor video's. De processor maakt zelfs gebruik van een 'inhoudbewuste AI' die gezichten, objecten en de omgeving kan herkennen en vervolgens de optimale instellingen voor die scène kan toepassen voor eenvoudige professionele foto's.

De kracht van dit alles is de acht-core CPU van de Exynos, bestaande uit één krachtige Cortex-X2, drie uitgebalanceerde Cortex-A170-kernen en vier energiezuinige Cortex-A510-kernen.

Samsung stelt dat de Exynos 2200 momenteel in massaproductie is, maar het bedrijf heeft niet gezegd welke toekomstige apparaten deze nieuwe krachtige processor zullen krijgen.

Aanbevolen: