Een wifi-wachtwoord delen met Mac

Inhoudsopgave:

Een wifi-wachtwoord delen met Mac
Een wifi-wachtwoord delen met Mac
Anonim

Wat te weten

  • Deel uw iPhone-wachtwoord op de Mac door het bij de Mac te houden, verbinding te maken met het netwerk op de Mac en op Wachtwoord delen op uw iPhone te tikken.
  • U moet uw Apple ID's op beide apparaten hebben opgeslagen in Contacten.
  • Het is onmogelijk om een wifi-wachtwoord te delen met een Mac met een Android-telefoon.

Dit artikel leert je hoe je een wifi-wachtwoord kunt delen met een Mac via meerdere apparaten. Er wordt ook gekeken naar mogelijke problemen en hoe deze op te lossen.

Hoe deel ik mijn wifi-wachtwoord van mijn telefoon naar mijn Mac?

Het is heel eenvoudig om je wifi-wachtwoord te delen vanaf je iPhone of iPad, zodat je weet waar je moet zoeken. Dit is wat je moet doen.

Dit werkt alleen met iOS-apparaten, niet met Android-telefoons of -tablets. U moet ook de Apple ID's van beide apparaten hebben opgeslagen in de Contacten van het andere apparaat.

  1. Ontgrendel je iOS-apparaat.
  2. Klik op uw Mac op het Wi-Fi pictogram in de menubalk.

    Image
    Image
  3. Klik op het netwerk waarvan je lid wilt worden.

    Image
    Image
  4. Tik op je iPhone op Wachtwoord delen.
  5. Uw Mac zou nu verbinding moeten maken met het netwerk.

Kan ik een wifi-wachtwoord delen met mijn computer?

Als je een iPhone of iPad hebt, kun je een wifi-wachtwoord delen met je Mac door de bovenstaande stappen te volgen. Helaas is het niet mogelijk om je wachtwoord te delen als je een Android-tablet of -telefoon hebt of een Windows-computer gebruikt.

In plaats daarvan is de beste methode om uw wachtwoord op uw apparaat op te zoeken en het handmatig in te voeren. Het vinden van uw wifi-wachtwoord op uw pc of Mac is relatief eenvoudig.

Kun je wifi-wachtwoord delen van iPhone naar laptop?

Het is mogelijk om je wifi-wachtwoord van je iPhone naar je laptop te delen, maar er zijn een paar regels waarmee je rekening moet houden. Hier is een blik op hen.

  • Je moet een Mac-laptop gebruiken. U kunt geen wifi-wachtwoord van uw iPhone delen met uw Windows-laptop. De enige manier om dit te doen is door het wachtwoord op te zoeken en handmatig in te voeren.
  • Je iPhone en Mac moeten up-to-date zijn. Je iPhone moet iOS 11 of hoger gebruiken en je Mac moet Big Sur of hoger gebruiken om wifi te delen -Fi-wachtwoorden.
  • Je moet Apple ID's hebben opgeslagen. Je moet ervoor zorgen dat op elk apparaat de Apple ID van het andere apparaat is opgeslagen in de Contacten om wifi te delen.
  • De apparaten moeten fysiek dicht bij elkaar staan. Het is niet mogelijk om een wachtwoord op afstand te delen. Hiervoor moeten beide apparaten fysiek in de buurt zijn.

Hoe kan ik mijn wifi-wachtwoord AirDrop gebruiken?

U kunt uw wifi-wachtwoord niet AirDrop, maar u kunt AirDrop andere wachtwoorden op een eenvoudige manier gebruiken. Hier is hoe het te doen.

  1. Op je iPhone, tik op Instellingen.
  2. Tik op Wachtwoorden.
  3. Voer het wachtwoord van je iPhone in of gebruik TouchID of FaceID om in te loggen.
  4. Zoek het wachtwoord dat u voor AirDrop wilt gebruiken.

    Image
    Image
  5. Tik op het pictogram Delen.
  6. Tik op het apparaat waarop je AirDrop wilt gebruiken om te delen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe deel ik een wifi-wachtwoord van mijn Mac naar mijn iPhone?

    Om een wifi-wachtwoord van je Mac naar je iPhone te delen, plaats je de apparaten dicht bij elkaar en tik je op Delen wanneer je verbinding maakt met het netwerk op je iPhone. U kunt ook delen met een fysieke kabel door naar Systeemvoorkeuren > Sharing > Internet Sharing op uw Mac.

    Hoe wijzig ik mijn wifi-wachtwoord op Mac?

    U kunt uw wifi-wachtwoord wijzigen door als beheerder in te loggen op uw router. Zoek de instellingen voor het wifi-wachtwoord, voer een nieuw wachtwoord in en sla de wijzigingen op.

    Hoe vind ik een wifi-wachtwoord op mijn iPhone?

    Er is geen manier om een wifi-wachtwoord op je iPhone op te zoeken, tenzij deze gejailbreakt is. Als tijdelijke oplossing kun je de wifi van je iPhone delen met je Mac om het wachtwoord op je computer te bekijken.

Aanbevolen: