Een pc verbinden met een wifi-extender

Inhoudsopgave:

Een pc verbinden met een wifi-extender
Een pc verbinden met een wifi-extender
Anonim

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Wi-Fi-extender op uw pc aansluit met behulp van Wi-Fi Easy Connect-technologie.

Een wifi-extender instellen

De wifi-extender wordt aangesloten op een stopcontact in je huis en zendt een bestaand draadloos signaal opnieuw uit. In het ideale geval wilt u de Wi-Fi-extender op een centrale locatie in uw huis installeren, maar op een andere plaats dan uw router.

  1. Steek de wifi-extender aan op een stopcontact op een centrale plek in huis.
  2. De Wi-Fi-extender moet snel beginnen te knipperen op de groene LED-lampjes aan de voorkant van het apparaat.
  3. Ervan uitgaande dat beide apparaten de Wi-Fi Easy Connect-standaard ondersteunen, scant u de QR-code op de Wi-Fi-extender en scant u vervolgens de QR-code op uw router.

    U kunt ook op de WPS-knop op de Wi-Fi-extender drukken en vervolgens op de WPS-knop op uw router drukken.

  4. Je zou moeten opmerken dat er twee nieuwe netwerken verschijnen met de naam van je oorspronkelijke wifi-netwerk, behalve dat er nu een 2GHZ en 5GHZ zullen zijntoegevoegd aan het einde van de netwerknaam.

    Selecteer een van deze netwerken en u wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren.

    Image
    Image
  5. Het netwerkwachtwoord is hetzelfde wachtwoord dat u al gebruikt op uw hoofd-Wi-Fi-netwerk.
  6. Nu ben je verbonden met het uitgebreide netwerk.
  7. De Wi-Fi-extender heeft met succes uw oorspronkelijke Wi-Fi-netwerk gekloond en het signaal rond uw huis opnieuw uitgezonden.

Bottom Line

Een wifi-extender zendt een bestaand draadloos signaal opnieuw uit, wat betekent dat je een wifi-extender kunt gebruiken met vrijwel elk technisch apparaat, inclusief een pc. Het netwerk heeft een sterker signaal in delen van uw huis waar het voorheen zwak was. Voor het instellen van de Wi-Fi-extender is geen pc vereist.

Waarom maakt mijn computer geen verbinding met mijn wifi-extender?

Als de versterkte wifi-verbinding niet correct wordt weergegeven of geen verbinding maakt, zijn er een paar dingen die u moet controleren.

  1. Controleer de oorspronkelijke verbinding om er zeker van te zijn dat internet actief is. Soms is er een internetstoring en realiseert u zich dit misschien niet.
  2. Zorg ervoor dat alle juiste kabels zijn aangesloten op de router, zoals de Ethernet-kabel.
  3. Zorg ervoor dat de wifi-extender een goed stopcontact gebruikt. Een stekkerdoos is niet voldoende als voedingsbron voor een wifi-extender.
  4. Als u geen verbinding kunt maken door QR-codes te scannen, is het essentieel om tegelijkertijd op de WPS-knoppen op de Wi-Fi-extender en de router te drukken. Als u dit niet doet, zullen de twee apparaten geen verbinding maken.
  5. Zorg ervoor dat de wifi van je pc is ingeschakeld. Een kleine fout kan aanzienlijke hoofdpijn veroorzaken bij het instellen van uw nieuwe uitgebreide netwerk.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een wifi-repeater en een wifi-extender?

    In plaats van je bestaande netwerk uit te breiden, creëren wifi-repeaters een apart netwerk op je router om het signaal te versterken. Het nadeel is dat het nieuwe netwerk bandbreedte deelt met het origineel, wat alle aangesloten apparaten vertraagt.

    Wat is de beste wifi-extender?

    Top-of-the-line wifi-extenders zijn de Netgear Nighthawk X4 EX7300 en Netgear Orbi RBS50Y. Meer budgetvriendelijke opties zijn de Netgear EX3700 en de TP-Link RE505X.

    Hoe gebruik ik een router als wifi-extender?

    Als je een router als wifi-extender wilt gebruiken, verbind je je oude router via Ethernet met je hoofdrouter en zet je deze in AP-modus. Of schakel over naar de herhaalmodus om hem als wifi-repeater te gebruiken. Je kunt van een laptop ook een wifi-extender maken.

Aanbevolen: