De gevaren van VR voor kinderen

Inhoudsopgave:

De gevaren van VR voor kinderen
De gevaren van VR voor kinderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ouders en experts maken zich zorgen over de effecten van virtual reality op kinderen.
  • Een Britse regering is van plan om de impact van VR op kinderen met Meta te bespreken.
  • De ene groep biedt veiligheidstips voor ouders wiens kinderen VR gebruiken, inclusief de aanbevolen leeftijdsbeperkingen voor software.

Image
Image

Virtuele realiteit kan een reëel gevaar vormen voor kinderen.

Het Britse Information Commissioner's Office zei onlangs dat het "verdere besprekingen" met Meta plant over de naleving van de Quest 2 VR-headset met een nieuwe kindercode die prioriteit geeft aan de "beste belangen van jonge gebruikers"."Ouders en artsen houden ook de groeiende populariteit van virtual reality onder kinderen nauwlettend in de gaten.

"Met VR zijn er potentiële gevaren van het gebruik van de headset zelf, evenals van de inhoud die wordt bekeken", vertelde Jonathan Maynard, een kinderarts in het Providence Mission Hospital in Orange County, CA, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Er is nog steeds beperkt onderzoek gedaan naar de langetermijneffecten van VR-gebruik op kinderen, maar enkele potentiële risico's zijn duidelijk. In wezen geblinddoekt en gedesoriënteerd zijn door het apparaat kan leiden tot fysieke schade door vallen of botsingen tijdens het spelen."

Kijken naar kinderen kijken VR

Het Information Commissioners' Office vertelde The Guardian dat het contact zou opnemen met Meta over de overeenstemming van het apparaat met de leeftijdsgeschikte ontwerpcode, waarin staat dat het "belang van het kind een eerste overweging moet zijn" voor online diensten die minderjarigen kunnen gebruiken.

Een Meta-woordvoerder vertelde de krant dat het bedrijf de voorschriften zou respecteren en was ervan overtuigd dat de VR-hardware aan de vereisten van de code voldeed.

Maar ouderschapsschrijver en vader van twee kinderen, Mo Mulla, vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat hij zich zorgen maakt over VR-veiligheid voor kinderen.

"Er moet een enorme focus zijn op het begrijpen hoe onze hersenen werken met deze apparaten en het creëren van een intuïtief systeem dat regelmatig wordt bijgewerkt vanwege veiligheidsproblemen", zei hij. "Er moet een verantwoordelijkheidsnorm zijn die bedrijven verantwoordelijk houdt voor het vrijgeven van inhoud in de wereld om de integriteit van dit opkomende gebied te behouden."

Hoewel zorgen over geweld in games niets nieuws zijn, maken sommige ouders zich zorgen dat het verbeterde realisme van VR nadelige gevolgen kan hebben voor kinderen. Ouder Allen Roach maakte zich naar verluidt zorgen toen zijn 11-jarige zoon de ledematen van zijn vijanden afsneed in de VR-game Blade & Sorcery.

Veiligheid voorop

Te midden van de groeiende populariteit van VR roepen sommige experts op tot brancheregels voor kinderen en de technologie.

Maynard zei dat bedrijven duidelijk moeten definiëren welke leeftijdsgroepen hun apparaat mogen gebruiken. Als kinderen tot de beoogde gebruikers behoren, moeten technologiebedrijven technologie ontwikkelen die de interactie van minderjarigen kan beperken.

Image
Image

"Het is ook belangrijk om ongepaste inhoud te screenen en te markeren", voegde hij eraan toe. "Door ouderlijk toezicht in de software op te nemen, kunnen ouders de schermtijd en toegang tot verschillende soorten inhoud beter regelen."

Het XR Safety Initiative is een non-profitorganisatie die privacy, beveiliging en ethiek promoot in meeslepende omgevingen. De groep biedt veiligheidstips voor ouders wiens kinderen VR gebruiken, inclusief de aanbevolen leeftijdsbeperkingen voor software.

VR is net als andere online media die kinderen eerder en vaker blootstellen aan onveilige situaties dan vorige generaties, vertelde Adam Dodge, oprichter van Endtab, een organisatie die online misbruik probeert te beëindigen, in een e-mailinterview aan Lifewire.

"We zien dit manifest in interacties met onveilige mensen, blootstelling aan inhoud voor volwassenen en pesten", voegde hij eraan toe. "Deze problemen zullen migreren naar virtual reality, net zoals ze migreerden van de fysieke wereld naar de online ruimtes van vandaag. Het feit dat virtual reality-omgevingen zijn ontworpen om aanwezigheid te simuleren, brengt het risico met zich mee dat deze schade door kinderen dieper wordt gevoeld."

Met VR zijn er potentiële gevaren van het gebruik van de headset zelf, evenals van de inhoud die wordt bekeken.

Het stellen van limieten voor VR-gebruik is moeilijk omdat kinderen buiten het huis toegang hebben tot VR, zei Dodge. En bij het bespreken van veiligheid moeten ouders er rekening mee houden dat ervaringen in VR er anders uit kunnen zien en aanvoelen dan hun kinderen.

"Ouders hoeven geen tech-experts te zijn om deze gesprekken te voeren, ook al kan de digitale kloof het zo laten voelen", voegde hij eraan toe. "Bij het bespreken van interacties met nieuwe mensen raden we bijvoorbeeld aan om het simpel te houden door te focussen op het gedrag, niet op het platform. Als een nieuwe persoon iets zegt waardoor hij zich onveilig of ongemakkelijk voelt, moet de reactie hetzelfde zijn, ongeacht of het kind in VR, online of offline."

Aanbevolen: