De gevaren van te veel delen op Facebook

Inhoudsopgave:

De gevaren van te veel delen op Facebook
De gevaren van te veel delen op Facebook
Anonim

Hoeveel is teveel informatie als het gaat om delen op Facebook? Te veel delen kan een persoonlijk veiligheidsrisico worden. Sommige mensen-dieven, advocaten en stalkers-achtige oversharing. Anderen, zoals werkgevers, doen dat niet. Hier zijn enkele van de gevaren waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je je volgende Facebook-bericht plaatst.

Image
Image

Stalkers houden van te veel delen

Je Facebook-tijdlijn is als een plakboek voor stalkers. De tijdlijn biedt een eenvoudige interface waar je vrienden en - afhankelijk van je privacy-instellingen - iedereen in de wereld snel toegang krijgt tot alle dingen die je op Facebook hebt gepost. Het biedt ook toegang tot uw profiel en uw persoonlijke informatie, waaronder mogelijk uw werkplek, huidige stad, relatiestatus en telefoonnummer. Bijna elk aspect van je leven is potentieel te zien voor stalkers.

Je kunt het delen van je locatie op Facebook het beste zo veel mogelijk beperken of helemaal niet delen. Gebruik de privacy-instellingen van Facebook om de mogelijkheid voor het publiek om uw tijdlijn en profielinformatie te zien, uit te schakelen. Gebruik Facebook-vriendenlijsten om uw contacten op het sociale netwerk te ordenen. Maak een lijst met uw meest vertrouwde vrienden en stel uw privacyinstellingen in om ze meer toegang te geven. Beperk de toegang tot kennissen die mogelijk stalkers worden.

Dieven houden van te veel delen

De gemakkelijkste manier om jezelf tot doelwit van dieven te maken, is door je locatiegegevens op Facebook te delen. Wanneer je incheckt bij de plaatselijke sportschool, ontdekt elke dief die Facebook-profielen trollt dat je niet thuis bent en dat het een goed moment is om je te beroven.

Misschien heb je je privacy-instellingen op Facebook beperkt tot alleen vrienden. Maar wat als een vriend is ingelogd op een openbaar toegankelijke computer, zoals in een bibliotheek, en vergeet uit te loggen of zijn mobiele telefoon wordt gestolen? Je kunt niet garanderen dat je vrienden de enigen zijn die toegang hebben tot je status en locatie, omdat je privacy-instellingen zijn ingesteld op alleen vrienden.

Sommige Facebook-apps die je locatie delen, hebben mogelijk meer ontspannen privacy-instellingen dan je gewend bent, en ze kunnen je locatie onthullen zonder dat je het door hebt. Controleer je privacy-instellingen en kijk welke informatie je Facebook-apps delen met je vrienden en de rest van de wereld. Beperk ze zoveel mogelijk om uw privacy en persoonlijke veiligheid te beschermen. Post nooit dat je alleen thuis bent.

Advocaten houden van te veel delen

Alles wat een advocaat over je te weten komt op Facebook, kan en mag in een rechtbank tegen je worden gebruikt. Advocaten houden van Facebook omdat het helpt bij het vaststellen van iemands karakter en waar en wanneer iets plaatsvond. Facebook doet veel werk dat een privédetective normaal gesproken moet doen, zoals leren met wie een persoon omgaat.

Als je midden in een voogdijstrijd zit, kan het plaatsen van foto's op Facebook waarop je wordt getankt op een feestje je ex-echtgenoot helpen de zaak tegen je te winnen. Berichten op Facebook weerspiegelen vaak onze stemmingen. Een post met een tierende status kan ertoe leiden dat u als agressief of beledigend wordt bestempeld door een advocaat die een zaak tegen u aanspant.

Als je bent getagd in een foto die als ongepast kan worden beschouwd, verwijder dan de tag van jezelf zodat de foto niet aan je profiel wordt gekoppeld. Zelfs als je een bericht verwijdert nadat het is verschenen, is het mogelijk vastgelegd in een screenshot of verzonden in een e-mailmelding. Er zijn geen gegarandeerde terugnames op Facebook, dus denk altijd na voordat je iets plaatst.

Werkgevers haten overdeling

Je werkgever is misschien geen fan van te veel delen. Of je nu aan het werk bent of niet, je acties kunnen het imago van je bedrijf aantasten, vooral omdat de meeste mensen hun Facebook-profiel plaatsen waar ze werken.

Als u negatieve opmerkingen maakt over uw werkgever of bevoorrechte informatie deelt, kunt u het bedrijf schaden. Als uw werkgever Facebook-activiteit beoordeelt en ziet dat u berichten plaatst terwijl u geacht wordt te werken, kan deze informatie tegen u worden gebruikt. Als je je ziek meldt en je Facebook-locatie zegt dat je je aanmeldt bij een bioscoop, kan je werkgever erachter komen dat je een hoer speelt.

Potentiële werkgevers kunnen vragen om uw Facebook-profiel te bekijken om meer over u te weten te komen. Overweeg om uw tijdlijn te bekijken om te zien of iets ervoor kan zorgen dat ze u niet aannemen voordat u toestemming geeft.

Bezorgd dat je vrienden iets stoms op je muur plaatsen of je taggen in een niet-vleiende foto die van invloed kan zijn op een mogelijke baanaanbieding? Schakel de functies Tag Review en Post Review in, zodat je kunt beslissen wat er over jou wordt gepost voordat het live gaat.

Er zijn dingen die je nooit op Facebook mag posten. Gebruik je gezond verstand en neem verantwoordelijkheid voor wat je over jezelf en anderen plaatst.

Aanbevolen: