De gevaren van slimme sloten

Inhoudsopgave:

De gevaren van slimme sloten
De gevaren van slimme sloten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Slimme sloten kunnen worden gehackt, maar het is vrij onwaarschijnlijk.
  • Privacyschending is het grootste risico voor elk slim apparaat.
  • Slimme sloten zijn echt heel handig (echt waar).
Image
Image

De Google Home-app ondersteunt nu slimme sloten van Nest en Yale, wat betekent dat je deze sloten kunt toevoegen aan je door Google aangedreven slimme huisconfiguratie en ze vanaf je iPhone kunt bedienen. Domotica is ongetwijfeld handig, maar zijn slimme sloten, die de belangrijkste beveiliging bieden voor waar je woont, echt een goed idee?

Slimme sloten, in combinatie met slimme deurbelcamera's, ontgrendelen uw voordeur automatisch wanneer u thuiskomt, laten u controleren of u de deur ontgrendeld hebt gelaten (en vergrendel hem opnieuw als u dat deed), en laat u zelfs controleren die net aanbelde. Maar ze kunnen worden gehackt en er zijn allerlei onbedoelde gevolgen, zoals het waarschuwen van huiseigenaren voor lopende FBI-invallen. Ja, je leest het goed.

"Het meest serieuze risico, denk ik", vertelde John Brownlee, redacteur van gezondheidsmagazine Folks, aan Lifewire via Twitter, "zijn geen hackers of dieven - er [zijn] gemakkelijkere manieren om in te breken. Het is de wet -handhaving die misbruik maakt van achterdeuren om een eerlijk proces te omzeilen."

Voordelen van slimme sloten

Met slimme sloten kun je, net als alle slimme gadgets voor thuis, je apparaten op afstand bedienen en automatiseren. Met een app op je telefoon kun je lampen activeren en dimmen, je verwarming aanzetten, muziek afspelen en meer. Omdat deze apparaten worden bestuurd door apps, kunnen ze worden geautomatiseerd en vervolgens worden geactiveerd door bijvoorbeeld met je Google Home-, Alexa- of HomePod-speakers te praten. Automatiseringen kunnen ook worden gegroepeerd in 'scènes'.

Een basisscène kan voor het slapengaan zijn. Het kan al je lichten uitdoen en vervolgens je bedlampje aanzetten. Het kan de deuren op slot doen en de verwarming lager zetten. Je kunt scènes op afstand activeren omdat je slimme apparaten zijn verbonden met internet, waardoor je waarschuwingen kunt ontvangen van sensoren op je slimme deurbel, de deurcamera op je telefoon op afstand kunt bekijken en zelfs met bezoekers kunt praten.

Andere trucs zijn onder meer de deur ontgrendelen om een bezorger een pakket in de gang te laten vallen, of tijdelijke toegang verlenen aan een vriend/schoonmaker/reparateur.

[De] reële kans dat een potentiële inbreker een geavanceerde hack gebruikt om je huis binnen te komen, is verwaarloosbaar klein.

Gevaren van slimme sloten

Je hebt waarschijnlijk al genoeg enge mogelijkheden bedacht. Een risico is dat uw verschillende apparaten met internet zijn verbonden.

Apparaten die zijn gecertificeerd voor gebruik met Apple's HomeKit zijn beschermde commerciële HomeKit-producten die de Apple Authentication Coprocessor van Apple moeten bevatten. Maar veel andere camera's en schakelaars maken rechtstreeks verbinding met uw wifi-netwerk en zijn vaak toegankelijk voor iedereen die het standaardwachtwoord invoert. Uw beveiligingscamera's zenden dus mogelijk uit op internet.

Laten we nu eens kijken naar slimme sloten. Deze moeten niet alleen fysieke aanvallen weerstaan, net als gewone deursloten, ze moeten ook hackpogingen weerstaan. Maar in tegenstelling tot gewone inbraken, hoeft een indringer niet op de veranda te staan om het te doen.

Aan de andere kant zijn hacks voor slimme sloten onwaarschijnlijk. "[De] reële kans dat een potentiële inbreker een geavanceerde hack gebruikt om je huis binnen te komen, in plaats van simpelweg te vertrouwen op de meest populaire manier om met geweld in een deur in te breken, met behulp van zoiets als een betrouwbare koevoet, zijn verdwijnend klein," schrijft Jon Chase van Wirecutter.

Slimme sloten werken via Bluetooth of Wi-Fi en hebben daarom stroom nodig. Houd er rekening mee dat uw slot om de paar maanden moet worden opgeladen of dat de batterijen moeten worden vervangen. Maar maak je geen zorgen als ze dood gaan. Je kunt gewoon een goede ouderwetse sleutel gebruiken om je huis binnen te komen.

Onverwachte gevolgen

Hoewel je je misschien niet al te veel zorgen hoeft te maken over hackers, moet je de slotverkoper zelf eens goed bekijken. Eerder dit jaar ontdekte de Electronic Frontier Foundation (EFF) dat de Ring doorbell-app voor Android 'vol zat met trackers van derden'.

Deze trackers stuurden de "namen, privé-IP-adressen, mobiele netwerkproviders, persistente identifiers en sensorgegevens op de apparaten van betalende klanten" naar analyse- en marketingbedrijven. Camera's en sloten vormen de kern van elke beveiligingsinstallatie voor thuis, dus je moet echt vertrouwen op het bedrijf achter de hardware en software.

Image
Image

Aan de andere kant zijn er enkele ongebruikelijke voordelen aan het hebben van je huis bedraad. Volgens The Intercept kon een gebruiker van een slimme deurbel in 2017 FBI-agenten zien die op het punt stonden een huiszoekingsbevel uit te vaardigen.

"Via het wifi-deurbelsysteem bekeek het onderwerp van het bevel op afstand de activiteit in zijn woning vanaf een andere locatie en nam contact op met zijn buurman en verhuurder over de aanwezigheid van de FBI daar", staat in een technisch analysedocument van de FBI over de gevolgen van aangesloten apparaten voor rechtshandhaving.

De risico's voor slimme sloten zijn dus waarschijnlijk niet de risico's waar u als eerste aan denkt. Hoewel ze kunnen worden gehackt, is de kans groter dat een inbreker een raam zou breken, wat betekent dat het echte gevaar voor uw privacy is, niet voor uw sieraden.

Aanbevolen: