Hoe u het copyrightsymbool op uw computer kunt maken

Inhoudsopgave:

Hoe u het copyrightsymbool op uw computer kunt maken
Hoe u het copyrightsymbool op uw computer kunt maken
Anonim

Wat te weten

  • Houd op een numeriek toetsenbord van Windows Alt ingedrukt terwijl u 0169 typt. Houd op een Mac Option ingedrukt en druk vervolgens op de g-toets.
  • Zonder een numeriek toetsenbord, drukt u op Fn+ NumLk. Houd de Alt-toets ingedrukt en typ 0169 op de numerieke toetsen. Zie je geen cijfers? Probeer MJO9.
  • Alternatieve Windows-methode: Open Start en zoek naar map. Kies Kaartkaart. Dubbelklik op het copyright-symbool en selecteer Copy.

Dit artikel legt verschillende methoden uit voor het typen van het copyright-symbool op je Windows-computer of een Mac.

Hoe u het copyrightsymbool in Windows kunt maken

Het copyright-symbool (©) is een speciaal teken dat vaak wordt gebruikt door fotografen en andere makers van inhoud. Hoewel het gebruik van auteursrechten niet vereist is, is het symbool gemakkelijk herkenbaar en geeft het een vleugje geloofwaardigheid aan intellectueel eigendom, dus het kan handig zijn om te weten hoe je het copyrightsymbool moet typen.

Met een numeriek toetsenbord

Het copyright-logo/-symbool kan op een Windows-computer worden gemaakt met het numerieke toetsenbord. De sneltoets alt=""Afbeelding" voor het copyright-symbool is <strong" />Alt+0169; houd de Alt-toets ingedrukt terwijl u 0169. typt

Voor de meeste laptops en andere gecomprimeerde toetsenborden is het proces anders. Zoek naar kleine cijfers boven de 7, 8, 9, U, I, O, J, K, L en M-toetsen. Deze toetsen werken als 0 tot en met 9 wanneer Num Lock is geactiveerd.

Zonder een numeriek toetsenbord

Zo maak je het copyright-symbool zonder een numeriek toetsenbord:

  1. Druk op Fn+ NumLk om Num Lock in te schakelen.

    Als dit niet werkt, heb je misschien een toegewezen NumLK-sleutel, of is deze mogelijk toegewezen aan een andere sleutel.

  2. Zoek de numerieke toetsen. Als je de cijfers op de toetsen niet ziet, probeer ze dan toch: M=0, J=1, K=2, L=3, U=4, I=5, O=6, 7=7, 8=8, 9=9.
  3. Houd de Alt-toets ingedrukt en typ 0169 op de numerieke toetsen (sommige laptops vereisen ook dat u deingedrukt houdt Fn toets terwijl u typt).
  4. Laat alle toetsen los om het ©-symbool in je tekst te zien.

Een karakterkaart gebruiken op een Windows-pc

Als de sneltoets te veel werk lijkt, kopieer dan een copyright-symbool van elders (zoals deze pagina) en plak het in je tekst. Het ©-symbool is ook opgenomen in de Character Map-tool in Windows.

Hier leest u hoe u het copyright-symbool uit de tekenkaarttool in Windows ha alt:

  1. Open het menu Start, zoek naar map en selecteer vervolgens Karakterkaart.

    Image
    Image

    Als u de karakterkaart niet kunt vinden, opent u het dialoogvenster Uitvoeren (druk op WIN+ R) en voert u de charmap commando.

  2. Dubbelklik op het copyright-symbool om het te laten verschijnen in het Tekens om te kopiëren tekstvak en selecteer vervolgens Copy.

    Image
    Image
  3. Plak het copyright-logo in een applicatie.

Character Viewer gebruiken op een Mac

Hier leest u hoe u het copyright-symbool uit de Character Viewer-tool in macOS ha alt:

  1. Ga naar het Finder-menu en selecteer Bewerken > Emoji & Symbolen.

    De sneltoets voor dit menu is Control+ Command+ Space.

    Image
    Image
  2. Ga naar het linkerdeelvenster en selecteer Letterachtige symbolen.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op het copyright-symbool, of een van de variaties rechtsonder in het venster, en selecteer Copy Character Info om het aan het klembord toe te voegen.

    Image
    Image

Voor Mac-computers kunt u het copyright-symbool ook maken met slechts twee toetsaanslagen: Houd de Option-toets ingedrukt en druk vervolgens op de gsleutel.

FAQ

    Hoe plaats ik een copyright-symbool in Microsoft Word?

    Plaats in Word uw cursor op de gewenste locatie en ga vervolgens naar Insert > Symbol. Selecteer Copyright Sign.

    Hoe typ ik het gradensymbool op mijn smartphone?

    Tik op Android op de toets Symbolen, tik vervolgens op de knop 1/2 aan de linkerkant en tik vervolgens op degraad toets. Houd op iOS de 0 (zero ) toets ingedrukt. Schuif vervolgens uw vinger naar het symbool degree.

Aanbevolen: