Kun je een snap ongedaan maken? Nee, maar u kunt het verwijderen

Inhoudsopgave:

Kun je een snap ongedaan maken? Nee, maar u kunt het verwijderen
Kun je een snap ongedaan maken? Nee, maar u kunt het verwijderen
Anonim

Als je foto's of video's maakt om naar vrienden op Snapchat te sturen, kun je ze niet meer ongedaan maken nadat ze zijn verzonden. Het enige dat u kunt doen, is het bericht verwijderen, maar er is geen 100 procent garantie dat de ontvanger het niet zal zien.

Verzonden chatberichten verwijderen

Aangezien chatberichten automatisch worden verwijderd zodra je de chat afsluit, gaan de volgende instructies ervan uit dat je momenteel een chat hebt geopend met een vriend of groep.

Deze instructies kunnen worden gevolgd voor zowel de iOS- als Android-versie van de Snapchat-app, maar houd er rekening mee dat de onderstaande schermafbeeldingen van de iOS-versie zijn.

  1. Tik in het chattabblad en houd je vinger op het bericht dat je hebt verzonden en wilt verwijderen.
  2. Tik op Verwijderen.
  3. Tik op de paarse Delete-knop om te bevestigen dat je deze wilt verwijderen. Houd er rekening mee dat je vrienden in de chat kunnen zien dat je iets hebt verwijderd.

    Image
    Image

    Er is geen garantie dat je vrienden je bericht niet zullen zien, zelfs niet als je het verwijdert. Ze zouden je kunnen verslaan en uiteindelijk het bericht zien als ze snel genoeg waren. Snapchat merkt ook op dat verwijderen mogelijk niet altijd werkt, afhankelijk van bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld als een vriend een haperende internetverbinding heeft of een oudere versie van de app gebruikt.

Waarom kun je het verzenden van foto- en videofragmenten niet ongedaan maken?

In oudere versies van de Snapchat-app ontdekten gebruikers bepaalde trucs die werkten voor het niet verzenden van foto's of video's. Ze ontdekten dat ze snaps soms met succes konden verwijderen door:

  • Vliegtuigmodus inschakelen;
  • De snap-ontvanger verwijderen uit de vriendenlijst van de afzender;
  • Blokkeren van de snap-ontvanger;
  • Afmelden bij het account van de afzender
  • De app verwijderen van het apparaat van de afzender; en
  • Uw (de afzender) account deactiveren of verwijderen.

Deze trucs hebben vroeger misschien gewerkt, maar dit is niet meer het geval met recentere versies van de app. Zodra je een snap verzendt, wordt deze geüpload naar het cloudgebaseerde systeem van Snapchat.

Zodra een ontvanger een snap opent die ze van een vriend of een groep vrienden hebben ontvangen, wordt deze automatisch verwijderd van de Snapchat-servers. Elke actie die u aan uw kant probeert te ondernemen nadat u een snap heeft verzonden, zal niet werken omdat de snap de cloud al heeft bereikt.

De enige keer dat je een foto of videofragment daadwerkelijk ongedaan kunt maken (verwijderen), is als het in Snapchat-verhaalvorm is. Als je een foto of videofragment hebt gemaakt en deze in je verhalen hebt geplaatst, kun je deze verwijderen door het verhaal te bekijken, erop te vegen en op het prullenbak-pictogram te tikken. Als je het ook als een gewone snap naar vrienden/groepen hebt gestuurd, kun je het niet ongedaan maken of verwijderen.

Wat kun je ongedaan maken op Snapchat?

Hoewel u het verzenden van foto's of video's niet ongedaan kunt maken, kunt u het verzenden van andere soorten inhoud wel ongedaan maken. "Ongedaan maken", is echter niet helemaal het juiste woord om het te beschrijven. "Verwijderen" is meer geschikt.

Snapchat's Clear Chats-functie stelt gebruikers in staat om chatberichten te verwijderen die ze naar individuen of groepen vrienden hebben gestuurd. De chat is de draad van berichten en interacties die je ziet als je op de naam van de vriend of groep tikt in je tabblad Gesprekken.

Clear Chats is anders dan Clear Snapchat Conversations, waarmee u eenvoudig uw recente vriend- en groepsinteracties van uw tabblad Conversaties verwijdert.

Je kunt elk van de volgende items uit je chats verwijderen:

  • Tekst;
  • Stickers (inclusief Bitmoji-stickers);
  • Audioberichten; en
  • Foto's en video's die zijn verzonden vanaf het tabblad Herinneringen (zoals foto's en video's die zijn opgeslagen of geüpload vanaf uw apparaat).

Je vrienden kunnen zien dat je iets in de chat hebt verwijderd.

Aanbevolen: