De 4 beste iPad versus Samsung-tablets van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste iPad versus Samsung-tablets van 2022
De 4 beste iPad versus Samsung-tablets van 2022
Anonim

Als het gaat om iPad versus Android, is het moeilijk beslissen welke tablet te kopen.

De iPad heeft bijvoorbeeld een overvloed aan accessoires, waarbij alles, van toetsenborden tot gitaren, gemakkelijk kan worden aangesloten. De grootste kracht (en zwakte van Android) is het enorme aantal beschikbare apparaten, van goedkoop tot duur.

Als u een Apple-product kiest, helpt onze lijst met iPad-modellen en -generaties u bij het kiezen van uw perfecte match (onze beste keuze is de iPad Pro bij Apple), maar blijf lezen om te zien welk tablettype u moet vertrouwen en koop in de strijd van de eeuw: iPad vs. Android.

Apple iPad: sterke punten

Het iPhone/iPad-ecosysteem is een enorme kracht voor de iPad. Dit omvat de App Store, die meer dan een miljoen apps heeft, waarvan vele zijn ontworpen met het grotere scherm van de iPad in gedachten. Dit ecosysteem omvat ook accessoires, die verder gaan dan alleen tabletbehuizingen, draadloze toetsenborden en externe luidsprekers. Je kunt alles doen, van het aansluiten van je gitaar op een iPad tot het omzetten van je iPad in een miniatuur arcadespel met munten (zonder de noodzaak voor kwartjes).

De iPad is doorgaans ook stabieler en gebruiksvriendelijker dan Android-tablets. Apple keurt elke app afzonderlijk goed, zodat het (meestal) doet wat het beweert te doen en de ergste bugs worden geëlimineerd. En hoewel Android grote vooruitgang heeft geboekt om gebruiksvriendelijker te worden, is het apparaat van Apple meestal eenvoudiger en minder overweldigend.

De iPad is ook snel - de iPad Pro overtreft zelfs de prestaties van veel laptops.

Apple iPad: zwakke punten

De afweging om stabieler en gebruiksvriendelijker te zijn, is minder maatwerk en de mogelijkheid om uit te breiden. Hoewel het geweldig is dat elke app door Apple wordt gecontroleerd voordat deze in de app store wordt vrijgegeven, en iPad-gebruikers een beetje gemakkelijker kunnen rusten in de wetenschap dat malware moeilijker op hun apparaat kan komen, blokkeert dit goedkeuringsproces sommige apps die zouden wees nuttig.

De iPad mist ook de mogelijkheid om zijn opslag uit te breiden via microSD-kaarten. Er zijn andere opties, zoals Dropbox, en je kunt een aantal externe schijven gebruiken met de iPad, maar het gebrek aan ondersteuning voor microSD en Flash-drives is voor sommigen een negatief punt.

Android: sterke punten

De grootste kracht van Android is het enorme aantal apparaten waaruit u kunt kiezen en het aantal dat u uw tablet kunt aanpassen zodra u uw aankoop heeft gedaan. En er zijn enkele geweldige eersteklas Android-tablets van makers zoals Samsung om samen te gaan met honderden andere minder bekende naammerken. Android is de afgelopen jaren ook behoorlijk volwassen geworden en ondersteunt een aantal functies zoals widgets (kleine apps die op je startscherm draaien, zodat je ze niet hoeft te openen).

Android's Google Play-marktplaats heeft de afgelopen jaren ook een lange weg afgelegd. Hoewel het relatieve gebrek aan toezicht betekent dat meer van die apps weggegooid zullen worden zonder veel gebruik, biedt de toename in aantal veel meer variatie dan Android ervaren toen de tabletoorlogen begonnen.

Android: zwakke punten

Het gebrek aan toezicht op Google Play is een van de grote nadelen van Android. Je weet misschien precies wat je krijgt als je merk-apps zoals Netflix of Hulu Plus downloadt, maar als je een weinig bekende app ziet, weet je niet precies wat je gaat krijgen. Amazon lost dit op door hun eigen App Store voor de Kindle Fire-tablets aan te bieden, maar dat betekent dat de Kindle Fire een beperktere app-selectie heeft.

Ongebreidelde piraterij heeft ook wat schade aangericht aan het Android-platform. Hoewel het mogelijk is om apps voor de iPad te piraten, is het veel gemakkelijker op Android. De grotere hoeveelheid piraterij heeft ertoe geleid dat sommige app-ontwikkelaars bij de iPhone en iPad zijn gebleven in plaats van het geld te riskeren dat nodig zou zijn om een Android-versie van hun apps te maken. Dit is vooral een probleem voor games van het hoogste niveau, die meer tijd en middelen kunnen vergen om te bouwen.

De verscheidenheid aan apparaten kan een goed punt zijn bij het winkelen voor wat je wilt, het heeft zijn keerzijde in ondersteuning. Updates van het Android-besturingssysteem zijn niet altijd compatibel met alle apparaten en het kan voor app-ontwikkelaars moeilijk zijn om bugs op alle ondersteunde apparaten uit te roeien. Dit kan in sommige apps tot stabiliteitsproblemen leiden.

iPad: wie moet kopen?

Image
Image

De iPad is een geweldige tablet voor diegenen die de ervaring verder willen brengen dan alleen mediaconsumptie. Hoewel de iPad geweldig is om films te kijken, naar muziek te luisteren en boeken te lezen, kan hij ook worden gebruikt om films te maken, muziek te maken en boeken te schrijven. Apple's suite van kantoorapplicaties en apps zoals iMovie en Garage Band maken veel van dit mogelijk, en een groeiend aantal apps van derden geeft meer inhoud aan de app store.

De iPad is ook de perfecte tablet voor mensen die een beetje geïntimideerd zijn door technologie. Apple heeft besloten om voor een eenvoudiger ontwerp te gaan, wat misschien minder maatwerk betekent, maar het betekent ook gemakkelijker te gebruiken. Dit betekent dat u het plezier van het bezitten van een tablet kunt ervaren met minder tijd die u besteedt aan het leren gebruiken ervan.

De iPad schittert ook op het gebied van gamen, vooral degenen die de ervaring verder willen brengen dan alleen Angry Birds en Cut the Rope. Apple heeft de hele markt voor draagbare games uitgedaagd met enkele van de coole games die beschikbaar zijn op de iPad.

Ten slotte is de iPad een geweldige metgezel voor degenen die al Apple-producten bezitten. iPhone-gebruikers zullen genieten van iCloud-fotobibliotheek, waarmee je foto's kunt delen tussen apparaten, en Apple TV-bezitters zullen dol zijn op de mogelijkheid om het scherm van de iPad draadloos naar hun grote tv te sturen.

Android: wie moet kopen?

Image
Image

Als je een Android-tablet wilt kopen, zit je waarschijnlijk in een van de twee hoofdcategorieën: (1) degenen die het apparaat willen gebruiken om films te kijken, boeken te lezen, naar muziek te luisteren en casual te spelen games en (2) degenen die hun ervaring willen aanpassen of graag hun apparaat willen aanpassen om er het maximale uit te halen.

Android-tablets zullen aantrekkelijk zijn voor diegenen die entertainment willen consumeren, omdat het initiële prijskaartje aanzienlijk goedkoper kan zijn. Dit betekent meer geld voor de goede dingen, en de goedkopere 7-inch tablets zoals de Google Nexus 7 en Kindle Fire zijn meer dan geschikt voor Netflix, Hulu Plus, muziek afspelen en boeken lezen.

Android biedt ook een meer aanpasbare ervaring. Dus als het eerste dat u doet wanneer u een nieuwe smartphone of gadget aanschaft, de instellingen is om het precies goed te krijgen, bent u misschien de perfecte Android-gebruiker. Startscherm-widgets kunnen sommige mensen intimideren, maar ze kunnen zowel nuttig als best cool zijn.

En net zoals de iPad kan communiceren met andere Apple-apparaten, kunnen Android-tablets een geweldige aanvulling zijn voor mensen die al een Android-smartphone hebben.

Beste Android-tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Image
Image

De Samsung Galaxy Tab S7+ en zijn iets kleinere broer, de S7, zijn de beste Android-tablets die je kunt kopen als je een eersteklas ervaring voor multimedia en productiviteit wilt. De leisteen heeft een dun, lichtgewicht ontwerp dat hem vrij draagbaar maakt, en wordt geleverd met een groot, helder 12,4-inch Super AMOLED-scherm. De schermresolutie is 2800x1752 pixels met een dichtheid van 266ppi. Het scherm ondersteunt HDR10+-inhoud, waardoor het een groot dynamisch bereik en kleurcontrast heeft, en het heeft een verversingssnelheid van 120 Hz voor vloeiende animaties, overgangen en games. Als je op zoek bent naar een tablet voor het streamen en spelen van games, dan is dit een van de beste die je kunt krijgen.

Voor degenen die gericht zijn op productiviteit, is de Tab S7+ niet traag. Het beschikt over een Qualcomm Snapdragon 865+ processor en verschillende configuraties, waaronder 128 GB opslag en 6 GB RAM, 256 GB opslag en 8 GB RAM en 512 GB opslag en 8 GB RAM. De slate ondersteunt de Samsung Book Cover, waardoor je een volledige typervaring op het toetsenbord hebt wanneer je aan Google-documenten werkt of spreadsheets invoert. Het wordt ook geleverd met de S Pen, waarmee u notities kunt maken, tekenen en schetsen met zijn geavanceerde handschriftherkenning. De krachtige hardware en de premiumfuncties maken van zowel de Tab S7+ als de Tab S7 sterke rivalen van de iPad Pro. Als je een Android-gebruiker bent en de prijs geen rol speelt, zijn dit de tablets die je moet krijgen.

Image
Image

Schermgrootte: 12,4 inch | Resolutie: 2800x1752 | Processor: Qualcomm Snapdragon 865+ | Camera: 13MP/5MP achter en 8MP voor | Batterij: Li-Ion 10, 090mAh

"In combinatie met de extra toetsenbordafdekking ziet en voelt werken in DeX-modus er bijna uit als een hybride van een Chromebook en een Windows-laptopervaring." - Jason Schneider, producttester

Beste budget Android-tablet: Amazon Fire 7-tablet

Image
Image

Met een budget van $ 50 koop je niet eens de meest elementaire iPads, maar het kan je wel een perfect bruikbare Android-tablet op instapniveau opleveren. Amazon's Fire 7-tablet heeft alles wat je nodig hebt om op internet te surfen en films te kijken.

De 7-inch tablet heeft een verrassend goed scherm, scherp contrast en heldere kleuren, en heeft ook een geavanceerd polarisatiefilter om schittering te verminderen en reflecties te verminderen.

De Fire 7 draait op Amazon's Fire OS en er is zelfs een camera aan de voorkant en een camera aan de achterkant voor foto's en videochats. Er is ook ingebouwde ondersteuning voor de slimme Alexa-assistent van Amazon, zodat je je media kunt bedienen of handsfree vragen kunt stellen. De levensduur van de batterij is een solide zeven uur.

Prestaties zijn afgestemd op een budgetprijs, maar leveren de specificaties die u nodig hebt om de meeste taken uit te voeren.

Schermgrootte: 7 inch | Resolutie: 1024x600 | Processor: 1.3GHz quad-core | Camera: 2MP achter en VGA voor | Batterij: 7 uur regelmatig gebruik

Beste iPad: Apple iPad Pro 12,9-inch (2021)

Image
Image

De nieuwste iPad Pro is in alle opzichten een upgrade - en de krachtigste tablet van Apple ooit. Verkrijgbaar in zowel 11- als 12,9-inch formaat, de tablet is krachtiger dan de meeste laptops en desktops dankzij de M1-processor. Het kan alles aan, van video- tot fotobewerking zonder te stotteren, vastlopen of je laptop te missen. De toevoeging van een optioneel koppelbaar Smart Keyboard maakt het gemakkelijker om e-mails of documenten te typen.

Apple heeft gekozen voor een meer afgerond ontwerp dat een echt edge-to-edge display mogelijk maakt, en het nieuwe 'liquid retina'-display is beter dan bijna alle laptops, behalve Apple's nieuwste MacBook Pro-reeks.

Als er één neveneffect is van het nieuwe scherm, is het het verlies van een koptelefoonaansluiting. Maar met zoveel beschikbare Bluetooth-koptelefoons, wordt het nauwelijks gemist. Gelukkig heeft het nieuwe ontwerp de levensduur van de batterij niet verkort, aangezien de batterij nog steeds 10 uur surfen op het web biedt via wifi.

Schermgrootte: 12,9 inch | Resolutie: 2732x2048 | Processor: M1 | Camera: 12MP/10MP achter en 7MP voor | Batterij: Li-Ion

Beste budget-iPad: Apple iPad (2020)

Image
Image

Apple's release van de iPad bood een kans voor Apple om een goedkopere optie in zijn assortiment te integreren die aantrekkelijk was voor prijsbewuste iPad-kopers. Met 32 GB interne opslag (128 GB ook beschikbaar), is het 2160 x 1620 10,2-inch Retina-display gekoppeld aan Apple's A12-chip voor uitstekende prestaties, samen met een batterijduur van 10 uur voor bijna de hele dag gebruik

Met een gewicht van 1,08 pond heeft de iPad de iPad Air 2 qua prestaties vervangen in de line-up van het bedrijf, terwijl de behuizing nog steeds erg lijkt op de originele iPad Air. Toch werkt de A12-processor sneller dan de iPad Air 2 en dat is te merken aan de honderdduizenden beschikbare iPad-apps. Apple kon met name maar twee luidsprekers op deze iPad krijgen, hoewel ze geweldig klinken in apps, video en muziek.

Uiteindelijk is dit de beste prijs-prestatieverhouding die iPad Apple ooit heeft aangeboden zonder al te veel concessies te doen om daar te komen, en de recente iOS 15-update geeft hem nog meer laptopachtige mogelijkheden.

Image
Image

Schermgrootte: 10,2 inch | Resolutie: 2160 x 1620 | Processor: A12 Bionic | Camera: 8MP achter en 1,2MP voor | Batterij: 10 uur surfen op het web

"Gecombineerd met iPadOS 145, waardoor het gemakkelijker en sneller is om tussen apps te schakelen, vond ik de combinatie van de 8e generatie iPad en een Smart Keyboard in veel situaties een redelijke vervanging voor mijn laptop." - Jeremy Laukkonen, producttester

Image
Image

Als je op zoek bent naar de beste Apple-tablet, doe je het niet beter dan de 11-inch of 12,9-inch iPad Pro met zijn krachtige A12X-processor. Het is geweldig voor zowel productiviteit als multimedia. Op Android-gebied is de Samsung Galaxy Tab S7+ een sterke rivaal met zijn prachtige AMOLED-scherm met hoge verversing, krachtige Snapdragon 865+ processor en handige, op productiviteit gerichte accessoires.

Waar u op moet letten bij het kiezen tussen Android- en iPad-tablets

Weergeven

Met zowel Android- als Apple-tablets kijk je naar een scherm met hoge resolutie voor vlaggenschipapparaten. Met de iPad Pro krijg je een aantrekkelijk 2388x1668 Retina-display dat vol zit met functies zoals TruTone, waardoor je een warmere kleurtemperatuur krijgt, afhankelijk van de instelling. Samsung-tablets zoals de Tab S7+ staan bekend om hun rijke, verzadigde AMOLED-schermen en ze worden geleverd met een voor HDR10+ geschikt 2800x1752 paneel. Sterker nog, ze bieden een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor ze vloeiendere animaties en overgangen hebben, iets waar Apple nog niet mee aan de slag is gegaan. Meer budget-Android- en iPad-modellen zullen sommige van deze toeters en bellen niet hebben, hoewel je nog steeds kunt vertrouwen op een solide scherm.

Prestaties en productiviteit

Prestaties en productiviteit voor iPads en Android-tablets zijn afhankelijk van processor en RAM. Een vlaggenschip iPad Pro heeft een krachtige A12X-processor die geschikt is voor multitasking, high-end gaming en productiviteit. De Tab S7+ is op dezelfde manier gespecificeerd, met een Qualcomm Snapdragon 865+ processor en verschillende configuraties, variërend van 6GB tot 8GB RAM en tot 512GB opslagruimte. Met dit soort hardware kan het 3D-games, multitasking aan en kan het worden gebruikt als vervanging voor een laptop. Lagere tablets zoals de Amazon Fire-serie zijn over het algemeen veel low-end, met slechts 1 GB RAM en een standaard 1.3GHz-processor, maar ondanks hun relatieve traagheid zijn ze een goede keuze voor gezinnen en kinderen.

Image
Image

Accessoires en software

Tablets hebben steeds meer 2-in-1-mogelijkheden gekregen en dat geldt voor zowel Android- als Apple-slates. Met de iPad Pro-modellen en zelfs de meer betaalbare 10,2-inch iPad kun je accessoires oppikken zoals de Apple Pencil voor tekenen, notities maken en handschriftherkenning. U kunt ook een Magic Keyboard of Smart Keyboard toevoegen voor een volledige typervaring waarmee u tekstverwerking, spreadsheets en ander gebruik kunt uitvoeren. Samsung biedt vergelijkbare functies met de mogelijkheid om een S Pen en Keyboard Cover te gebruiken om van de tablet een volledig functionele 2-in-1 te maken. Het heeft ook het DeX-platform om apps te starten in desktopmodus met aanpasbare vensters.

Over onze vertrouwde experts

Gabe Carey is een ervaren Commerce Tech Editor bij Lifewire. Hij is eerder gepubliceerd in PCMag, TechRadar, PC Gamer, GameMe en Digital Trends.

Jason Schneider is Lifewire's expert op het gebied van consumententechnologie en audio. Hij schrijft sinds 2019 voor Lifewire en heeft honderden producten beoordeeld, waaronder tablets, laptops en andere mobiele apparaten.

Jeremy Laukkonen is de technische generalist van Lifewire. Hij heeft alles doorgenomen, van laptops en tablets tot routers en generatoren.

Aanbevolen: