IPad 2 versus iPad 3 versus iPad 4

Inhoudsopgave:

IPad 2 versus iPad 3 versus iPad 4
IPad 2 versus iPad 3 versus iPad 4
Anonim

Als je op zoek bent naar een gebruikte iPad, heb je drie opties: iPad 4, iPad 3 en iPad 2. Ondanks de release van de zesde generatie iPad blijft Apple de iPad 2 produceren en ondersteunen als een goedkoper instapmodel. De iPad 3 vertegenwoordigde de grootste upgrade van de iPad sinds Apple het originele model in 2010 introduceerde, met een snellere processor en een nieuw high-definition (HD) scherm bovenaan de lijst met verbeteringen ten opzichte van de iPad 2. De iPad 4 ging verder met deze verbeteringen door de processor te superchargen. Maar welk model is het beste voor u?

Dit artikel vergelijkt oudere iPad-modellen. Lees meer over de nieuwste iPad-modellen.

Image
Image

Algemene bevindingen

iPad 2 iPad 3 iPad 4
Siri is niet beschikbaar Siri is beschikbaar Siri is beschikbaar
Dual-core Apple A5-processor Dual-core Apple A5X-processor Dual-core Apple A6X-processor
512 megabyte (MB) RAM 1 gigabyte (GB) RAM 1 GB RAM
512 MB opslagruimte 1 GB opslagruimte 1 GB opslagruimte
Camera aan de voorkant en 720p camera aan de achterkant 720p camera aan de voorkant en iSight 5 megapixel camera aan de achterkant 720p camera aan de voorkant en iSight 5 megapixel camera aan de achterkant
Ondersteunt iOS tot versie 9.3.5 Ondersteunt iOS tot versie 9.3.5 Ondersteunt iOS tot versie 10.3.3

Een vergelijkbaar uitgeruste iPad 4 zal meer kosten dan de iPad 2. De iPad 3 kost waarschijnlijk minder dan de iPad 4, maar het is misschien moeilijker te vinden als Apple overstapt naar het nieuwste model. Als u wat geld wilt besparen, kunt u door te weten hoe u de tablet gaat gebruiken, bepalen welk model het beste bij u past.

Display: iPad 3 en iPad 4 Shine

iPad 2 iPad 3 iPad 4
1024 x 768 scherm 2048 x 1536 weergave 2048 x 1536 weergave
Geen Retina-display Retina-display Retina-display
720p video 1080p-video 1080p-video

Het eerste dat opv alt aan de iPad 3 en iPad 4 is het verbeterde Retina-display, dat vier keer zo gedetailleerd is als de originele iPad en iPad 2. De resolutie van 2048 x 1536 biedt 264 pixels per inch, wat is zo gedetailleerd dat het menselijk oog de afzonderlijke pixels niet van elkaar kan onderscheiden wanneer het apparaat op een normale kijkafstand wordt gehouden. Het verbeterde scherm betekent ook ondersteuning voor 1080p-video, wat een mooie upgrade is van de iPad 2. Je kunt HD-films downloaden van iTunes; of je HD-video van Netflix, Hulu en andere streamingdiensten kunt bekijken, hangt af van de versie van het besturingssysteem op de iPad.

Siri: je staat er alleen voor met iPad 2

iPad 2 iPad 3 iPad 4
Geen Siri Siri Siri

De intelligente assistent-technologie van Apple is alleen beschikbaar op iPad 3 en nieuwer. Je komt misschien in de verleiding om deze functie af te doen als iets nuttigers op een smartphone dan op een tablet, maar Siri biedt verschillende coole functies. Een van deze toegevoegde functies is spraakdictatie, wat geweldig is als je een lange e-mail wilt schrijven maar geen draadloos toetsenbord hebt. Functies zoals het eenvoudig instellen van herinneringen of het plaatsen van evenementen in uw agenda zijn ook leuk.

Gaming: Retina-display helemaal

iPad 2 iPad 3 iPad 4
Standaard display (1024 x 768) Retina-display (2048 x 1536) Retina-display (2048 x 1536)
Dual-core A5-processor Dual-core A5X-processor Dual-core A6X-processor
PowerVR SGX543MP2 grafische kaart PowerVR SGX543MP4 grafische kaart PowerVR SGX543MP4 grafische kaart

Naast mooie apps en 1080p-video, biedt de Retina-displaystandaard met iPad 3 en iPad 4 graphics die kunnen wedijveren met wat je ziet op de Xbox 360 en PlayStation 3. De iPad 3 heeft een quad-core grafische processor toegevoegd naar de iPad 2-processor, zodat deze deze grafische afbeeldingen in een hoger tempo kan leveren. Met iPad 3 en iPad 4 kijk je niet alleen naar verbluffende graphics, je leeft in verbazingwekkende nieuwe werelden.

Games en applicaties blijven de weergaveresolutie van de originele iPad en iPad 2 ondersteunen. En hoewel de iPad 2 geen 1080p-video ondersteunt, ziet video er nog steeds goed uit op het apparaat en ondersteunt de tablet 720p afspelen wanneer aangesloten op uw HDTV.

De games voor deze apparaten zijn misschien niet zo diepgaand als wat je ziet op volwaardige gameconsoles, die vaak 7 GB aan een enkele game besteden, maar de mogelijkheid om hardcore games te produceren groeit met elke nieuwe game generatie Apple-tablets.

Prestatie: iPad 4 wint de prijs

iPad 2 iPad 3 iPad 4
Dual-core A5-processor Dual-core A5X-processor Dual-core A6X-processor
PowerVR SGX543MP2 grafische kaart PowerVR SGX543MP4 grafische kaart PowerVR SGX543MP4 grafische kaart
Camera aan de voorkant, met camera aan de achterkant die 720p-video kan weergeven 720p camera aan de voorkant, met iSight 5 megapixel camera aan de achterkant 720p camera aan de voorkant, met iSight 5 megapixel camera aan de achterkant

Apple trok een knaller toen het de iPad 4 aankondigde op het iPad Mini-evenement in 2012, maar in veel opzichten is de iPad 4 de iPad 3, maar dan sneller. De vierde generatie iPad verhoogt de verwerkingssnelheid met de nieuwe A6X-chip, die ongeveer twee keer zo snel is als zijn voorganger. Het bevat ook een betere camera aan de voorzijde en ondersteuning voor dual-band channel bonding wifi, wat de verbindingssnelheden thuis kan verhogen. Daarnaast heeft Apple 4G LTE-ondersteuning uitgebreid voor internationale regio's.

Eindoordeel: iPad 3

De beste koop op dit moment is misschien wel de gerenoveerde iPad 3. Je kunt de 16 GB Wi-Fi-versie kopen tegen een redelijke prijs als je wat rondkijkt.

Als je het kleinere scherm niet erg vindt, wil je misschien ook naar de iPad Mini kijken. Het heeft een 7,9-inch scherm in plaats van het 9,7-inch scherm van de iPad, maar het is net zo krachtig als de iPad 2, heeft betere camera's, ondersteunt Siri en kost minder.

Aanbevolen: