De iPad (5e generatie) versus de iPad Pro 2 versus de mini 4

Inhoudsopgave:

De iPad (5e generatie) versus de iPad Pro 2 versus de mini 4
De iPad (5e generatie) versus de iPad Pro 2 versus de mini 4
Anonim

De introductie van de 10,5-inch iPad Pro 2 naast de 2e generatie 12,9-inch iPad Pro, de iPad (5e generatie) en de iPad mini 4 gaf gebruikers de keuze uit drie modellen in vier formaten iPads. Welke iPad past bij jou? Grootte is belangrijk, vooral als het wordt geleverd met een krachtige processor, maar soms is kleiner beter. We hebben de iPad (5e generatie), iPad Pro 2 en iPad mini 4 beoordeeld om u te helpen een beslissing te nemen.

Image
Image

Algemene bevindingen

iPad Pro 2 iPad (5e generatie) iPad Mini 4
12,9-inch scherm10,5-inch scherm 9,7-inch scherm 7,9-inch scherm
A10X-chip A9-processor A8-processor
12 MP camera aan de achterzijde 8 MP camera aan de achterkant 8 MP camera aan de achterkant
7 MP camera aan de voorkant 1.2 MP camera aan de voorkant 1.2 MP camera aan de voorkant
64, 256 en 512 GB 32 en 128 GB 16, 32, 64 en 128 GB
Hoogwaardige prijs Instapprijs Middenklasse prijs
Vier sprekers Stereoluidsprekers Stereoluidsprekers

Deze iPads verschillen in grootte, snelheid, prijs, cameraspecificaties en het aantal luidsprekers. Alle modellen kunnen worden geüpgraded naar iPadOS 13, dus het zijn werkpaarden die alles kunnen wat de meeste mensen nodig hebben.

De twee formaten van de 2e generatie iPad Pro zijn ontworpen voor productiviteit, maar ze zijn ook uitstekende apparaten voor thuisgebruik. Ze zijn de beste iPads, en hun prijzen weerspiegelen dat. De iPad (5e generatie) is een solide instapmodel iPad die de laagst geprijsde van het stel is. De iPad mini 4, hoewel de oudste, is nog steeds in staat tot indrukwekkende prestaties in een compact pakket.

Beste prestatie: hier geen wedstrijd. iPad Pro 2 domineert

iPad Pro 2 iPad (5e generatie) iPad mini 4
A10X-chip A9X-chip A8-chip
M10 bewegingscoprocessor M9 bewegingscoprocessor M8 bewegingscoprocessor

De vernieuwing van de iPad Pro-reeks brengt een 6-coreprocessor die 30% sneller is en 40% meer grafische prestaties heeft dan de originele iPad Pro (die al even snel was als de meeste laptops). Als vlaggenschip van Apple stelt het niet teleur. De iPad (5e generatie) met een A9X-chip en iPad mini 4 met een A8-chip kunnen de Pro qua snelheid niet bijhouden.

Beste prijs: iPad (5e generatie) is het meest betaalbaar

iPad Pro 2 iPad (5e generatie) iPad mini 4
Hoogwaardige prijs. Instapprijs. Middenklasse prijs.
$649 en hogerbij release.

$329 en hogerbij release.

$399 en hogerbij release.
Ongeveer $469 en meer opgeknapt. Ongeveer $219 en hoger gerenoveerd. Ongeveer $309 en hoger gerenoveerd.

De iPad (5e generatie) en iPad mini 4 kosten honderden dollars minder dan de iPad Pro 2. Als je de kracht, snelheid en grafische mogelijkheden van de Pro niet nodig hebt, kun je met beide geld besparen van de kleinere modellen. De iPad (5e generatie) is de goedkoopste manier om in een iPad te stappen. Je hebt niet de snelste processor en het grootste scherm nodig om e-mails te lezen, boeken te lezen en je favoriete sociale-mediasites te bezoeken.

Wat heeft de iPad (5e generatie) niet? Het is niet compatibel met het Apple Smart Keyboard of de Apple Pencil-accessoires. Op een paar gespecialiseerde apps na, kan de iPad echter dezelfde software gebruiken en beschikt hij over alle basisfuncties, waaronder de mogelijkheid om te multitasken door meerdere apps tegelijkertijd op het scherm weer te geven.

Als je op zoek bent naar een kleinere iPad die je in een tas of broekzak kunt stoppen, is de iPad mini 4 ook van grote waarde.

Beste scherm: iPad Pro 2 stelt niet teleur

iPad Pro 2 iPad (5e generatie) iPad mini 4
12,9-inch scherm10,5-inch scherm 9,7-inch scherm 7,9-inch scherm
2732 x 2048 @ 264 ppi2224 x 1668 @ 264 ppi 2048 x 1536 @ 264 ppi 2048 x 1536 @ 326 ppi

Vingerafdrukbestendige coating

Breed kleurenscherm

ProMotion-technologie

True Tone-technologieAntireflecterende coating

Vingerafdrukbestendige coating Vingerafdrukbestendige coating

Het kost misschien meer, maar het scherm van de tweede generatie iPad Pro is elke cent waard. Het brede kleurenscherm, samen met True Tone-technologie en ProMotion-technologie, maken dit het best uitziende iPad-scherm ooit. Dat wil niet zeggen dat het beeldscherm op de iPad (5e generatie) en iPad mini 4 ondermaats is. Dat zijn ze niet. Ze kunnen hun grote broer niet bijhouden.

Beste camera's: iPad Pro 2 wint gemakkelijk

iPad Pro 2 iPad (5e generatie) iPad mini 4
12 MP naar achteren gericht7 MP naar voren gericht

8 MP naar achteren gericht1.2 MP naar voren gericht

8 MP naar achteren gericht1.2 MP naar voren gericht
6-elementenlens 5-elementenlens 5-elementenlens
Digitale zoom tot 5X

Je mag geen foto's maken met je iPad zoals je met je telefoon doet, maar als je het nodig hebt, is de camera aanwezig - zowel de camera aan de achterkant voor het maken van foto's als de camera aan de voorkant voor videochats en selfies. De 12,9-inch en de 10,5-inch iPad Pro-modellen worden geleverd met een 12-megapixel camera aan de achterkant en een 7-megapixel camera aan de voorkant.

Andere specificaties: iPad Pro overtreft zijn concurrentie

iPad Pro 2 iPad (5e generatie) iPad mini 4
4 luidsprekers 2 luidsprekers 2 luidsprekers
64, 256 en 512 GB 32 en 128 GB 16, 32, 64 en 128 GB
Wi-Fi enWi-Fi+mobiel

Wi-Fi enWi-Fi+mobiel

Wi-Fi enWi-Fi+mobiel
9-10 uur batterij 9-10 uur batterij 9-10 uur batterij
Apple Pencil-compatibel

Apple verhoogde de opslag op instapniveau tot 64 GB voor beide formaten Pad Pro 2, wat voor de meeste mensen genoeg is. De snelle processor helpt de iPad Pro toekomstbestendig te maken.

De iPad (5e generatie) is de gemakkelijkste instap in de iPad-wereld. Als je nieuwsgierig bent en geen hoge verwachtingen hebt, is het een goede waarde voor de laagste prijs.

Waarom een iPad mini 4 overwegen? Het kleinere formaat betekent dat de iPad mini 4 in veel portemonnees en zakken past, wat hem een zekere mate van draagbaarheid geeft die niet kan worden geëvenaard door de andere iPad-modellen in de line-up van Apple. Hoewel dit misschien een klein verschil lijkt, hoe meer je je iPad bij je hebt, hoe meer je hem waarschijnlijk zult gebruiken.

Eindoordeel

De duidelijke winnaar in zowat elke categorie, behalve de prijs, is de iPad Pro 2. Zijn prestaties kunnen niet worden overtroffen en het scherm is verbluffend. Voor ervaren gebruikers die het zich kunnen veroorloven, is de iPad Pro de voor de hand liggende keuze. Amateur- en professionele artiesten kunnen het creatieve voordeel waarderen dat een Apple Pencil-accessoire toevoegt aan de iPad Pro-reeks. De toevoeging van een compatibel toetsenbord maakt van de Pro een laptopvervanger.

De iPad Pro is gericht op productiviteit, maar het is een geweldige familie-iPad. De vier luidsprekers van de iPad Pro in combinatie met het grote schermformaat zorgen voor een boeiende filmkijkervaring voor één persoon of een heel gezin.

Aanbevolen: