Een tekstschaduw toepassen in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Een tekstschaduw toepassen in PowerPoint
Een tekstschaduw toepassen in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de tekst en klik op Shadow in de zwevende werkbalk.
  • Selecteer de tekst, ga naar de Vormopmaak tab, en kies een Schaduw stijl in de Teksteffectenvervolgkeuzelijst.
  • Klik met de rechtermuisknop op de tekst en kies Format Text Effects. Gebruik de sectie Shadow in de zijbalk om de schaduw toe te passen en aan te passen.

Dit artikel legt drie manieren uit om een schaduw toe te passen op tekst in Microsoft PowerPoint. Als je later van gedachten verandert, laten we je ook zien hoe je de schaduw verwijdert.

Een tekstschaduw toepassen met de zwevende werkbalk

De snelste en gemakkelijkste manier om een schaduweffect op uw tekst in PowerPoint toe te passen, is door de zwevende werkbalk te gebruiken. Deze werkbalk wordt weergegeven wanneer u PowerPoint op Windows gebruikt; het is niet beschikbaar op Mac.

  1. Selecteer de tekst waaraan je de schaduw wilt toevoegen door je cursor er doorheen te slepen.

    Image
    Image
  2. Je zou de zwevende werkbalk direct boven je geselecteerde tekst moeten zien.

    Image
    Image
  3. Klik op de Shadow knop in de werkbalk.

    Image
    Image

Door schaduw aan tekst toe te voegen met behulp van de werkbalk, ziet u de standaardtoepassing van het effect. Het is een basisschaduw die past bij de tekstkleur. Het heeft een driepuntsafstand en een hoek van 45 graden.

Een tekstschaduw toepassen met het lint in PowerPoint

Een andere optie voor het toevoegen van een schaduw aan uw tekst is met het lint op het tabblad Vormopmaak. Met deze optie kun je de hoek voor je schaduw kiezen en de functie gebruiken op zowel Windows als Mac.

  1. Selecteer de tekst waaraan je de schaduw wilt toevoegen en ga dan naar het Shape Format tabblad dat verschijnt.

    Image
    Image
  2. Klik op de vervolgkeuzepijl voor Teksteffecten in het gedeelte WordArt-stijlen van het lint. Verplaats je cursor naar Shadow.

    Image
    Image
  3. Kies het type schaduw dat u wilt toepassen in het pop-outmenu. U kunt kiezen uit Buiten, Binnen of Perspectief voor de hoek. Elke hoek biedt verschillende opties voor de boven-, onder-, linker- of rechterkant van de letters in de tekst.

    Image
    Image

Door het lint te gebruiken om je schaduw toe te voegen, heb je verschillende opties om uit te kiezen voor het type schaduw dat je het leukst vindt.

Een tekstschaduw toepassen met behulp van de zijbalk Vorm opmaken

Misschien ben je specifiek over hoe je je schaduw onder een hoek wilt hebben. Of misschien wilt u een andere kleur gebruiken dan de standaardkleur. U kunt in deze gevallen precies aanpassen hoe de schaduw wordt weergegeven met behulp van de zijbalk Vorm opmaken.

  1. Selecteer de tekst waaraan u de schaduw wilt toevoegen, klik met de rechtermuisknop en kies Format Text Effects.

    Image
    Image
  2. De zijbalk Vorm opmaken wordt aan de rechterkant geopend. Bevestig dat Tekstopties bovenaan is geselecteerd, u bevindt zich op het tabblad Teksteffecten en de Schaduw sectie is uitgevouwen.

    Image
    Image
  3. U kunt een vooraf ingestelde schaduw gebruiken die dezelfde effecten biedt als die in het eerder beschreven lint. Maar voor volledige aanpassing gebruikt u de instellingen voor Kleur, Transparantie, Grootte, Hoek, enzovoort.

    Je ziet je tekst veranderen als je deze instellingen aanpast. Hiermee kunt u extra aanpassingen aan de instellingen maken om het perfecte schaduweffect voor uw tekst te creëren.

    Image
    Image

Met de zijbalk Vorm opmaken kunt u de schaduw voor uw tekst verfijnen in PowerPoint op Windows en Mac.

Verwijder een schaduw van tekst in PowerPoint

Het verwijderen is eenvoudig als u van gedachten verandert over het gebruik van een schaduweffect voor uw tekst. Selecteer de tekst en gebruik vervolgens een van deze twee methoden om de schaduw te verwijderen.

  • Klik op de Shadow knop in de zwevende werkbalk om deze te deselecteren.
  • Ga naar het Vormopmaak tabblad en klik op de Teksteffecten vervolgkeuzepijl. Verplaats uw cursor naar Shadow en kies No Shadow in het pop-outmenu.

Image
Image

Samen met het aanbrengen van een schaduw, kunt u overwegen om uw diatekst te laten opvallen door deze woord voor woord te animeren in PowerPoint.

FAQ

    Hoe krom ik tekst in PowerPoint?

    Als u gebogen tekst in PowerPoint wilt gebruiken, voegt u WordArt toe en gaat u naar Text Effects > Transform en selecteert u een curve-stijl. U kunt uw tekst vervolgens manipuleren met de gereedschappen Tekenen, Pad en Verdraaien.

    Hoe laat ik tekst teruglopen in PowerPoint?

    Om tekst rond een afbeelding te laten lopen, selecteert u de afbeelding en gaat u naar Home > Arrange > Send to Back , maak dan een tekstvak over de afbeelding en voer je tekst in. Of ga naar Insert > Object > Microsoft Word Document, voeg uw afbeelding en tekst in en vervolgens naar rechts -klik en kies Tekstterugloop > Tight

    Hoe verberg ik tekst in PowerPoint?

    Gebruik voor lijsten met opsommingstekens het effect Gedimde tekst om de tekst van uw vorige punt te verbergen. U kunt ook PowerPoint-tekstanimaties gebruiken om woorden te laten verschijnen en verdwijnen.

Aanbevolen: