ARJ-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ARJ-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ARJ-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ARJ-bestand is een gecomprimeerd ARJ-bestand.
  • Open er een op Windows met PeaZip, of gebruik The Unarchiver op macOS.
  • Converteer naar ZIP of TAR met Convertio, of pak de bestanden uit om te converteren wat erin zit.

Dit artikel beschrijft wat het ARJ-gecomprimeerde bestandsformaat is, inclusief hoe je een ARJ-bestand opent en hoe je er een converteert naar een ander archiefformaat.

Bottom Line

Een bestand met de ARJ-bestandsextensie is een gecomprimeerd ARJ-bestand. Zoals de meeste archiefbestandstypen, worden ze gebruikt om meerdere bestanden en mappen op te slaan en te comprimeren tot één gemakkelijk te beheren bestand.

Hoe een ARJ-bestand te openen

ARJ-bestanden kunnen worden geopend met elk populair compressie-/decompressieprogramma. We raden 7-Zip of PeaZip aan, maar er zijn verschillende gratis zip/unzip-tools om uit te kiezen, waaronder het officiële ARJ-programma.

Image
Image

Als je een Mac gebruikt, probeer dan The Unarchiver of Incredible Bee's Archiver.

Ongeacht het programma dat u kiest, elk van deze soorten programma's zal de inhoud van een ARJ-bestand decomprimeren (uitpakken) en sommige hebben ook de mogelijkheid om er een te maken.

De RAR-app van RARLAB is een optie voor het openen van ARJ-bestanden op een Android-apparaat.

Je kunt ook Kladblok of een andere teksteditor gebruiken om het te openen. Veel bestanden zijn alleen-tekstbestanden, wat betekent dat ongeacht de bestandsextensie een teksteditor de inhoud van het bestand mogelijk correct kan weergeven. Dit geldt niet voor archieven zoals deze, maar je ARJ-bestand kan in een totaal ander, obscuur formaat zijn dat eigenlijk gewoon een tekstdocument is.

Een ARJ-bestand converteren

Als u een ARJ-bestand naar een ander archiefformaat wilt converteren, kunt u dat het beste doen door alle inhoud uit het bestand te extraheren en deze vervolgens te comprimeren naar een nieuw formaat met behulp van een bestandscompressor uit de bovenstaande lijst.

Met andere woorden, in plaats van te zoeken naar een ARJ naar ZIP- of RAR-converter (of in welk formaat je het ook wilt hebben), zou het gemakkelijker en waarschijnlijk sneller zijn om het archief te openen om alle gegevens los te koppelen. Maak vervolgens het archief opnieuw, maar kies het gewenste formaat, zoals ZIP, RAR, 7Z, enz.

Er zijn echter online ARJ-bestandsconversieprogramma's, maar omdat ze ervoor zorgen dat u het archief eerst online uploadt, zijn ze niet erg handig als uw bestand erg groot is. Als je een kleine hebt, probeer dan Convertio. Upload het bestand naar die website en je krijgt de mogelijkheid om het te converteren naar een aantal formaten zoals 7Z, RAR, TAR, GZ/TGZ, BZ2 of ZIP.

Image
Image

Kan het nog steeds niet openen?

Bestanden die niet openen met de ARJ-openers hierboven, hebben hoogstwaarschijnlijk niet dit formaat. De reden dat u uw bestand aanziet voor een ARJ-archief, kan zijn dat de bestandsextensie er hetzelfde uitziet, maar in werkelijkheid slechts een paar letters afwijkt.

ARF- en ARD-bestanden delen bijvoorbeeld dezelfde eerste twee extensieletters, maar geen van deze formaten is gerelateerd en kunnen daarom niet worden geopend met dezelfde programma's.

Aanbevolen: