Hoe schijfruimte vrij te maken in Windows 8

Inhoudsopgave:

Hoe schijfruimte vrij te maken in Windows 8
Hoe schijfruimte vrij te maken in Windows 8
Anonim

Wat te weten

  • In het Start menu, selecteer het vergrootglas om het zoekvenster te openen. Typ Free erin.
  • Selecteer Maak schijfruimte vrij op deze pc. Kies onder Apps Bekijk mijn app-formaten om alle apps weer te geven met de grootste bovenaan.
  • Selecteer een app. Kies Verwijderen. Kies in het pop-upvenster opnieuw Verwijderen. Herhaal dit proces om andere apps te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je schijfruimte vrijmaakt in Windows 8 en Windows 8.1.

Hoe schijfruimte vrij te maken in Windows 8

Als uw computer traag is, heeft uw harde schijf mogelijk te weinig ruimte. De beste manier om schijfruimte vrij te maken in Windows 8 is door programma's en gegevens te verwijderen die u niet gebruikt of niet meer nodig hebt.

Als je niet weet wat een programma doet, verwijder het dan niet. Windows heeft veel programma's die essentieel zijn voor de goede werking van uw computer, en het verwijderen van een ervan kan het systeem laten crashen.

Schijfruimte vrijmaken door onnodige programma's te verwijderen:

  1. Selecteer in het Windows 8 Start-menu het vergrootglas om het zoekvenster te openen.

    Image
    Image
  2. Type Free en selecteer vervolgens Schijfruimte vrijmaken op deze pc of Apps verwijderen om schijfruimte vrij te maken. Beide opties brengen je naar hetzelfde menu.

    Image
    Image
  3. In het Ruimte vrijmaken op deze pc ziet u hoeveel vrije ruimte er beschikbaar is van de totale hoeveelheid op de harde schijf. Selecteer Bekijk mijn app-formaten onder Apps.

    Je kunt ook schijfruimte vrijmaken voor Windows 8 door je Prullenbak te legen of grote mediabestanden (bijvoorbeeld afbeeldingen en video's) te verwijderen.

    Image
    Image
  4. Rechts van elke app staat de hoeveelheid ruimte die deze in beslag neemt. Apps worden weergegeven in de volgorde van hoe groot ze zijn, met de grootste bovenaan. Selecteer de app die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Uninstall wanneer het onder de app verschijnt.

    Image
    Image
  6. Selecteer Verwijderen in het pop-upvenster.

    Vink het vakje aan naast Verwijderen van al mijn gesynchroniseerde pc's om de app te verwijderen van alle aangesloten apparaten, zoals uw Windows Phone.

    Image
    Image

Nadat Windows de app heeft verwijderd, controleert u uw lijst met apps en zorgt u ervoor dat deze verdwenen is. Je kunt de app in de toekomst op elk moment opnieuw installeren.

Andere manieren om schijfruimte vrij te maken in Windows 8

Soms wanneer u een app verwijdert, blijven de gegevens die aan het programma zijn gekoppeld, nog steeds op uw computer staan. Het Windows-hulpprogramma Schijfopruiming kan deze gegevens samen met eventuele tijdelijke bestanden en items in uw prullenbak verwijderen. Er zijn ook tools voor het analyseren van schijfruimte die u kunnen helpen optimaal gebruik te maken van uw harde schijf. Als je problemen hebt met het verwijderen van een programma, probeer dan een verwijderprogramma van derden of kijk op de website van de ontwikkelaar of er een officieel verwijderprogramma is.

Aanbevolen: