Hoe ruimte op iCloud vrij te maken

Inhoudsopgave:

Hoe ruimte op iCloud vrij te maken
Hoe ruimte op iCloud vrij te maken
Anonim

V alt iCloud je lastig met waarschuwingen dat je opslagruimte vol is? Ruimte vrijmaken is de voor de hand liggende oplossing, maar het kan makkelijker gezegd dan gedaan blijken te zijn. Hier leest u hoe u ruimte vrijmaakt op iCloud zonder een middag in uw agenda te blokkeren.

Bekijk uw iCloud-opslag

Neem even de tijd om een samenvatting van uw iCloud-opslag te bekijken voordat u begint. U kunt dit openen door de Settings-app op iPhone, iPad of Mac te openen en vervolgens uw Apple ID te selecteren. Deze samenvatting is ook beschikbaar in Accountinstellingen op iCloud.com. De samenvatting kan u snel vertellen wat uw iCloud-opslag verbruikt.

Verwijder oude back-upgegevens

Je iPhone en iPad maken standaard een back-up naar iCloud.

We raden af om back-upgegevens te verwijderen voor een apparaat dat u momenteel gebruikt, maar u kunt ruimte vrijmaken door oude apparaten te verwijderen die u niet meer gebruikt. Deze blijven op uw iCloud-account staan totdat u ze verwijdert.

  1. Open de Instellingen app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Apple ID.
  3. Tik op iCloud.
  4. Selecteer Opslag beheren.

  5. Tik op Back-ups.
  6. Je ziet een lijst met iOS-apparaten met back-ups op je iCloud-account. Selecteer een apparaat in de lijst dat u niet meer gebruikt en tik vervolgens op Back-up verwijderen.

    Image
    Image

Beheer video's en foto's in de Foto's-app

Het verwijderen van foto's en video's die je niet nodig hebt, is vaak de beste manier om onze iCloud-opslag te wissen. Ze verbruiken het grootste deel van de iCloud-opslag voor de meeste mensen en in tegenstelling tot een app, bestand of e-mail, die je uiteindelijk zou kunnen verwijderen als het niet langer nodig is, worden video's en foto's zelden verwijderd totdat het een probleem is.

  1. Open de Photos app op je iPhone, iPad of Mac.
  2. Tik op de iPhone op Albums en scrol omlaag naar Mediatypes. Mac-gebruikers zullen Media Types vinden in het navigatiemenu aan de linkerkant.

    Tik op de iPad op het Foto's menu in de linkerbovenhoek en scrol vervolgens omlaag naar het gedeelte met de naam Mediatypen.

  3. U vindt een lijst met media onder Mediatypes die video's, foto's, panorama's en andere inhoud bevat. Reinig eerst de volgende media, omdat deze de meeste iCloud-opslagruimte in beslag nemen.

    • Video's
    • Slo-mo
    • Timelapse
    • RAW-foto's
    • Panorama's
  4. Verwijder video's en foto's die je niet meer nodig hebt.

    iPhone- en iPad-gebruikers kunnen dit doen door een video of foto te selecteren met een lange tik en vervolgens Verwijderen uit bibliotheek. te selecteren

    Mac-gebruikers kunnen met de rechtermuisknop op een bestand of bestanden klikken en vervolgens Delete selecteren in het contextmenu.

    Image
    Image

Verwijder gegevens uit iMessage

iCloud-gebruikers die veel sms'en, zullen misschien verbaasd zijn hoeveel berichtengegevens zich in de loop van de tijd kunnen opstapelen. Teksten worden vaak gebruikt om foto's en video's te delen en ze nemen net zo veel ruimte in als in je Foto's-app.

  1. Open de Settings app op je iPhone, iPad of Mac.
  2. Tik op Apple ID.
  3. Tik op iCloud.
  4. Selecteer Beheer opslag op iPhone en iPad of Beheer… op Mac..
  5. Je ziet een lijst met apps die opslagruimte verbruiken. Selecteer Berichten.
  6. Selecteer Disable & Delete (Turn Off & Delete op Mac) om alle Berichten-gegevens uit iCloud te verwijderen en te voorkomen dat het opslagruimte gebruikt.

    iPhone- en iPad-gebruikers kunnen er in plaats daarvan voor kiezen om alleen bepaalde gegevens te verwijderen, zoals Topgesprekken. Dit zal nu ruimte vrijmaken, maar zal niet voorkomen dat Berichten in de toekomst iCloud-opslag gebruiken.

    Image
    Image

Verwijder bijlagen uit e-mail

De standaard Mail-app op iPhone, iPad en Mac gebruikt iCloud-opslag om gegevens zoals bijlagen tussen apparaten te synchroniseren. Dit neemt vaak niet veel ruimte in beslag, maar gebruikers die vaak grote bestanden e-mailen, zullen misschien verbaasd zijn hoeveel ruimte Mail in beslag neemt.

In tegenstelling tot de meeste apps kunnen iCloud-gegevens in de Mail-app niet worden beheerd via het menu Instellingen op iPhone, iPad en Mac. U moet de Mail-app doorzoeken en e-mails met bijlagen handmatig uit uw Postvak IN verwijderen.

Het is het beste om hiervoor een Mac te gebruiken, indien mogelijk, omdat het selecteren en verwijderen van grote groepen e-mail gemakkelijker is op een Mac dan op een iPhone of iPad.

Verwijder gegevens van andere apps met iCloud-opslag

De methode die ik heb beschreven om Berichten-gegevens van iCloud te verwijderen, kan ook worden gebruikt om gegevens te verwijderen van de meeste apps die iCloud gebruiken.

  1. Open de Settings app op je iPhone, iPad of Mac.
  2. Tik op Apple ID.
  3. Tik op iCloud.
  4. Selecteer Beheer opslag op iPhone en iPad of Beheer… op Mac..
  5. Je ziet een lijst met apps die gegevens verbruiken in iCloud. Als u een app selecteert, worden de gegevens weergegeven die deze gebruikt en kunt u de gegevens handmatig verwijderen. Hiermee worden bestaande iCloud-gegevens verwijderd zonder de toegang tot iCloud in de toekomst te blokkeren.

    Image
    Image

Voorkomen dat apps iCloud gebruiken

Heeft u nog steeds problemen met iCloud-opslag, of wilt u gewoon voorkomen dat deze zich in de toekomst voordoen? Je kunt iCloud-opslag permanent uitschakelen voor de meeste apps.

  1. Open de Settings app op je iPhone, iPad of Mac.
  2. Tik op Apple ID.
  3. Mac-gebruikers zien een lijst met apps op de Mac die iCloud gebruiken. Schakel het selectievakje naast een app uit om te voorkomen dat die app gegevens van de Mac naar iCloud-opslag verzendt.

    iPhone- en iPad-gebruikers moeten op iCloud tikken. Dit toont uw iCloud-opslagoverzicht en een lijst met apps die iCloud-opslag gebruiken met een schakelaar ernaast. Schakel de schakelaar naast een app uit om te voorkomen dat deze iCloud-opslag gebruikt.

iCloud Drive handmatig opschonen

Moet je nog steeds ruimte vrijmaken op iCloud? Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en handmatig bestanden van iCloud Drive te verwijderen.

iPhone- en iPad-gebruikers hebben toegang tot iCloud Drive-bestandsopslag via de app Bestanden, terwijl Mac-gebruikers toegang hebben via de Finder-app.

U kunt handmatig bestandsbeheer gemakkelijker maken als u bestanden op grootte sorteert. iPhone- en iPad-gebruikers moeten op het Options-pictogram in de rechterbovenhoek klikken, terwijl Mac-gebruikers het Sort-pictogram in de Finder-werkbalk moeten selecteren.

FAQ

    Hoe kan ik ruimte vrijmaken op iCloud zonder foto's te verwijderen?

    Als je iCloud-foto's gebruikt, tik je op Instellingen > Apple ID > iCloud > Photos > Optimaliseer iPhone-opslag Deze instelling bespaart ruimte door kleinere bestanden op uw apparaat op te slaan en afbeeldingen op volledige grootte in iCloud. Een andere optie is om iCloud-back-ups voor Foto's uit te schakelen en foto's handmatig naar een computer over te zetten.

    Hoe maak ik ruimte vrij op iCloud vanaf een pc?

    Als je dat nog niet hebt gedaan, download en start je iCloud voor Windows. Om oude back-ups te verwijderen, selecteert u Storage > Backup > Delete. Ga voor iCloud Drive-beheer naar iCloud Drive > selecteer bestanden en mappen om te verwijderen > Delete.

Aanbevolen: