Hoe u controles op weinig schijfruimte in Windows kunt uitschakelen

Inhoudsopgave:

Hoe u controles op weinig schijfruimte in Windows kunt uitschakelen
Hoe u controles op weinig schijfruimte in Windows kunt uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek een sleutel: Open Registry Editor, zoek Computer, vouw HKEY_CURRENT_USER enuit CurrentVersion, en kies Policies key.
  • Subsleutel toevoegen: Bewerken > Nieuw > Sleutel, noem maar op Explorer. Ga naar Edit > New > DWORD (32-bit) Value en noem het NoLowDiskSpaceChecks.
  • Edit DWORD: Klik met de rechtermuisknop NoLowDiskSpaceChecks, kies Modify, voer 1 in Value data veld, en selecteer OK.

Wanneer uw harde schijf bijna geen vrije ruimte meer heeft, waarschuwt Windows u. Dit kan handig zijn, maar de constante controle op weinig schijfruimte gebruikt systeembronnen, wat Windows kan vertragen. Volg de eenvoudige stappen hieronder om de controle op weinig schijfruimte in Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP uit te schakelen.

Hoe u controles op weinig schijfruimte in Windows kunt uitschakelen

Het uitschakelen van controles op weinig schijfruimte in Windows is eenvoudig en duurt meestal minder dan een paar minuten.

Wijzigingen in het Windows-register worden in deze stappen gemaakt. Wees uiterst voorzichtig bij het aanbrengen van alleen de registersleutelwijzigingen die hieronder worden beschreven. We raden u ten zeerste aan om als extra voorzorgsmaatregel een back-up te maken van de registersleutels die u in deze stappen aanpast.

  1. Open Register-editor.

    De stappen voor het openen van de Register-editor zijn in sommige versies van Windows een beetje anders, dus volg die link hierboven als je specifieke hulp nodig hebt.

    Het maakt echter niet uit welke versie van Windows u gebruikt, deze opdracht, wanneer gebruikt vanuit het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R) of de opdrachtprompt, zal het openen recht omhoog:

    regedit

    Image
    Image
  2. Zoek de HKEY_CURRENT_USER map onder Computer en selecteer het uitvouwteken (ofwel (+)of (>) afhankelijk van uw Windows-versie) om de map uit te vouwen.

    Image
    Image
  3. Ga door met het uitvouwen van mappen totdat u deze registersleutel bereikt:

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion

    Image
    Image
  4. Expand CurrentVersion en selecteer de Policies sleutel die erin zit.

    Image
    Image

    Voordat u verder gaat met de volgende stap, vouwt u de Policies-toets uit en kijkt u of daar een subsleutel is met de naam Explorer. Het is onwaarschijnlijk dat dit het geval is, maar als dat het geval is, gaat u verder met stap 7. Anders kunt u doorgaan met stap 5.

  5. Kies in het menu Register-editor Bewerken, gevolgd door Nieuw, gevolgd door Key.

    Image
    Image
  6. Nadat de sleutel is gemaakt onder Policies, krijgt deze in eerste instantie de naam Nieuwe sleutel 1. Wijzig de naam van de sleutel in Explorer door deze precies zoals weergegeven in te typen en vervolgens op de Enter-toets te drukken.

    Image
    Image
  7. Met de nieuwe sleutel, Explorer, nog steeds geselecteerd, kies Edit, gevolgd door New, tot slot gevolgd door DWORD (32-bit) Value.

    Image
    Image
  8. Nadat het DWORD is gemaakt onder Explorer (en weergegeven aan de rechterkant van de Register-editor), zal het in eerste instantie de naam Nieuwe waarde 1 hebben.

    Verander de naam van het DWORD in NoLowDiskSpaceChecks door het precies te typen zoals getoond, en dan op de Enter toets te drukken.

    Image
    Image
  9. Klik met de rechtermuisknop op de nieuwe NoLowDiskSpaceChecks DWORD die u zojuist hebt gemaakt en kies Modify.
  10. In het Value data: veld vervangt u de nul door het nummer 1.

    Image
    Image
  11. Selecteer OK en sluit de Register-editor.

Windows zal u niet langer waarschuwen voor weinig schijfruimte op uw harde schijven.

Wat u kunt doen als er weinig schijfruimte is

Als je de waarschuwingen voor weinig schijfruimte uitschakelt, maar niets doet om het op te ruimen, kan je opslagapparaat heel goed sneller vol raken dan je verwacht.

Zie Hoe u vrije ruimte op de harde schijf in Windows kunt controleren als u niet zeker weet hoeveel ruimte er nog op de schijf is.

Hier zijn enkele suggesties voor wanneer een harde schijf bijna geen schijfruimte meer heeft:

  1. Een snelle manier om schijfruimte vrij te maken, is door programma's te verwijderen die u niet meer gebruikt. Bekijk deze lijst met gratis hulpprogramma's voor het verwijderen van programma's om een programma te vinden waarmee u dat gemakkelijk kunt doen. Sommigen van hen vertellen je zelfs hoeveel schijfruimte het programma in beslag neemt, wat je kan helpen kiezen wat je wilt verwijderen.

    Wat geweldig is aan het gebruik van sommige van die programma's, zoals IObit Uninstaller, is dat ze niet alleen de programmabestanden verwijderen om ruimte vrij te maken, maar ook alle resterende registeritems en caches wissen voor een volledige verwijdering.

  2. Gebruik een gratis schijfruimte-analysator of bestandszoekprogramma zoals Everything om de bestanden te vinden die de meeste ruimte innemen. Je hebt die bestanden misschien niet eens nodig, in dat geval kun je ze verwijderen, of je kunt de bestanden die je wel wilt bewaren naar een andere harde schijf verplaatsen.
  3. Gebruik een back-uptool om de bestanden van de volledige harde schijf te verwijderen.

    Lokale back-upsoftware is een geweldige optie als je een andere harde schijf hebt met de beschikbare opslagruimte voor je grote bestanden. Een online back-upservice is een andere optie waarbij uw gegevens online worden opgeslagen; sommige hebben zelfs onbeperkte ruimte-opties.

    Als je niet regelmatig een back-up van je bestanden nodig hebt, maar in plaats daarvan slechts een handvol grote items van de volledige schijf hebt gehaald, overweeg dan een gratis cloudopslagservice.

  4. Het installeren van een andere harde schijf of het gebruik van een externe harde schijf is een relatief goedkope oplossing voor schijven met niet veel schijfruimte. U kunt ofwel de nieuwe harde schijf gaan gebruiken om dingen op te slaan, en de volledige onaangeroerd laten, of u kunt uw gegevens eenvoudig tussen de twee opsplitsen.

Aanbevolen: