Hoe ruimte vrij te maken op Android-telefoons

Inhoudsopgave:

Hoe ruimte vrij te maken op Android-telefoons
Hoe ruimte vrij te maken op Android-telefoons
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen en selecteer Opslag > Ruimte vrijmaken > selecteer items om te verwijderen > Maak ruimte vrij of Opslag > Opslag beheren.
  • Als u oude foto's en video's automatisch wilt verwijderen, gaat u naar Instellingen > Opslag en schakelt u Smart Storage in.
  • Schakel automatische back-ups in Google Foto's in door naar Foto-instellingen > Back-up en synchronisatie te gaan. Verwijder vervolgens oude foto's en video's.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u op verschillende manieren ruimte kunt vrijmaken op Android-telefoons en -tablets. Instructies zijn van toepassing op apparaten met Android 8 en hoger, gemaakt door alle fabrikanten (Google, Samsung, LG, enz.).

Gebruik vrije ruimte op Android

Op Android 8 en hoger is er een ingebouwde tool die gedownloade bestanden, foto's en video's waarvan je online een back-up hebt gemaakt en apps die je al een tijdje niet hebt gebruikt, verwijdert.

Sommige telefoonmerken ondersteunen de tools Free Up Space en Smart Storage niet, maar in plaats daarvan hebben ze hun eigen verbeterde opslagfuncties. Samsung-telefoons hebben bijvoorbeeld Samsung Cloud.

  1. Ga naar je Android-instellingen en selecteer Opslag.
  2. Tik op Ruimte vrijmaken.

    Niet alle Android-apparaten zijn hetzelfde, dus op sommige apparaten is het Opslag > Opslag beheren.

  3. Selecteer de items die u wilt verwijderen en tik vervolgens nogmaals op Ruimte vrijmaken.

    Image
    Image

Als je regelmatig foto's en andere bestanden wilt verwijderen waarvan je al een back-up hebt gemaakt naar de cloud, ga dan naar Instellingen > Opslagen tik op de schakelaar Smart Storage.

Maak een back-up van foto's in de cloud

De Google Foto's-app maakt een back-up van je foto's en video's naar je Google-account, zodat je ze van je apparaat kunt verwijderen. U kunt uw foto's vervolgens op internet bekijken en downloaden met uw pc of een ander apparaat. Google Foto's zou dit automatisch moeten doen, maar voor de zekerheid:

  1. Tik op je profielpictogram.
  2. Tik op Foto-instellingen.
  3. Tik op Back-up & sync en zorg ervoor dat de tuimelschakelaar in de aan-positie staat

    Image
    Image

Zodra je automatische back-ups hebt ingeschakeld, kun je foto's en video's van je apparaat verwijderen of Slimme opslag inschakelen om ze automatisch te verwijderen. De snelste manier om dat te doen is door naar Bibliotheek > Hulpprogramma's > Ruimte vrijmaken te gaan van Google Foto's app.

Android-apps verwijderen

Net als uw foto's en video's, worden uw apps en app-gegevens automatisch gesynchroniseerd met uw Google-account. Dat betekent dat wanneer u apps van uw Android verwijdert, u ze later opnieuw kunt downloaden, samen met al uw bijbehorende gegevens. Met andere woorden, als u een game verwijdert, verliest u uw voortgang niet, zolang er een back-up van wordt gemaakt in de cloud. Als je weinig ruimte hebt, ga je gang en verwijder alle apps die je zelden gebruikt.

Als je een app niet wilt verwijderen, kun je een minimale hoeveelheid ruimte vrijmaken door je Android-cachebestanden te verwijderen. In nieuwere versies van Android is het niet mogelijk om alle cachebestanden in één keer te verwijderen, maar u kunt de cache voor elke app afzonderlijk wissen.

Offload apps en foto's

Evenzo kunt u Android-foto's, -bestanden en -apps via een USB-kabel naar een geheugenkaart of uw computer verplaatsen. Als u foto's en video's heeft die u niet naar uw Google-account wilt uploaden, is het een goed idee om reservekopieën ergens anders te bewaren. U kunt zelfs uw standaard camera-opslag op de SD-kaart instellen door naar Camera-instellingen > Opslaglocatie > SD-kaart te gaan

Niet alle Android-apparaten hebben deze optie.

Image
Image

Als je nog steeds weinig ruimte hebt, is het misschien tijd om een nieuwe Android-telefoon te kopen met meer opslagruimte.

Gebruik een bestandsbeheerder om ruimte vrij te maken

Bestandsbeheerders van derden besparen interne opslagruimte op uw Android door dubbele en onnodige bestanden te verwijderen. Ze kunnen ook helpen bij het organiseren van uw bestanden door mappen te maken, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn. Naast ingebouwde Android-opschoonprogramma's worden veel apps voor bestandsbeheer geleverd met andere hulpmiddelen om de prestaties van uw apparaat te optimaliseren, dus blader door de Google Play Store om er een te vinden die u bev alt.

Aanbevolen: