De 9 beste cadeaus om te kopen voor animators in 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste cadeaus om te kopen voor animators in 2022
De 9 beste cadeaus om te kopen voor animators in 2022
Anonim

Digitale kunstenaars hebben misschien geen eindeloze voorraad verf en doeken nodig zoals schilders, of tientallen verschillende harkgereedschappen zoals kleibeeldhouwers, maar er zijn nog steeds veel dingen nodig (of gewenst) om creatieve sappen te laten stromen. Denk aan 3D-modellering en -animatie, visuele effecten en game-ontwikkeling. Of je nu winkelt voor de feestdagen, een verjaardag, een afstudeercadeau of gewoon voor de lol, hier zijn geweldige cadeau-ideeën voor de 3D-artiest in je leven.

Een 3D-afdruk

Image
Image

3D-printen wordt snel betaalbaar, en als je slim genoeg bent om toegang te krijgen tot de 3D-bestanden van de ontvanger, zijn er meerdere on-demand services die prints voor je kunnen maken.

Shapeways en Sculpteo zijn waarschijnlijk de twee meest populaire printservices die er zijn, en beide maken het heel gemakkelijk om hoogwaardige 3D-prints te maken in een reeks materialen, waaronder plastic, keramiek en zelfs metaal.

Een trainingsabonnement

Als er één ding is dat alle 3D-artiesten gemeen hebben, is het dat ze altijd op zoek zijn naar manieren om hun kunst te verbeteren. Vooral als je iemand kent die net begint met 3D, kan een trainingsabonnement op een site als Digital Tutors of 3DMotive een zeer, zeer waardevol geschenk zijn dat niet ongewaardeerd zal blijven.

Verschillende sites zijn beter voor verschillende disciplines. Verschillende die worden aanbevolen zijn:

  • Eat3D en 3DMotive (zeer redelijk geprijsd) voor artiesten die geïnteresseerd zijn in game-ontwikkeling en 3DS Max-gebruikers.
  • Gnomon en FXPHD voor visuele effecten en modellering, hoewel Gnomon vrijwel het hele CG-spectrum bestrijkt. Het prijskaartje aan beide is behoorlijk hoog, maar Gnomon heeft zeker een jaar aan goed materiaal, en FXPHD gebruikt eigenlijk een workshopomgeving met wat mentoring.
  • ZBrush Workshops voor - ja, je raadt het al - digitaal beeldhouwen in ZBrush.

Een Wacom-tablet

Image
Image

Als de ontvanger van het cadeau al een tijdje digitale kunst/CG doet, is dit iets dat ze waarschijnlijk al hebben, maar zo niet, dan zal dit een zeer gewaardeerd cadeau zijn.

Er zijn slechts twee tools die belangrijker zijn voor een 3D-artiest dan een tablet: hun computer en hun softwarepakket. Hoewel het technisch mogelijk is om fatsoenlijke texturen te schilderen en te beeldhouwen in ZBrush zonder tablet, moet je wel gek zijn om het te willen doen.

Wacom-tablets beginnen rond de $ 100 en lopen in de duizenden, maar zelfs hun laagste hardware is ijzersterk. De Intuos-serie is een favoriet onder aspirant-professionals, maar een goedkopere Bamboo zal zeker de klus klaren.

Boeken: Digital Art Masters, Expose, Training Books, etc

Expose en Digital Art Masters zijn de ultieme koffietafelboeken voor iemand die geïnteresseerd is in 3D-kunst. De pagina's zijn gevuld met honderden prachtige 3D-afbeeldingen, vele vergezeld van gedetailleerde beschrijvingen van de getalenteerde kunstenaars die ze hebben gemaakt. Expose is momenteel in zijn negende iteratie en Digital Art Masters heeft Vol. 6 eerder dit jaar. Beide worden jaarlijks gepubliceerd.

Artiesten proberen natuurlijk altijd te verbeteren, dus als je iets meer instructiefs wilt kopen, bekijk dan boeken voor 3D-modelleurs en enkele van de beste computeranimatieboeken.

Een tijdschriftabonnement: 3D Artist, 3D World, 3D Creative

Met de recente explosie van de tablet- en e-readermarkt zou het je vergeven zijn te denken dat gedrukte tijdschriften de weg van de dodo gaan, maar er zijn nog steeds een handvol 3D-tijdschriften die overleven en bloeien.

CreativeBloq en 3DWorld zijn de beste van het stel, en beide bevatten een mooie mix van tutorials, interviews, productiefuncties en spotlights van artiesten die je nergens anders kunt vinden.

Als je de dingen liever digitaal houdt, is 3D Creative een fantastisch e-zine dat wordt gedistribueerd door 3DTotal Publishing, dat al jaren consequent materiaal van topkwaliteit uitbrengt.

Een anatomische maquette

Image
Image

Een boek rondslingeren zoals George Bridgeman's "Drawing From Life" is leuk, maar het zou de hemel zijn om een écorché-model te hebben dat verwijst naar alle belangrijke anatomische vormen van het lichaam.

Maquettes van hoge kwaliteit van een bron als Anatomy Tools zijn prijzig, maar ze kunnen de investering zeker waard zijn als de kunstenaar veel gedetailleerd karakterwerk doet. Iets goedkoper, maar niet minder waardevol, zijn de vlakken van de hoofdetalagepop, die echt kunnen helpen bij het ontrafelen van de gezichtsanatomie voor beginners.

Sculpey

Als je bevriende 3D-artiest een modelbouwer is, kunnen een paar platen Sculpey (polymeerklei) echt een geweldig cadeau zijn.

Als digitale kunstenaar kan het heel verfrissend zijn om van tijd tot tijd in traditionele media te ploeteren, en van de algemeen beschikbare klei is Sculpey het meest geschikt voor het bouwen van maquettes en het vormgeven van concepten, omdat het maanden duurt om te drogen en houdt details ongelooflijk goed vast.

Traditionele beeldhouwkunst kan een prachtig leermiddel zijn voor 3D-kunstenaars die anatomie proberen te leren, omdat het een meer berekende en analytische benadering afdwingt dan ZBrush, waar incrementeel opslaan en de functie ongedaan maken een vangnet bieden.

Sculpey is verkrijgbaar bij elke handwerkwinkel - veel beeldhouwers vinden dat een verhouding van 2:1 tussen Super Sculpey en Sculpey Premo een ideale stevigheid en kleur geeft.

Een RAM-upgrade

Image
Image

Heb je deze niet bedacht? Ja, het is mogelijk om CG te maken op een computer met relatief lage specificaties, maar als je wilt dat je 3D-toepassing soepel en efficiënt werkt, heb je een hele hoop RAM nodig.

Dit zou heel moeilijk zijn om als verrassingsgeschenk te maken, maar als je niet van verrassingen houdt, vraag dan je 3D-maatje/familielid of het RAM-geheugen op hun werkstation maximaal is. Als ze een professional zijn, hebben ze waarschijnlijk al high-end specificaties (noodzakelijk), maar budgetbewuste studenten en amateurs kunnen bijna altijd een paar gigabyte extra geheugen gebruiken.

Afhankelijk van de situatie kan een RAM-upgrade behoorlijk drastisch in prijs variëren van $ 50 tot in de honderden, dus je moet zeker de artiest raadplegen als je erover nadenkt om deze route te gaan.

Software

Hoogwaardige 3D-softwaresuites lopen in de duizenden, dus tenzij je een zeer gulle schenker bent, zul je waarschijnlijk geen Maya-licenties uitdelen.

Maar dat gezegd hebbende, er zijn veel kleinere (goedkopere) stukjes software en plug-ins die erg handig kunnen zijn voor een 3D-artiest, zoals Quixel nDo2 en Mara3D Anatomy Reference.

Aanbevolen: