De 7 beste software voor het maken van beats om te kopen in 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste software voor het maken van beats om te kopen in 2022
De 7 beste software voor het maken van beats om te kopen in 2022
Anonim

The Rundown

  • Beste algemeen: Ableton Live 10, "Er is eerlijk gezegd geen betere Ableton's Standard-editie voor de professionele DJ of producer."
  • Runner-Up, beste algemeen: Reden 11: "De volledige versie is verkrijgbaar voor een geweldige prijs en bevat alle premiumfuncties die je nodig hebt."
  • Beste budget: Ableton Live 10 Intro, "De Intro-versie van Ableton Live 10 dient als een perfect passende onderstudie voor de standaardversie, vooral als je net begint."
  • Beste waarde: Image Line FL Studio Producer 20 bij Amazon, "Nu een volwaardig audiowerkstation met eersteklas functies voor een ongelooflijke prijs."
  • Best Mastering Plugin: iZotope Ozone 8 Advanced bij Amazon, "Als je de meest professioneel klinkende nummers wilt nadat je alle tijd hebt besteed aan het produceren en mixen, dan moet je moet naar Ozon 8 gaan."
  • Beste Synth-plug-in: Native Instruments Komplete 11 bij Amazon, "Als het op plug-ins aankomt, heeft Native Instruments geen introductie nodig."
  • Best Plugin Bundle: Waves Diamond Plugin Bundle bij Amazon, "Meer dan 65 verschillende mix- en mastering-opties."

Beste algemeen: Ableton Live 10

Image
Image

Dollar voor dollar, functie voor functie, er is eerlijk gezegd geen betere Ableton's Standard-editie voor de professionele DJ of producer. Het is niet zo opgeblazen, qua prijs, als de Suite-versie, maar niet zo slank op functies als de Intro-versie. Qua basis heeft het alles wat je nodig hebt, van onbeperkte audio- en MIDI-tracks (digitale interface voor muziekinstrumenten) tot 12 sends en returns tot 256 mengbare virtuele tracks. Je kunt MIDI vastleggen (en een aantal triggers leren) en ze hebben ook een aantal complexe warp-functies.

Er is ook 10 GB aan geluid ingebouwd in de bibliotheek, die 1.800 verschillende samples en loops bevat. Wees creatief met de vijf ingebouwde software-instrumenten om je eigen originele melodieën en beats vast te leggen. Bovendien zijn er 34 ingebouwde audio-effecten (acht speciaal voor MIDI), dus wie op zoek is naar postproductie zal niets missen. Elke DJ die zijn zout waard is, gebruikt hoogstwaarschijnlijk Ableton Live 10.

Runner-Up, beste algemeen: reden 11

Image
Image

Als je professionele dj's en producers vraagt welke software ze verkiezen voor het produceren van hun beats, zullen velen van hen je Ableton vertellen. Maar een kleinere, loyale groep zal je naar Reason 11 wijzen. De volledige versie wordt geleverd voor een geweldige prijs en bevat alle premiumfuncties die je nodig hebt. Met de volledige versie krijg je de 10 beproefde software-instrumenten van Reason, waaronder de Europa Shapeshifting Synthesizer, de Thor Polysonic Synth, de Subtractor Synth en meer.

De geladen versie biedt je ook een groot aantal exclusieve effectplug-ins, waaronder de RV-7 Digital Reverb, de PH-90 Phaser en de BV512 Vocoder. Natuurlijk krijg je ook onbeperkte audio- en MIDI-tracks, VST (virtuele studiotechnologie) en ReFill-ondersteuning, en al het andere dat je nodig hebt om professionele tracks van hoge kwaliteit te produceren.

Beste budget: Ableton Live 10 Intro

Image
Image

Ableton Live 10's Intro-versie dient als een perfect passende understudy voor de standaardversie, vooral als je net begint met produceren of DJ'en. U krijgt een groot deel van de functies van de standaardversie voor een stevige prijs - een echt koopje gezien wat u krijgt. De belangrijkste compromissen? Je zult genoegen moeten nemen met slechts 16 audio- en MIDI-tracks, dus als je muziek uitgebreid is, moet je misschien de volledige versie kopen. Je krijgt nog steeds de MIDI-opname- en leerfuncties, maar ze hebben de audio-ins en outs teruggebracht tot slechts 4 van elk.

Verrassend genoeg zijn de rest van de cijfers niet zo laag. De Intro-versie van de software geeft je 1.500 (5 GB) aan geluiden, vier software-instrumenten (slechts één minder dan de volledige versie), 21 audio-effecten en acht MIDI-effecten (hetzelfde als de volledige versie). Dus als je een veel kleinere functieset en minder tracks kunt verdragen, maar dol bent op de looping, rasterachtige interface van Ableton, dan is dit misschien de software voor jou.

Beste waarde: Image Line FL Studio Producer 20

Image
Image

Wat oorspronkelijk begon als een ultra-audioprogramma op instapniveau (zelfs met een volledig gratis versie, ooit vertederend Fruity Loops genoemd), is FL Studio Producer 20 van Image Line nu een volwaardig audiowerkstation dat je top -notch-functies voor een ongelooflijke prijs.

De software geldt voor de drie belangrijkste pijlers van elke goede software voor het maken van beats: geweldige opnamefunctionaliteit met pitch shifting en time stretching, verbazingwekkende sequencing-mogelijkheden voor MIDI-productie en een volledige reeks mix- en mastering-plug-ins om het te binden allemaal samen voor een uitvoer die geweldig klinkt. Het intuïtieve mixerscherm is kleurgecodeerd met gebruiksvriendelijke schuifregelaars en effectbussen, en de pianorol biedt ook een intuïtievere interface dan veel van de andere (duurdere) programma's. Bovendien zijn er 80 ingebouwde plug-ins die variëren van EQ tot reverb, compressie en meer.

Beste Mastering-plug-in: iZotope Ozone 8 Advanced

Image
Image

Mastering is de laatste stap in het productieproces en komt vaak als laatste bij het opbouwen van de softwaremogelijkheden van je thuisstudio. Maar als je de meest professioneel klinkende tracks wilt nadat je alle tijd hebt besteed aan het produceren en mixen, dan moet je Ozone 8 gebruiken, de nieuwste vlaggenschip-mastering-plug-in van iZotope. Wat het merk 'The Future of Mastering' noemt, biedt een naar verwachting diepe reeks moderne functionaliteit, van talloze stereo- en ruimtelijke beeldopties tot een slim algoritme voor trackherkenning.

Hun EQ's behoren tot de meest vertrouwde in de softwarewereld en ze hebben zelfs pionierswerk verricht met het concept van een dynamische EQ die verandert met de reikwijdte van het nummer. Ze bieden ook een groot aantal vintage compressoren, maximalizers en tape-delay-units om die old-school hardware-rack-units na te bootsen. Deze units zijn beschikbaar in de standaardeditie, maar je kunt ze alleen als plug-ins naar je digitale audiowerkstation porten als je kiest voor de geavanceerde versie.

Beste Synth-plug-in: Native Instruments Komplete 11

Image
Image

Als het op plug-ins aankomt, heeft Native Instruments geen introductie nodig. Naast hun Komplete-lijn (die in wezen de overkoepelende verzameling is die de meeste van hun plug-insoftware herbergt), bieden ze al heel lang enkele van de meest iconische synthgeluiden ter wereld met Reaktor. Komplete 11 wordt geleverd met een hele reeks functies, maar een hoog prijskaartje.

We hebben het over 45 verschillende eersteklas plug-ins die meer dan 13.000 geluiden en meer dan 150 GB aan effecten en samples vormen. Je krijgt Reaktor 6 voor al je synth-behoeften en een verscheidenheid aan favorieten, waaronder Una Corda, India, Replika en Kinetic Metal - die je allemaal een geweldige knaller geven voor je weliswaar hoge geld. Dit is de one-stop-shop om synth-plug-ins aan je DAW toe te voegen en het perfecte melodie- of akkoordbed neer te zetten.

Beste plug-inbundel: Waves Diamond-plug-inbundel

Image
Image

Als je plug-ins voor je DAW koopt, moet je met een paar dingen rekening houden. Om te beginnen, welke plug-ins zijn al aanwezig in uw software? Als je je realiseert dat het niet genoeg is, is het misschien tijd om uit te geven aan plug-ins als aanvulling op wat je werkstation bevat. En als dat het geval is, kun je het beste wat meer uitgeven om een waardevolle bundel te krijgen.

Waves is een premium merk van mastering- en effectplug-ins dat gespecialiseerd is in het bundelen van hun producten voor de beste deal. Onze keuze hier is de Diamond-bundel, wat een stevige stap vooruit is ten opzichte van hun Mercury-bundel. Je krijgt meer dan 65 verschillende mix- en mastering-opties, waaronder dynamische plug-ins (zoals compressoren en exciters), EQ's, reverbs, toonhoogtecorrectie en zelfs ruimtelijke beeldvorming. Ze hebben zelfs een aantal vintage hardware-eenheden gemodelleerd om enkele van die klassieke geluiden in je mix na te bootsen.

Aanbevolen: