De 14 beste apps voor Microsoft Surface in 2022

Inhoudsopgave:

De 14 beste apps voor Microsoft Surface in 2022
De 14 beste apps voor Microsoft Surface in 2022
Anonim

Heel veel coole apps voor Surface-apparaten kunnen worden gedownload van de Microsoft Store-app store of ergens anders online. Van de verschillende Windows 10-aandelen- en cryptocurrency-prijsapps tot de vele foto- en video-editors, het kan echter moeilijk zijn om alle softwarevermeldingen te doorzoeken en de beste Surface-app voor elke taak te vinden. Het hoeft echter niet zo te zijn. Hier zijn 14 van de beste apps voor Surface Laptop, Surface Pro, Surface Go en andere Microsoft Surface-apparaten die het waard zijn om te downloaden en te bekijken.

Beste Surface-app voor Instagrammers: Instagram

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Instagram-verhalen zien er geweldig uit in deze app en schitteren wanneer ze op een groter scherm worden geprojecteerd.
  • De meeste van de belangrijkste functies van de mobiele apps zijn hier te vinden.

Wat we niet leuk vinden

  • Gebrek aan ondersteuning voor het uploaden van inhoud.
  • Geen ondersteuning voor Windows 10 Live Tile.

Door een hernieuwde poging van Instagram om hun Windows 10-app bij te werken met een betere gebruikersinterface en meer functionaliteit, is de officiële app nu een van de beste manieren om Instagram-berichten op een Microsoft Surface te gebruiken. Met deze app kun je berichten van anderen leuk vinden, erop reageren en ze delen. U kunt ook op het sociale netwerk zoeken naar meer inhoud en toegang krijgen tot uw berichten.

De Instagram-app ondersteunt het uploaden van berichten niet, maar dit kan nog steeds op Windows worden gedaan via de Facebook Creator Studio-website.

Het hoogtepunt van de Windows 10 Instagram-app is de ondersteuning voor Instagram Stories, die er aanzienlijk beter uitzien op een Surface-scherm dan op een kleiner mobiel apparaat. Naast het feit dat de video groter is, worden er nu meerdere verhalen tegelijkertijd weergegeven, waardoor je meer controle hebt over wat je vervolgens bekijkt, in plaats van gewoon blindelings te vegen zoals voorheen.

Download voor:

Beste Microsoft Surface-app voor gedrukte publicaties: Affinity Publisher

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Alle tools die professionals nodig hebben om gedrukte en digitale lay-outs te ontwerpen.
  • Geen abonnementen of betaalde upgrades vereist.

Wat we niet leuk vinden

Deze Surface-app kan er intimiderend uitzien, maar Affinity biedt veel gratis tutorials om beginners op weg te helpen.

Affinity Publisher is een volledig uitgeruste app die is ontworpen voor het maken, bewerken en publiceren van inhoud, zowel in gedrukte vorm als op internet. Het kan worden gebruikt voor het samenstellen van eenvoudige pamfletten en posters, maar het beschikt ook over een enorm scala aan professionele tools voor het produceren van werkelijk verbluffende boekomslagen en tijdschriftlay-outs.

In tegenstelling tot zijn rivaal, Adobe InDesign, dat een terugkerend betaald abonnement vereist, is Affinity Publisher volledig ontgrendeld na de eerste aankoop, waardoor het een veel goedkopere optie is voor Surface-bezitters die verwachten het nog jaren te gebruiken. Het ontvangt ook regelmatig gratis updates en zet gebruikers niet onder druk om elk jaar een nieuwe versie te kopen.

Download voor:

Beste Microsoft Surface-app voor cryptohandel: cryptografiek

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Live updates van alle belangrijke cryptocurrency-prijzen in een gestroomlijnd formaat.
  • Cryptocurrency-prijswaarschuwingen zijn eenvoudig in te stellen en te beheren.

Wat we niet leuk vinden

  • Portfoliofunctie kan lastig zijn als je regelmatig crypto koopt.
  • Nieuwsfeed ondersteunt geen verhalen van reguliere publicaties.

Crypto Chart blijft een van de beste financiële tracking-apps voor Surface-gebruikers die uitsluitend zijn gewijd aan Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en andere cryptocurrencies. De app, die volledig gratis is, ondersteunt het volgen van prijzen van alle belangrijke cryptocurrencies en geeft ze weer in een eenvoudig grafiekformaat dat gemakkelijk te begrijpen en te beheren is.

Crypto-muntprijzen kunnen over verschillende tijdsperioden worden bekeken, terwijl met de portfoliofunctie iedereen handmatig zijn aankopen kan invoeren om op één plek te volgen. Een bijzonder handig hulpmiddel is de prijswaarschuwing die kan worden gebruikt om op de hoogte te blijven van de prijs van een munt. Stel gewoon de munt en de richtprijs in en je wordt gewaarschuwd in het Windows 10 Action Center wanneer de prijsstijging of -daling plaatsvindt.

Download voor:

Beste Windows Surface-app voor het volgen van aandelenmarkten: MSN Money

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een uitgebreide verzameling tools voor het volgen van aandelen, valuta en markten.
  • De ingebouwde hypotheek- en valutacalculators zijn gebruiksvriendelijk en handig.

Wat we niet leuk vinden

Geen globale of internationale instelling voor de nieuwsinhoud.

MSN Money is een alles-in-één financiële app die aandelen, valuta's, fondsen en wereldwijde markten bijhoudt, naast het samenstellen van een verzameling van het laatste nieuws uit de branche. Standaard toont het de activa die momenteel de meeste aandacht trekken op de voorpagina, maar het laat gebruikers ook hun eigen aangepaste aandelen toevoegen die kunnen worden gevolgd via het tabblad Volglijst.

Meer informatie over individuele aandelen kan worden bekeken door in de app op hun naam te tikken. U kunt ook individuele activa vastzetten in uw Windows 10 Start Menu als tegels die de laatste prijswijzigingen en gerelateerd nieuws weergeven. Wilt u een hypotheek berekenen of een valuta omrekenen? De ingebouwde rekenmachines van de MSN Money-app kunnen beide.

Download voor:

Beste Surface-app om te schrijven: Word

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Word kan worden gebruikt voor basis- en professionele schrijftaken.
  • Veel gratis sjablonen voor elk denkbaar project.

Wat we niet leuk vinden

Microsoft 365-abonnementen kunnen duur zijn voor gewone Surface-gebruikers.

Als het gaat om schrijven op je Surface, is Microsoft Word moeilijk te verslaan. Deze klassieke tekstverwerker-app kan worden gebruikt voor het noteren van enkele basisnotities of voor het schrijven van een hele roman met specifieke opmaakvereisten. Het is echt een schrijf-app voor iedereen.

Microsoft Word beschikt over ingebouwde spelling- en grammaticahulpmiddelen, ondersteuning voor samenwerking met vrienden of collega's en een absoluut enorme bibliotheek met sjablonen, variërend van restaurantmenu's en pamfletten tot huwelijksuitnodigingen en visitekaartjes. Je kunt Microsoft Word krijgen als onderdeel van een Microsoft 365-abonnement, waarmee je ook andere handige apps zoals PowerPoint en Excel krijgt. Er is ook een gratis online versie van Microsoft Word beschikbaar.

Download voor:

Beste Surface-app voor streaming op Twitch en YouTube: OBS Studio

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt alle grote streamingplatforms.
  • Veel geavanceerde functies voor ervaren streamers.

Wat we niet leuk vinden

  • De interface is een beetje intimiderend voor beginnende streamers.
  • UI is niet geoptimaliseerd voor aanraakbediening.

OBS Studio is een van de meest populaire apps voor livestreaming en schermopname vanaf een Surface-apparaat en het is ook een van de beste. Het is gratis te gebruiken en bevat bijna alles wat je nodig hebt om een uitzending te maken en deze naar alle grote streamingplatforms zoals Twitch, YouTube, Facebook en zelfs Twitter te sturen.

Streamlay-outs kunnen helemaal opnieuw worden gemaakt in OBS Studio of worden geïmporteerd vanuit een service van derden, zoals StreamElements. Er is ook ondersteuning voor meerdere webcams, microfoons en andere mediabronnen, wat betekent dat je je uitzending zo eenvoudig of complex kunt maken als je wilt.

Download voor:

Beste Surface-app voor audiobewerking: Audacity

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel professionele audiobewerkingstools voor podcasters en muzikanten.
  • Audacity is gratis te downloaden en vereist geen premium upgrades.

Wat we niet leuk vinden

De gebruikersinterface is te klein om te gebruiken met aanraakbedieningen of stylus.

Als het gaat om het bewerken van geluidsbestanden op een Surface, is het moeilijk om Audacity te verslaan. Deze app voor audiobewerking werd halverwege 2000 gelanceerd en heeft in de loop der jaren een ongelooflijk grote en loyale gebruikersbasis vergaard vanwege het gebruiksgemak, de voortdurende ondersteuning en de lange lijst met tools. Het is ook volledig gratis te downloaden en te gebruiken.

Lees voordat je Audacity downloadt en gebruikt het privacybeleid om er zeker van te zijn dat je vertrouwd bent met de voorwaarden.

Audacity wordt vaak door podcasters gebruikt om afleveringsopnamen op Windows-computers en -tablets te bewerken en op te slaan, maar het beschikt ook over tal van andere functies die het tot een soort alles-in-één app voor geluidsbewerking hebben gemaakt. Audacity kan achtergrondgeluiden uit een opname verwijderen. Audacity kan ook een telefoongesprek opnemen op uw computer.

Download voor:

Beste Windows Surface-app voor videobewerking: DaVinci Resolve

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Professionele videobewerkingssoftware die volledig gratis te gebruiken is.
  • Ondersteuning voor moderne filmfuncties zoals HDR en 3D-audio.

Wat we niet leuk vinden

  • Een beetje te ingewikkeld voor informele gebruikers die een vakantievideo willen inkorten.
  • Standaard is de UI-tekstgrootte van DaVinci erg klein op een Surface, maar dit kan worden aangepast.

DaVinci Resolve is een krachtige videobewerkingsapp voor het bewerken van zowel kleine clips als grote filmprojecten. Het ondersteunt alle gebruikelijke bewerkingsfuncties voor het importeren, bijsnijden en manipuleren van beeldmateriaal en beschikt ook over een breed scala aan overgangs- en titeltools.

Het is indrukwekkend dat de meeste videobewerkingsfuncties in dure Adobe-softwarepakketten gratis te vinden zijn in DaVinci Resolve. Het enige grote nadeel is dat de gebruikersinterface ongelooflijk klein lijkt op een Surface-scherm met hoge resolutie, maar dit kan binnen een minuut worden verholpen door enkele Windows 10-instellingen te wijzigen.

Om de tekst van DaVinci Resolve groter te maken op uw Microsoft Surface, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad, klikt u op Properties > Compatibility >Hoge DPI-instellingen wijzigen > Schaalgedrag bij hoge DPI overschrijven en selecteer System (Enhanced)

Download voor:

Beste Surface-app voor audioboeken: hoorbaar

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Alle inhoud kan worden gedownload voor offline luisteren.
  • Grote pictogrammen maken het gemakkelijk te gebruiken met aanraakbedieningen.

Wat we niet leuk vinden

  • De ingebouwde winkelfunctie werkt vaak niet.
  • Het gebrek aan Live Tile-ondersteuning is teleurstellend.

Amazon's officiële Windows 10 Audible-app is een noodzakelijke download voor Surface-bezitters die veel audioboeken van Amazon gebruiken. Eenmaal ingelogd, synchroniseert de app al je Audible-aankopen en luisteren vanuit de cloud, zodat je naadloos kunt blijven luisteren vanaf waar je was gebleven op je smartphone of tablet.

Net als met de mobiele Audible-apps kun je met deze versie voor Microsoft Surface ook audioboeken naar vrienden sturen, clips maken om op sociale media te plaatsen en bestanden downloaden om offline te beluisteren. De ingebouwde winkel kan een beetje buggy zijn, maar dit is over het algemeen geen probleem, omdat je altijd een audioboek van de Amazon-website in een webbrowser kunt kopen. Elke online aankoop verschijnt even later in de app.

Download voor:

Beste Microsoft Surface-app voor podcasts: Spotify

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Enorme selectie van podcasts in elk denkbaar genre.
  • Podcasts kunnen worden gedownload om offline te luisteren.

Wat we niet leuk vinden

  • Spotify Premium is nodig om podcastafleveringen te downloaden.
  • De gebruikersinterface kan in het begin verwarrend zijn.

Spotify is een van de beste platforms voor het ontdekken en publiceren van podcasts met zijn absoluut enorme bibliotheek met shows voor vrijwel elke demografie en interesse. De Surface-app van het bedrijf biedt bijna alle functies van de Spotify iPhone- en Android-apps en is eigenlijk gemakkelijker te gebruiken dankzij de focus op basismenukoppelingen in plaats van het verwarrende filtersysteem van de mobiele apps.

Een andere verbetering ten opzichte van de mobiele versies is de sociale functie aan de rechterkant van de app die in re altime laat zien waar je Facebook-vrienden naar luisteren. Nummers en podcasts kunnen worden gedownload naar uw Windows 10-apparaat om offline te luisteren, hoewel deze functionaliteit beperkt is tot alleen Spotify Premium-leden.

Download voor:

Beste Surface-app voor Reddit: Legere

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Makkelijker en sneller te gebruiken dan de officiële Reddit-website.
  • De mogelijkheid om door opmerkingen te scrollen terwijl je ook door een categorie bladert, is een game-changer.

Wat we niet leuk vinden

Zeer gemakkelijk te verdwalen na het verkennen van verschillende links.

Er zijn veel Windows 10 Reddit-apps van derden, maar Legere is de beste. Browsen op Reddit kan vaak intimiderend zijn gezien het aantal links en menu's op de officiële website, maar deze app stroomlijnt de ervaring met een ruime lay-out en de mogelijkheid om tegelijkertijd door drie kolommen met inhoud te scrollen.

Legere ondersteunt een aantal Windows 10-functies zoals Live Tiles, Windows Timeline en achtergrondmeldingen. Het kan worden gebruikt, of u nu bent aangemeld bij Reddit of niet. Het ondersteunt ook meerdere Reddit-accounts, wat een zegen is voor degenen die een Surface met anderen delen.

Download voor:

Beste Windows Surface-app om te sporten: Fitbit Coach

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goede selectie van gratis trainingen met verschillende moeilijkheidsgraden.
  • Eenvoudig te volgen trainingsgeschiedenis en persoonlijke voortgang.

Wat we niet leuk vinden

Je moet online zijn om elke sessie te starten.

Er zijn nogal wat coole apps voor Surface-bezitters die geïnteresseerd zijn om fit te worden, maar weinigen hebben de glans van de Fitbit Coach-app. Deze prachtig ontworpen Windows 10-fitness-app beschikt over een enorme bibliotheek met individuele oefeningen die zijn gemixt en op elkaar zijn afgestemd om een solide bibliotheek met trainingssessies met verschillende intensiteiten en thema's te creëren.

Het Fitbit Premium-abonnement van de belangrijkste Fitbit-app ontgrendelt alle betaalde functies in Fitbit Coach.

Het echte hoogtepunt is de functie Programma's die dynamische sessies genereert op basis van uw eigen feedback na elke training. Vond je de burpees te hard? Fitbit Coach vraagt je om de volgende keer minder te doen. Te makkelijk? De app voegt meer toe. Ongeveer een vijfde van de trainingen is volledig gratis, wat voor de meesten genoeg zou moeten zijn, hoewel een maandelijks abonnement van $ 9,99 op Fitbit Premium de rest ontgrendelt.

Download voor:

Beste streaming-app voor Surface: Netflix

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De meeste afleveringen en films kunnen worden gedownload op je Surface.
  • Enorme selectie van films, shows en documentaires in meerdere talen.

Wat we niet leuk vinden

Je moet extra betalen als je Netflix-content in 4K wilt bekijken.

De Windows 10 Netflix-app geeft je volledige toegang tot de enorme bibliotheek met tekenfilms, films, tv-series en documentaires van de streamingdienst. Inhoud kan op je Surface worden gestreamd via de app terwijl je online bent of gedownload om offline te bekijken.

Een maandelijks basisabonnement op Netflix kost $ 8,99 per maand, hoewel je $ 13,99 per maand moet betalen voor HD-video en $ 17,99 voor 4K-content.

Shows en films kunnen worden gedownload in Standaard of Hoge kwaliteit, terwijl de hoeveelheid vrije ruimte die je nog hebt op je Surface duidelijk wordt weergegeven. De Smart Downloads-functie van Netflix is echt handig omdat deze, eenmaal ingeschakeld, automatisch een film of aflevering verwijdert nadat deze is bekeken. Dit maakt het beheren van schijfruimte veel eenvoudiger.

Download voor:

Beste Microsoft Surface Search Engine-app: Bing

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zoekfunctie is geïntegreerd in de taakbalk.
  • Vaak veel sneller dan een webbrowser openen en zoeken.

Wat we niet leuk vinden

Geen optie om de gebruikte zoekmachine te wijzigen.

Geloof het of niet, de beste Surface-app om op internet te zoeken is helemaal geen app, het maakt eigenlijk deel uit van het Windows 10-besturingssysteem. De zoekfunctie van Windows 10 is rechtstreeks ingebouwd in de taakbalk die onderaan het scherm loopt. Het enige dat u hoeft te doen, is de zin typen waar u meer over wilt weten en het voert onmiddellijk een zoekopdracht op internet uit in een pop-upvenster zonder dat u een webbrowser hoeft te openen en naar de website van een zoekmachine hoeft te navigeren.

Het is vermeldenswaard dat de zoekfunctie van Windows 10 beperkt is tot het gebruik van alleen de Bing-zoekmachine van Microsoft voor resultaten.

Aanbevolen: