Apps zoals TikTok: de 8 beste alternatieven in 2022

Inhoudsopgave:

Apps zoals TikTok: de 8 beste alternatieven in 2022
Apps zoals TikTok: de 8 beste alternatieven in 2022
Anonim

TikTok heeft te maken gehad met beveiligings- en privacyproblemen terwijl het onder de aandacht van de overheid kwam te staan. Er is zelfs reden om te twijfelen of het een levensvatbare dienst zal blijven.

Het goede nieuws is dat dit niet het enige korte videoplatform voor sociale media is dat er is. Hier zijn de acht beste alternatieve apps die je kunt gebruiken, zodat je niet verstrikt raakt in het drama.

Alternatief met de grootste gebruikersbasis: Instagram Reels

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Dezelfde effecten beschikbaar in Verhalen.
  • Kan clips aan elkaar rijgen.
  • Augmented reality zorgt voor uitstekende effecten.

Wat we niet leuk vinden

Het vinden van rollen is een uitdaging.

Instagram is geen nieuwkomer in de wereld van sociale media en gebruikers kunnen al jaren video's plaatsen. Je hebt de mogelijkheid om live video's te plaatsen, video toe te voegen aan een Instagram-verhaal en nu is er een nieuwe functie genaamd Instagram Reels.

Met Reels kun je videomontages van maximaal 60 seconden opnemen en bewerken, gemaakt van een enkele video of een reeks clips. Je kunt een soundtrack toevoegen uit een bibliotheek met opties en een reeks visuele effecten toevoegen.

In de eerste plaats Instagram-rollen vinden is een uitdaging, en tenzij je het de hele tijd gebruikt, vergeet je waarschijnlijk dat het er is. Als je het eenmaal hebt gevonden, werkt het echter ongeveer hetzelfde als TikTok en het is een goed alternatief omdat het dezelfde effecten en bewerkingstools deelt als Instagramverhalen. Daarnaast kun je de augmented reality-tools van Reel verkennen die afbeeldingen combineren met video.

Download voor:

Beste voor originele inhoud: Snapchat

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Video's tot 60 seconden.
  • Kan bewerken met tekst en doodles.
  • Kan Snap Originals bekijken.

Wat we niet leuk vinden

Kan niet meerdere clips bewerken.

Snapchat is een ander platform dat het video-ding deed lang voordat TikTok zijn moment had. Met de app kun je korte video's maken, hoewel ze zijn ontworpen om na korte tijd te verdwijnen, dus ze hebben niet dezelfde uithoudingsvermogen of impact als een TikTok-video, maar het biedt aanzienlijk meer privacy. Met Snapchat kun je tekst, doodles en gifs toevoegen aan je videocreaties.

Naast het maken van je eigen Snaps, heeft de app een Discover-pagina voor het bekijken van video's van andere mensen en Snap Originals, dit zijn premiumvideo's die speciaal voor Snapchat-gebruikers zijn gemaakt. Hoewel het niet bepaald TikTok-tarief is, bevatten ze niet-gescripte shows, docuseries en zelfs series drama's en komedies.

Download voor:

Beste voor Celebrity Content: Triller

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel content van beroemdheden.
  • Supereenvoudige videocreatie.
  • Selecteer muziek of gebruik je eigen muziek.

Wat we niet leuk vinden

Beperkte bewerking en effecten.

Triller is populair en groeit snel, mede dankzij een aantal beroemdheden, zowel muzikanten als komieken, die het thuis noemen. Er is hier een enorm aantal beroemdheden, waaronder Justin Bieber, Kevin Hart, Cardi B en een bokswedstrijd met Mike Tyson. Tussen de grote namen en de enorme gemeenschap van makers is er geen gebrek aan inhoud.

Dat komt misschien omdat de app zo gebruiksvriendelijk is. Het maakt onderscheid tussen muziekvideo's en sociale video's, en je kiest meteen welk soort video's je maakt.

Vanaf daar kunnen sociale video's videoclips van je filmrol en filters bevatten, maar geen andere effecten, tekst of stickers. Om een muziekvideo te maken, selecteer je een nummer uit de royale bibliotheek van Triller of een nummer van je telefoon. Het is snel, gemakkelijk en leuk.

Download voor:

Een alternatief dat alle basis dekt: Likee

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • TikTok-achtige interface.
  • Magic Music-filter helpt bij het bewerken van clip naar muziek.
  • Uitstekende community en veel video's.

Wat we niet leuk vinden

Te veel meldingen.

Als je op zoek bent naar iets dat alle basissen dekt, is Likee een goede keuze. Het maakt het gemakkelijk om korte, TikTok-achtige video's op te nemen, maar je kunt ook live gaan en Facebook Live-stijl lange video's maken.

Je krijgt een hele reeks bewerkings- en filteropties, zachte focus en schoonheidsverbeteringen, evenals een afteltimer voor handsfree opnemen. Een van de leukste functies in Likee is echter de nadruk van de app op muziek. Er is niet alleen een solide bibliotheek om uit te kiezen, maar de muziekfilters kunnen je clip ook bewerken in reactie op de beat en het tempo van de muziek.

De app heeft een bloeiende community en veel inhoud om door te bladeren, dus of je nu iets creëert of consumeert, er is hier iets voor jou.

Download voor:

Van de makers van Vine: Byte

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel community-inhoud.
  • Eenvoudig te maken en te plaatsen.
  • Solide muziekbibliotheek.

Wat we niet leuk vinden

Geen videobewerking of filters.

Herinner je je Vine nog? Byte wordt je aangeboden door de mensen achter die eens zo populaire video-app die video's van zes seconden maakte, en het heeft een eenvoudige, bijna TikTok-achtige interface voor het maken van korte video's in een lus.

Je kunt video's importeren die je al hebt gemaakt of opgenomen in de app, die een superhandige brandstofmeter boven aan het scherm heeft die spurts vult terwijl je je clips opneemt. Je kunt tekst en muziek toevoegen, maar je kunt een clip niet bewerken als deze eenmaal is opgenomen, en het biedt ook geen filters.

Byte heeft wat lijkt op een bloeiende gemeenschap, en je kunt je abonneren op een enorme verscheidenheid aan videokanalen met thema's als comedy, Minecraft, K-pop en, nou ja, nog veel meer.

Download voor:

Meest tienervriendelijk alternatief: Dubsmash

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Actieve community van makers.
  • Makkelijk om de klassieke video met lipsynchronisatie te maken.
  • Verzameling van filters en teksteffecten.

Wat we niet leuk vinden

Gemeenschap maakt jongeren scheef.

Zoals de naam al aangeeft, is Dubsmash gericht op muziek. En hoewel je het kunt gebruiken om gewone korte video's van maximaal een minuut op te nemen, wil de app echt dat je het gebruikt om lipsync-video's van 10 seconden te maken.

Je kunt een muziekclip uit de bibliotheek van Dubsmash gebruiken of je eigen clip importeren en dan video opnemen over het geluid heen. Muziek importeren vanaf je telefoon is een beetje vervelend, maar niet zo moeilijk (het moet worden geconverteerd en je moet kiezen welk segment van 10 seconden je wilt pakken.

Wat de inhoud betreft, er is hier genoeg van een gemeenschap om je een tijdje bezig te houden, maar voor volwassenen zul je hier niet veel vinden. Dit is een zeer tienervriendelijke zone; meestal lipsynchronisatie en dansen, met af en toe een charmante gitarist die pronkt.

Download voor:

Meest krachtige video-editor: Funimate

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Krachtige video-editor.
  • Filters en effecten.
  • Ingebouwde sjablonen.

Wat we niet leuk vinden

Zware advertenties en in-app aankopen.

Funimate zou een beetje leuker zijn als het niet zo hard zou leunen om te proberen geld met je te verdienen. Wanneer u de app installeert, krijgt u de mogelijkheid om de advertentie-ervaring aan te passen, en veel van de kernfuncties van de app bevinden zich achter een betaalmuur. Je krijgt zelfs regelmatig de mogelijkheid om te upgraden naar de Pro-versie, en je moet advertenties bekijken om bepaalde functies te gebruiken.

Als je dat allemaal terzijde kunt schuiven, is Funimate een geweldige videomaker in korte vorm, zoals blijkt uit veel van de verfijnde video's van de community voor creators die je in de app kunt bekijken.

Inderdaad, wanneer je een video probeert te maken, merk je dat je gewoon kunt beginnen met opnemen of kunt kiezen uit een hele reeks sjablonen om je video onderscheidend te maken. Ja, veel ervan zien eruit als effecten uit een video-jaarboek, maar ze voegen een vleugje opwinding toe aan wat anders een gewone video met lipsynchronisatie zou zijn. Je kunt kiezen uit de muziekbibliotheek van Funimate of je eigen nummers, en het is een van de weinige apps die zijn eigen verrassend krachtige video-editor heeft, als je ervoor kiest om het te gebruiken.

Download voor:

Een volwassen versie van TikTok: vuurwerk

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel filters en effecten.
  • Makkelijk om geweldige community-inhoud te ontdekken.
  • Videobewerkingstools.

Wat we niet leuk vinden

Kan geen persoonlijke muziek importeren.

Vuurwerk voelt als een volwassen versie van TikTok. De interface is vrijwel hetzelfde en biedt veel van dezelfde tools, maar de app legt de nadruk op het helpen ontdekken van video's die je wilt bekijken en het maken van aangepaste verzamelingen van favoriete makers, dus er zijn geen ijdelheidsstatistieken die je afleiden van alleen het maken van coole video's. Het tabblad Ontdekken maakt het gemakkelijk om te zoeken of te bladeren op hashtag, en er is een goed assortiment aan onderwerpen en leeftijdsgroepen vertegenwoordigd.

Als TikTok-gebruiker moet de creatie-ervaring vertrouwd aanvoelen. U kunt nieuwe video opnemen of bestanden uit uw filmrol halen. Er is een groot assortiment filters en effecten en je kunt kiezen uit een solide muziekbibliotheek. Helaas is het niet mogelijk om je persoonlijke muziekbestanden te importeren.

Aanbevolen: