9 Andere apps zoals Instagram die net zo leuk zijn om te gebruiken

Inhoudsopgave:

9 Andere apps zoals Instagram die net zo leuk zijn om te gebruiken
9 Andere apps zoals Instagram die net zo leuk zijn om te gebruiken
Anonim

Op zoek naar iets anders dan Instagram? Of je nu van Instagram houdt of er een hekel aan hebt, het v alt niet te ontkennen dat deze kleine app echt is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke sociale netwerken van onze tijd.

Andere apps zoals Instagram kunnen een verfrissende verandering bieden. Dit zijn apps die enkele van de beste functies van Instagram tot hun recht hebben laten komen, maar die een totaal uniek gevoel hebben.

Als je gewoon op zoek bent naar iets nieuws om uit te proberen, bekijk dan de volgende lijst met apps die net zo visueel aantrekkelijk en community-gedreven zijn als Instagram.

Retrica

Image
Image

Net als Instagram is Retrica zowel een sociaal netwerk als een platform voor foto's en video's. In tegenstelling tot Instagram kan Retrica echter GIF-afbeeldingsformaten ondersteunen en de mogelijkheid om je eigen GIF's te maken van een collage van foto's of van een video.

Met Retrica krijg je alle dingen die je leuk vindt van Instagram en meer. Van leuke filters en bewerkingseffecten tot stickers en stempels, deze app is ontworpen om je te helpen jezelf zo creatief uit te drukken als je wilt, terwijl je mensen in de gemeenschap ontmoet en contact maakt die er zijn om hetzelfde te doen.

Download voor:

Vigo Video (voorheen Flipagram)

Image
Image

Instagram laat je geen muziek of geluidseffecten importeren in je video's, maar Vigo Video (voorheen Flipagram) wel. Dit is de app die je wilt proberen als je leuke video's en fotodiavoorstellingen wilt maken met je favoriete populaire of klassieke nummer op de achtergrond.

Vigo Video is ook een sociaal netwerk, dus je kunt andere getalenteerde gebruikers volgen, hun video's of diavoorstellingen bekijken om inspiratie op te doen, je berichten te laten uitlichten en deel te nemen aan leuke uitdagingen die je creatieve sappen laten stromen. Muziekclips komen van de app, dus je hoeft niet het perfecte nummer in de muziekbibliotheek van je apparaat te hebben om het eerst te importeren!

Download voor:

Snapchat

Image
Image

OK, dus we moesten Snapchat hier noemen omdat het vrij dicht bij Instagram komt in termen van populariteit en functionaliteit, vooral omdat beide vechten om de beste keuze te zijn voor gebruikers om hun verhalen te delen.

Maak gewoon een foto of film een korte video om als verhaal te delen met je vrienden op Snapchat, en het wordt automatisch binnen 24 uur verwijderd. Als je het idee van vergankelijke berichten leuk vindt, dan is Snapchat misschien wel de app voor jou, omdat alle foto's en video's die je daar plaatst, of het nu via berichten of verhalen is, uiteindelijk zullen verdwijnen.

We Heart It

Image
Image

We Heart It is een ander populair platform voor het delen van afbeeldingen, vergelijkbaar met Imgur, maar de inhoud is meer introspectief, voornamelijk gemaakt van inspirerende foto's en citaten. Instagrammers die van inspirerende inhoud houden, zullen deze app misschien echt geweldig vinden, niet alleen vanwege de inhoud, maar ook om contact te maken met zeer positieve en inspirerende gebruikers in de gemeenschap.

De lay-out is vergelijkbaar met Pinterest en je kunt het gebruiken om naar foto's te bladeren die je aan je verzameling kunt toevoegen. Maak je "Canvas" (dat is je profiel) door je eigen foto's te uploaden en tik op de hartknop op alle foto's die je tegenkomt en voeg ze toe aan je "Harten"-sectie.

Download voor:

Pinterest

Image
Image

Pinterest is niet alleen een plek waar mensen hun bruiloft kunnen plannen en recepten of knutselideeën kunnen verzamelen. Sterker nog, als je van de visuele aantrekkingskracht van Instagram houdt, zal Pinterest ervoor zorgen dat je gaga gaat over zijn supergladde en opvallende platform!

Een ding dat Pinterest biedt dat Instagram doet, is de mogelijkheid om pinnen van andere gebruikers te 'repin' of op te slaan. Pinnen kunnen ook doorlinken naar andere webpagina's, zodat u erop kunt klikken om meer informatie te krijgen van de afbeelding die is vastgezet.

Download voor:

Tumblr

Image
Image

Je kent Tumblr misschien als een populair blogplatform dat grotendeels wordt aangedreven door het delen van afbeeldingen en GIF's. Naast foto- en videoberichten kun je tekstberichten, audioberichten, chats, fotosets en meer maken terwijl je andere Tumblr-gebruikers volgt en zelfs hun berichten "rebloggen" naar je eigen Tumblr-blog.

Tumblr is een van de meest veelzijdige sociale netwerken die er zijn, en de mobiele apps maken het gemakkelijker en leuker dan ooit om berichten te plaatsen en te communiceren met de community. U kunt praktisch elk type inhoud plaatsen dat u wilt en zelfs uw lay-out zo ontwerpen dat deze eruitziet als een echte blog wanneer u deze vanuit een browser op internet bekijkt.

Flickr

Image
Image

Benieuwd of mensen nog steeds Flickr gebruiken? Dat doen ze zeker! In feite hebben de mobiele Flickr-apps de afgelopen tijd behoorlijk indrukwekkende revisies ondergaan, compleet met fotofilters, bewerkingseffecten en een gelikte feed, waardoor het griezelig lijkt op Instagram (maar misschien zelfs beter).

Kort nadat Instagram in 2012 een groot privacybeleid had, herontdekten veel mensen Flickr, schakelden erop over en gingen nooit meer terug omdat het zo goed bleek te zijn. Als het maken van foto's met je telefoon jouw ding is, maar Instagram het gewoon niet meer voor je doet, kunnen de mobiele apps van Flickr de moeite van het bekijken waard zijn.

Download voor:

Imgur

Image
Image

Imgur is praktisch het populairste gratis hostingplatform voor afbeeldingen op internet, dat elke dag door miljoenen mensen wordt gebruikt. Je kunt het gebruiken om grappige foto's, geanimeerde GIF's en video's te vinden die gebruikers hebben ingediend en waarmee ze veel interactie hebben gehad om in populariteit te stijgen.

De mobiele app is prachtig ontworpen om je de beste inhoud te laten zien, enigszins vergelijkbaar met Instagram. U kunt ook uw eigen inhoud indienen en uw profiel opbouwen, net als bij elk ander sociaal netwerk.

Aanbevolen: