De 10 leukste online games voor kinderen in 2022

Inhoudsopgave:

De 10 leukste online games voor kinderen in 2022
De 10 leukste online games voor kinderen in 2022
Anonim

Het v alt niet te ontkennen dat videogames zijn geëvolueerd en dat online spelen nu een geaccepteerd onderdeel is van de game-ervaring van elk kind. Hoewel er ongetwijfeld online videogames zijn die niet geschikt zijn voor kinderen, zijn er nogal wat die jonge spelers een veilige omgeving bieden om multiplayer-gaming te ervaren zonder dat er te allen tijde toezicht van een ouder nodig is.

Hier zijn enkele leuke online videogames voor kinderen van alle leeftijden om alleen te spelen.

Beste online RPG voor kinderen: Pokemon Sun and Moon

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Pokemon-videogames zijn erg veilig voor kinderen om online te spelen.
  • Alle offline inhoud in Pokemon is gezinsvriendelijk.

Wat we niet leuk vinden

  • Pokemon Sun en Pokemon Moon kunnen op oudere 3DS-modellen een beetje traag werken.
  • Sommige spelers zijn misschien teleurgesteld door het gebrek aan Pokemon-sportscholen in Sun en Moon.

Pokemon Sun en Pokemon Moon zijn moderne inzendingen in de langlopende Pokemon-rollenspellen die voor het eerst begonnen in de jaren '90 op de Nintendo Gameboy.

Naast een aantal echt plezierige offline verhaalcampagnes voor één speler die spelers van alle leeftijden dagenlang bezig zullen houden, ondersteunt elke Pokemon-game ook online multiplayer in de vorm van Pokemon-handel en -gevechten.

Communicatie met andere Pokemon-spelers is zeer minimaal en is bijna volledig beperkt tot elementaire gameplay-informatie die is ingevoerd op de in-game ID-kaart van een speler, zoals hun bijnaam en hoeveel Pokemon ze hebben gevangen. Andere vormen van communicatie zijn emoji en basiszinnen die zijn gemaakt op basis van een lijst met vooraf goedgekeurde veilige woorden.

Beste online dansspel voor kinderen: Just Dance 2020

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veilig online spelen zonder ouderlijk toezicht.
  • Online gamen die fysieke activiteit aanmoedigt.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is niet mogelijk om online met vrienden te spelen terwijl de wedstrijden willekeurig zijn.
  • De nadruk op online gameplay neemt af bij elke Just Dance-game.

Ubisoft's Just Dance-videogames zijn erg leuk voor lokale multiplayer-spelsessies, maar ze bevatten ook enkele casual online multiplayer.

In de game wordt de World Dance Floor genoemd. In de online modus van Just Dance dansen spelers op hetzelfde nummer als andere spelers van over de hele wereld. Er is geen verbale of visuele communicatie met andere spelers, maar je kunt de scores van de topdansers in re altime zien updaten, wat een gevoel van echte competitie tussen de deelnemers creëert.

Beste online game voor creatieve kinderen: Minecraft

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Even educatief en leuk voor kinderen om te spelen.
  • De online Minecraft-community is redelijk kindveilig en studentgericht.

Wat we niet leuk vinden

  • De meeste versies van Minecraft vereisen een Xbox-netwerkaccount om te spelen, zelfs op de Nintendo Switch en mobiel.
  • Kinderen vinden de groene zombie-achtige monsters misschien eng.

De meeste kinderen die interesse hebben in videogames hebben waarschijnlijk Minecraft gespeeld, hun vrienden het zien spelen of een streamer het op Twitch of Mixer zien streamen. Minecraft is enorm populair, niet alleen bij junior gamers, maar ook bij veel leraren vanwege het vermogen om problemen op te lossen en te bouwen.

Het wordt aanbevolen om een Xbox-netwerkaccount voor uw kind aan te maken en deze zelf te beheren, aangezien dit account een Microsoft-account is dat hen een e-mailadres geeft en de mogelijkheid geeft om apps en games te kopen op Windows 10-apparaten en Xbox-consoles.

Minecraft heeft een sterk offline-element voor solospelers, maar kinderen kunnen ook online gaan en met of tegen andere spelers spelen en er is ook de mogelijkheid om creaties te delen en die van anderen te downloaden. De vereenvoudigde afbeeldingen voorkomen dat de actie te eng wordt en de voicechat kan worden uitgeschakeld via de ouderlijke instellingen van de console.

Beste online kinderspel voor Star Wars-fans: Star Wars Battlefront II

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kinderen kunnen zich nog steeds uiten met humoristische emotes als voicechat is uitgeschakeld.
  • De locaties en personages zien er net zo uit als in de films.

Wat we niet leuk vinden

  • De actie zal te intens zijn voor jongere spelers, maar niet meer dan de Star Wars-films zelf.

  • Sommige junior Star Wars-fans houden misschien niet van het ontbreken van Jar Jar Binks en Porgs.

Star Wars Battlefront II is een actie-shooter-videogame die personages en locaties uit alle drie de tijdperken van Star Wars-films en tekenfilms gebruikt. De graphics zijn gewoonweg verbluffend, vooral op een Xbox One X- of PlayStation 4 pro-console, en het geluidsontwerp geeft iedereen die speelt het gevoel alsof ze midden in een Star Wars-strijd zitten.

Er zijn verschillende leuke online modi voor kinderen en volwassenen om te spelen in Star Wars Battlefront II, met als twee meest populaire Galactic Assault en Heroes Versus Villains. De eerste is een enorme online gevechtsmodus voor 40 spelers die iconische momenten uit de films nabootst, terwijl de laatste de speler laat spelen als iconische personages zoals Luke Skywalker, Rey, Kylo Ren en Yoda in vier-tegen-vier teamgevechten.

Er is geen ingebouwde voicechat-functionaliteit in Star Wars Battlefront II, hoewel spelers nog steeds kunnen praten met vrienden via de eigen onlinediensten van een console die kunnen worden uitgeschakeld.

Beste kindvriendelijke online shooter: Splatoon 2

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een third-person shooter ontworpen met kinderen in gedachten.
  • Kleurrijke personages en levels maken het een genot om te spelen en te kijken.

Wat we niet leuk vinden

  • Online-modi hebben niet zoveel spelers als andere games.
  • Alleen beschikbaar op de Nintendo Switch.

Splatoon 2 is een kleurrijke shooter voor junior gamers die te jong zijn voor Call of Duty en Battlefield. Daarin nemen spelers de rol aan van Inklings, kinderachtige personages die kunnen transformeren in kleurrijke inktvissen en weer terug, en kunnen strijden in online wedstrijden met maximaal acht andere mensen.

Het doel van elke wedstrijd is om zoveel mogelijk van het veld in de kleur van je team te bedekken door te stralen en verf op de vloeren, muren en tegenstanders te spuiten.

Hoewel online voicechatfuncties kunnen worden uitgeschakeld in videogames en op consoles, gebruiken steeds meer gamers apps van derden zoals Discord en Skype om te communiceren terwijl ze online met vrienden spelen.

Splatoon 2 gebruikt de Nintendo Switch-smartphone-app voor voicechat die door ouders kan worden bediend of uitgeschakeld.

Meest populaire online game voor kinderen: Fortnite

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledig gratis te downloaden en te spelen op elke grote console en elk mobiel apparaat.
  • Fortnite ondersteunt crossplay, wat betekent dat kinderen met hun vrienden op andere systemen kunnen spelen.

Wat we niet leuk vinden

  • Hoewel het gratis is, ligt er een sterke nadruk op het kopen van digitale items in de game.
  • Game kan enkele minuten duren om het titelscherm te laden.

Fortnite is gemakkelijk een van de populairste videogames ter wereld voor zowel kinderen als volwassenen.

Hoewel er een verhaalmodus is in Fortnite, is de Battle Royale-modus wat de meeste gamers spelen. Daarin kunnen gebruikers contact maken met 99 andere spelers van over de hele wereld en, afhankelijk van de regels van de wedstrijd, het andere team of elke andere speler uitschakelen om de overwinning te claimen.

Online aankopen kunnen worden beperkt op gameconsoles door gebruik te maken van ouderlijke of gezinsinstellingen. Vereisen dat een wachtwoord of pincode moet worden ingevoerd voordat een digitale aankoop wordt verwerkt, wordt ook aanbevolen op mobiele apparaten en consoles.

Het concept klinkt gewelddadig en ongepast, maar er is geen bloed, sterfgevallen van spelers lijken meer op digitale desintegraties, en iedereen mag zich verkleden in wilde outfits zoals een teddybeer-onesie of een fee.

Voicechat in Fortnite is standaard ingeschakeld om met andere squadron-/teamleden te werken, maar dit kan worden uitgeschakeld in de game-instellingen op alle platforms. Kinderen kunnen nog steeds privéchats vormen met hun persoonlijke vrienden op Xbox One- en PlayStation 4-consoles, maar dit kan volledig worden uitgeschakeld door de ouderlijke beperkingen van de respectieve console te gebruiken.

Beste online platformgame voor kinderen: Terraria

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een actiespel dat creativiteit aanmoedigt.
  • Veel content om zelfs hardcore gamers lang aan het spelen te houden.

Wat we niet leuk vinden

  • Sommige menu-items zijn op sommige tv-toestellen afgesneden.
  • Geen crossplay tussen verschillende versies.

Terraria is een soort mix tussen Super Mario Bros en Minecraft. Daarin moeten spelers door 2D-levels navigeren en monsters bestrijden, net zoals in een traditionele platformgame, maar ze krijgen ook de mogelijkheid om materialen te maken die ze vinden en constructies te maken in de wereld.

Spelers kunnen verbinding maken met maximaal zeven andere spelers om online te spelen, wat talloze mogelijkheden biedt voor leuke en veilige coöp-multiplayeractie. Terraria vertrouwt op de ingebouwde voicechat-oplossingen van consoles die door ouders kunnen worden uitgeschakeld.

Beste online sportgame voor kinderen: Rocket League

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer gemakkelijk te begrijpen en te spelen dankzij de op voetbal gebaseerde gameplay.
  • Leuke downloadbare content gebaseerd op Hot Wheels, DC Comics-personages en Fast and Furious.

Wat we niet leuk vinden

  • Sterke nadruk op het kopen van in-game digitale content met echt geld.
  • Er is enige vertraging bij langzamere internetverbindingen.

Voetbal combineren met racen lijkt misschien een vreemde keuze, maar Rocket League doet het goed en is ongelooflijk succesvol geworden met zijn frisse concept.

In Rocket League besturen spelers verschillende voertuigen op een open voetbalveld en moeten ze de gigantische bal in het doel slaan, net als in een traditioneel voetbalspel.

Gamers kunnen in online multiplayer Rocket League-wedstrijden spelen voor maximaal acht personen en er zijn tal van aanpassingsopties voor kinderen om hun auto's te personaliseren en er hun eigen auto van te maken. Voicechat kan worden bediend via de gezinsinstellingen van de console.

Beste spelletjeswebsite voor kinderen: Lego Kids

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een goede variëteit aan videogamegenres zoals racen, platformactie en puzzels.
  • Games gebaseerd op grote merken zoals Lego Friends, Batman, Star Wars en Ninjago.

Wat we niet leuk vinden

  • Zeer eenvoudig te klikken op promo's voor de betaalde console- en smartphonegames.
  • Kinderen zullen waarschijnlijk willen dat je meer Lego-sets koopt na het spelen van deze spellen.

De officiële Lego-website is een fantastische bron van gratis videogames die online kunnen worden gespeeld zonder downloads van apps of plug-ins. Het enige dat u hoeft te doen om deze spellen te spelen, is op hun pictogram in het hoofdscherm te klikken en de hele videogame wordt in de internetbrowser geladen. Aanmelden voor een account of het uitwisselen van informatie is niet vereist.

Als je de Lego-website gebruikt, is het belangrijk om de pictogrammen van de vermelde spellen te controleren. Degenen die een gameconsole-pictogram of een met een tablet en smartphone weergeven, zijn promo's voor de betaalde Lego-videogames zoals Lego Marvel's The Avengers. Degenen die gratis online kunnen worden gespeeld, zijn de games die het laptoppictogram gebruiken.

Klassiek online arcadespel voor kinderen: Super Bomberman R

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geen communicatie in-game behalve de ingebouwde voicechat van de console die door ouders kan worden uitgeschakeld.
  • Fun Halo-personage cameo in de Xbox One-versie.

Wat we niet leuk vinden

  • Meer online modi zou leuk geweest zijn.
  • Afbeeldingen zien er naar huidige maatstaven een beetje oud uit.

Super Bomberman is terug voor moderne consoles met meer van de klassieke multiplayer arcade-actie die het zo populair maakte in de jaren 90. In Super Bomberman R kunnen gamers solo of lokale multiplayer spelen met maximaal vier andere spelers, maar het echte plezier is de online modus waarin wedstrijden uit acht spelers bestaan.

In de multiplayer-modi van Super Bomberman R is het de bedoeling om andere spelers te verslaan door strategisch bommen in het doolhofachtige niveau te plaatsen. Power-ups en vaardigheden zorgen voor wat afwisseling in de procedure, maar over het algemeen is het goed, eenvoudig plezier dat iedereen kan spelen.

Aanbevolen: