Hoe maak je een back-up van contacten naar iPhone SIM

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een back-up van contacten naar iPhone SIM
Hoe maak je een back-up van contacten naar iPhone SIM
Anonim

Wat te weten

  • De iPhone staat niet toe dat gebruikers gegevens naar een nieuwe simkaart kopiëren, maar u kunt wel gegevens importeren van een oude simkaart.
  • Het kan gemakkelijker zijn om telefoon- en contactgegevens te synchroniseren of te importeren vanuit de cloud, een computer of software.
  • Om contacten van een oude simkaart te importeren, plaatst u deze. Ga naar Instellingen > Contacten > Importeer SIM-contacten en vervang de oude SIM door de iPhone SIM.

Met de iPhone kun je geen contacten uit het adresboek van je telefoon naar de iPhone-simkaart kopiëren. Maar dat betekent niet dat u geen back-up van uw contacten kunt maken. Je moet het alleen op een andere manier aanpakken. Dit is wat je moet weten.

Waarom u geen back-up van contacten naar een simkaart op iPhone kunt maken

De iPhone slaat geen gegevens zoals contacten op zijn simkaart op, omdat dat niet nodig is en omdat het niet past in de filosofie van Apple over hoe gebruikers hun gegevens moeten gebruiken.

Oudere mobiele telefoons hebben gegevens op de simkaart opgeslagen omdat er geen standaard, eenvoudige manier was om een back-up van gegevens te maken of deze over te zetten naar nieuwe telefoons. Uiteindelijk waren er SD-kaarten, maar niet elke telefoon had ze.

Er zijn daarentegen twee back-upopties voor iPhone: het maakt een back-up elke keer dat je je iPhone synchroniseert met je computer en je kunt een back-up maken van iPhone-gegevens naar iCloud.

Image
Image

Bovendien wil Apple niet echt dat gebruikers hun gegevens opslaan op verwisselbare opslag die gemakkelijk verloren kan gaan of beschadigd kan raken. Merk op dat Apple-producten geen cd/dvd-stations hebben en iOS-apparaten geen SD-kaarten. In plaats daarvan wil Apple dat gebruikers hun gegevens rechtstreeks op het apparaat, in back-ups op hun computer of in iCloud opslaan. Voor Apple zijn dit krachtigere en flexibelere opties voor het overzetten van gegevens naar nieuwe telefoons.

De enige manier om contacten naar de iPhone-simkaart te kopiëren

Als je echt vastbesloten bent om contacten naar je simkaart te kopiëren, is er één manier om dit voor elkaar te krijgen: je iPhone jailbreaken.

Jailbreaking kan je allerlei opties geven die Apple niet standaard bevat. Onthoud dat jailbreaken een lastige zaak kan zijn en niet wordt aanbevolen voor gebruikers die niet over veel technische vaardigheden beschikken. Je kunt je telefoon beschadigen of je iPhone-garantie ongeldig maken als je hem jailbreakt.

En waarom zou u, zelfs als u dit doet, alleen een back-up maken van adresboekgegevens? Wilt u geen back-up maken van al uw gegevens en deze van de ene telefoon naar de andere overbrengen? Je computer en iCloud zijn daar zeker beter voor.

Contacten overzetten zonder simkaart op iPhone

Vergeet simkaarten. Breng uw gegevens over van uw iPhone naar een nieuw apparaat met behulp van een van deze methoden:

  • Uw computer gebruiken: Als u uw huidige iPhone vervangt door een nieuwe, maakt het overzetten van uw gegevens deel uit van het installatieproces. Het enige dat u hoeft te doen, is de nieuwe telefoon aansluiten op de computer waarmee u de oude hebt gesynchroniseerd en die back-upgegevens vervolgens terugzetten op uw nieuwe telefoon.
  • Het gebruik van iCloud: iCloud werkt net als uw computer wanneer u een nieuw apparaat instelt. Als u uw gegevens op één apparaat met iCloud synchroniseert, krijgt elk ander compatibel apparaat dat ook met iCloud synchroniseert automatisch die informatie.
  • Andere diensten gebruiken: Als de gegevens die u het meest interesseert, uw adresboek zijn en u niet bent opgesloten in het ecosysteem van Apple, ondersteunt de tool die u gebruikt waarschijnlijk een handige manier om uw contacten over te zetten. U kunt iPhone-contacten synchroniseren met Google- en Yahoo-adresboeken of, als u een product gebruikt dat is gebaseerd op Microsoft Exchange, uw contacten automatisch importeren wanneer u verbinding maakt met uw Exchange-account.

Wat werkt: contacten importeren vanaf een simkaart

Er is één situatie waarin de iPhone-simkaart niet nutteloos is: het importeren van contacten. Hoewel u geen gegevens op uw iPhone-simkaart kunt opslaan, kunt u die gegevens in uw nieuwe iPhone importeren als u al een simkaart met een vol adresboek van een andere telefoon hebt. Hier is hoe:

  1. Verwijder de huidige simkaart van je iPhone en vervang deze door de simkaart met de gegevens die je wilt importeren (zorg ervoor dat je iPhone compatibel is met je oude simkaart).
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Contacts (in iOS 10 en eerder, tik op Mail, Contacts, Calendars).
  4. Tik op Importeer SIM-contacten.

    Image
    Image
  5. Nadat dat proces is voltooid, verwijdert u de oude simkaart en vervangt u deze door uw iPhone-simkaart.

Controleer al uw geïmporteerde contacten voordat u de simkaart verwijdert.

Aanbevolen: