Hoe maak je een back-up van je iPhone naar iTunes

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een back-up van je iPhone naar iTunes
Hoe maak je een back-up van je iPhone naar iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Open iTunes. Verbind je iPhone met een kabel met de computer. Klik op het device pictogram om het iTunes-instellingenscherm te openen.
  • Klik in het gedeelte Backups onder Automatisch een back-up maken op de knop naast Deze computer.
  • Selecteer Nu een back-up maken om alle iPhone-gegevens op de computer op te slaan.

Dit artikel legt uit hoe je een back-up kunt maken van een iPhone en andere iOS-apparaten met iOS 5 of hoger naar iTunes op een computer.

Hoe maak je een back-up van je iPhone naar iTunes

Het maken van een back-up van je iPhone kost maar een paar klikken. Hier is hoe het te doen.

  1. Open iTunes.
  2. Sluit uw apparaat aan op de computer met een USB-kabel.
  3. Klik op het device pictogram in de linkerbovenhoek van iTunes.

    Image
    Image
  4. Het volgende scherm toont informatie over je iPhone of iPad, inclusief de versie van iOS die wordt uitgevoerd en hoeveel opslagruimte deze gebruikt.

    Scroll naar beneden naar de Backups sectie voor meer opties.

    Image
    Image
  5. De Latest Backups sectie vertelt je wanneer je je gegevens voor het laatst hebt opgeslagen. Het biedt de datum en tijd van uw laatste back-ups, zowel naar iCloud als naar de computer die u gebruikt.

    Image
    Image
  6. In dit gedeelte kunt u ook de instellingen voor back-ups aanpassen. Klik op de knop naast Deze computer onder de kop Automatisch een back-up maken om uw informatie lokaal op te slaan.

    Image
    Image
  7. Klik op het vakje naast Lokale back-up versleutelen om een extra beveiligingslaag aan uw gegevens toe te voegen.

    Door lokale back-ups te versleutelen, kunt u ook wachtwoorden, HomeKit-informatie en gezondheidsgegevens aan uw bestand toevoegen. U kunt geen back-up van deze bestanden maken, tenzij u deze optie kiest.

    Image
    Image
  8. Klik op Wachtwoord wijzigen om de code in te stellen of bij te werken die uw back-up beschermt.

    Image
    Image
  9. Vink het vakje aan naast Onthoud dit wachtwoord in mijn sleutelhanger om te voorkomen dat je de code moet invoeren om je apparaat vanaf een back-up te herstellen.

    Als u dit vakje niet aanvinkt, blijven uw back-ups veiliger. Als het wachtwoord is opgeslagen, kan iedereen met toegang tot uw computer uw back-up gebruiken.

    Image
    Image
  10. Voer uw wachtwoord in en bevestig het en klik vervolgens op Wachtwoord wijzigen om het op te slaan.

    Image
    Image
  11. Twee knoppen maken een back-up van uw apparaat.

    • Nu een back-up maken slaat al uw gegevens op de computer op.
    • Sync maakt een back-up en werkt uw iPhone of ander iOS-apparaat bij met alle wijzigingen die u in uw iTunes-bibliotheek hebt aangebracht.
    Image
    Image
  12. U kunt uw apparaat tijdens de back-up gebruiken zolang u het aangesloten houdt op de computer.

Vanaf macOS 10.15 (Catalina) was iTunes verouderd en is het niet langer opgenomen in een Catalina of later Mac-systeem. Als je een upgrade naar Catalina hebt uitgevoerd, kun je nog steeds een back-up van je iPhone maken op je computer; je doet het gewoon via de Finder in plaats van iTunes. Als u echter macOS 10.14 of eerder of een Windows-pc gebruikt, kunt u iTunes of een iCloud-back-up gebruiken om uw gegevens op te slaan.

Waarom iTunes gebruiken?

Vanaf iOS 5 konden iOS-gebruikers iTunes overslaan voor back-ups en in plaats daarvan hun gegevens opslaan in iCloud. Door deze verandering vraag je je misschien af waarom je de software überhaupt op je Mac zou moeten blijven gebruiken.

U kunt echter verschillende redenen hebben om bij de softwareoplossing te blijven. U hoeft bijvoorbeeld niet te betalen voor extra iCloud-opslag en de gratis 5 GB is niet genoeg om alles te bewaren wat u wilt behouden.

Zelfs als je alle ruimte hebt die je nodig hebt in iCloud, wil je misschien nog steeds verdubbelen door ook iTunes te gebruiken. Als u dit doet, krijgt u de mogelijkheid om uw back-up op een externe schijf op te slaan, zodat u er zelfs bij een hardwarestoring of (onwaarschijnlijke) iCloud-uitval toegang toe hebt.

Hoe dan ook, te veel back-ups hebben kan geen slechte zaak zijn.

Aanbevolen: