Hoe contacten van Samsung naar een iPhone over te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe contacten van Samsung naar een iPhone over te zetten
Hoe contacten van Samsung naar een iPhone over te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Zonder een computer, synchroniseer contacten met een online adresboek zoals Google Contacten en importeer vervolgens naar iPhone in Instellingen > Contacten > Accounts.
  • Maak een back-up van contacten op de Samsung-simkaart, plaats de simkaart in de iPhone en importeer ze vanuit Instellingen > Contacten >SIM-contacten importeren.
  • Van foto's tot muziek tot apps, je kunt ook vele andere soorten gegevens van Samsung naar iPhone overbrengen.

Dit artikel legt verschillende manieren uit om contacten en andere gegevens van Samsung naar iPhone over te zetten.

Hoe zet ik contacten over van Samsung naar iPhone?

Hier zijn de details over drie van de meest voorkomende en eenvoudigste manieren om contacten van Samsung naar iPhone over te zetten zonder ze te verliezen.

Importeer contacten van simkaart

Image
Image

Dit is misschien wel de eenvoudigste optie. Hiermee maakt u een back-up van al uw contacten op uw Samsung-simkaart, plaatst u de kaart in uw iPhone en importeert u vervolgens de contacten. Dit is wat je moet doen:

  1. Op je Samsung-telefoon, open de app Contacten. Tik vervolgens op het pictogram met drie regels > Contactpersonen beheren > Contactpersonen importeren of exporteren > Exporteren >SIM-kaart > Exporteren Tik vervolgens op alle contacten die u wilt exporteren > Gereed > OK > OK

    Deze instructies gebruiken Android 10. In andere OS-versies kunnen de stappen iets anders zijn, maar de kernconcepten zijn hetzelfde.

  2. Als het exporteren is voltooid, verwijdert u de simkaart uit uw Samsung. Doe dit door een paperclip in het gat in de simkaartlade te duwen en de simkaart eruit te halen.
  3. Herhaal het sim-verwijderingsproces op uw iPhone, plaats de simkaart van de Samsung in de iPhone-simkaartlade en plaats deze vervolgens in de iPhone.
  4. Ga op de iPhone naar Instellingen > Contacten > Importeer SIM-contacten en volg de instructies op het scherm.

    Als je een andere simkaart met je iPhone gebruikt dan je Samsung, zorg er dan voor dat je de juiste kaart in de iPhone vervangt als je klaar bent.

Synchroniseer contacten via computer

Image
Image

U kunt uw computer ook gebruiken om uw contacten over te zetten van Samsung naar iPhone. Het enige dat u nodig hebt, is een contactenprogramma dat met beide telefoons kan synchroniseren. Probeer Windows Adresboek of Outlook op een pc of Outlook of Adresboek op een Mac. Dit is wat u moet doen:

  1. Begin met het downloaden van een programma om gegevens van uw Samsung naar uw computer te synchroniseren. Er zijn veel opties, van gratis apps tot betaalde programma's. Kies degene die je leuk vindt en installeer het op je computer.

    Zorg ervoor dat je een programma kiest dat back-ups kan maken en contacten kan overzetten. Het zou geweldig zijn om er een te kiezen die expliciet is ontworpen om gegevens naar een iPhone over te zetten, maar het is niet verplicht.

  2. Sluit je Samsung-telefoon aan op je computer en start het programma dat je hebt gekozen in stap 1.
  3. Volg de instructies van het programma op het scherm voor het maken van een back-up van of het overzetten van uw gegevens.
  4. Voeg de contactgegevens die u zojuist van uw Samsung-telefoon hebt geïmporteerd toe aan uw contactenprogramma. De exacte stappen hiervoor zijn afhankelijk van het programma, dus zoek naar een importoptie.
  5. Sluit de iPhone aan op uw computer en stel deze in om de gegevens met uw computer te synchroniseren.

  6. Klik in Finder (op een Mac) of iTunes (op een pc) op het tabblad Files op het iPhone-beheerscherm. Selecteer in de sectie Contacts het contactenprogramma waaraan u uw gegevens hebt toegevoegd in stap 4. Klik op Apply in de rechterbenedenhoek om contacten te synchroniseren met uw iPhone.

Synchroniseer contacten met Google of Yahoo Contacts

Image
Image
Je contacten van iPhone naar Android krijgen hoeft niet moeilijk te zijn.

exdez/DigitalVision Vectors/Getty Images

Als u liever de cloud gebruikt om uw contacten over te zetten, kunt u Google Contacts of Yahoo Address Book gebruiken om de klus te klaren. Voor deze optie kun je, als je een account hebt bij een van beide diensten, je Samsung-contacten synchroniseren met het account in de cloud. Stel vervolgens het Google- of Yahoo-account in op uw iPhone en schakel het synchroniseren van contacten in. We hebben een gedetailleerd, stapsgewijs artikel dat u laat zien wat u moet doen.

Hoe zet ik over van Android naar iPhone?

Tot nu toe heeft dit artikel alleen betrekking op het overzetten van contacten van Samsung naar iPhone, maar er komt veel meer bij kijken van Android naar iPhone. Als je bent zoals de meeste mensen, heb je ook foto's, muziek, apps en tal van andere gegevens die je moet overzetten.

Gelukkig heeft Apple het overbrengen van gegevens van Android naar iPhone vereenvoudigd met de gratis Move to iOS-app voor Android. Installeer deze app op je Android voordat je overstapt en volg de instructies op het scherm. Het neemt al uw gegevens over, brengt het over naar uw nieuwe iPhone via Wi-Fi en importeert het naar de juiste locaties en apps. Er is waarschijnlijk geen gemakkelijkere manier om van Android naar iPhone te gaan.

Benieuwd wat je precies wel en niet kunt overzetten naar iPhone? Bekijk ons volledige overzicht in Wat u moet weten bij het overschakelen van Android naar iPhone. Je zult dit vooral willen lezen als je veel muziek, films en apps hebt gekocht.

FAQ

    Kan ik mijn gegevens gratis overzetten van een Samsung-telefoon naar een iPhone?

    Ja, de Move to iOS-app is gratis te downloaden en te gebruiken op Android en iOS via een Wi-Fi-verbinding. Als je een oudere Android-versie hebt of geen toegang hebt tot deze app op Google Play, download dan het installatieprogramma Verplaatsen naar iOS.

    Hoe zet ik WhatsApp-gegevens over van Samsung naar iPhone?

    Als je tussen apparaten wisselt en je nummer behoudt, is het gemakkelijk om de meeste WhatsApp-gegevens over te zetten van Android naar iPhone. Download WhatsApp op je iPhone en registreer je telefoonnummer. Deze stappen behouden alles wat aan uw account is gekoppeld, behalve de chatgeschiedenis. Hoewel er geen directe manier is om je berichten van Android naar iOS over te zetten, kun je de chatgeschiedenis op je Samsung-telefoon exporteren en opslaan in een cloudaccount of e-mailen.

Aanbevolen: