Contacten overzetten van een iPhone naar een Samsung

Inhoudsopgave:

Contacten overzetten van een iPhone naar een Samsung
Contacten overzetten van een iPhone naar een Samsung
Anonim

Wat te weten

  • Synchroniseer contacten met een iPhone-compatibele contacten-app zoals Outlook, Windows Address Book of Contacts-app op de Mac.
  • Een andere manier: Google Contacten. Op iPhone: Settings > Contacts, stel uw Google-account in om contacten te synchroniseren. Gebruik hetzelfde account op Samsung.
  • Je kunt geen back-up maken van contacten (of andere gegevens) naar een simkaart op de iPhone, dus het is geen optie om contacten over te zetten.

Dit artikel legt een paar verschillende manieren uit om contacten over te zetten van iPhone naar Samsung.

Hoe kan ik gegevens overzetten van iPhone naar Samsung?

Als je overstapt van iPhone naar Samsung, wil je er zeker van zijn dat al je gegevens de overstap met je maken. Enkele van de meest kritieke gegevens zijn uw contacten.

Hoewel dit artikel specifiek gaat over het overzetten van contacten van iPhone naar Samsung, is dit waarschijnlijk niet het enige soort gegevens dat u moet verplaatsen wanneer u overstapt; je hebt waarschijnlijk ook foto's, muziek, films en apps die je ook moet overzetten. Vergeet ze niet voordat je je iPhone wegdoet.

Hoe krijg ik mijn contacten van mijn iPhone naar mijn Samsung?

Als je een computer wilt gebruiken om je contacten van iPhone naar Samsung over te zetten, heb je een beetje gratis software nodig (als je de cloud gaat gebruiken, ga dan naar het volgende gedeelte). De software die je nodig hebt is:

  • Software om gegevens van iPhone naar uw computer te synchroniseren. Op een Mac is dat Finder (of iTunes, als je macOS 10.14 of eerder gebruikt). Op Windows is dat iTunes.
  • Een adresboekprogramma dat kan synchroniseren met iPhone en Samsung. Probeer in Windows Outlook of Windows Adresboek. Probeer op Mac Outlook of de vooraf geïnstalleerde app Contacten.
  • Software om gegevens van uw computer naar uw Samsung te synchroniseren. Er zijn veel opties, maar de Smart Switch-app van Samsung is een uitstekende plek om te beginnen. Je kunt ook een willekeurig aantal andere synchronisatie-apps kiezen als je daar de voorkeur aan geeft.

Zodra je de juiste software hebt, volg je deze stappen:

  1. Verbind je iPhone met je computer via USB of Wi-Fi en synchroniseer de iPhone met je computer.
  2. Klik op je iPhone in de linkerzijbalk van de Finder of linksboven in iTunes.

    Image
    Image
  3. Klik in het iPhone-beheerscherm op Files en zorg ervoor dat het vakje Contacts is aangevinkt. Zorg ervoor dat de vervolgkeuzelijst het adresboekprogramma toont waarmee u uw contacten wilt synchroniseren voordat u ze overzet naar uw Samsung-telefoon.

    Image
    Image
  4. Klik op Sync in de rechterbenedenhoek om uw contacten te synchroniseren met het door u gekozen adresboekprogramma.
  5. Koppel je iPhone los van de computer en sluit je Samsung-telefoon aan.
  6. Start de software die u wilt gebruiken om uw Samsung en uw computer te synchroniseren.

    De exacte stappen voor het synchroniseren verschillen afhankelijk van het programma dat je gebruikt, maar de concepten zijn in principe voor alle programma's hetzelfde.

  7. In het gedeelte waar u contacten synchroniseert, moet u ervoor zorgen dat het adresboekprogramma waarmee u in stap 3 vanaf uw iPhone hebt gesynchroniseerd, is geselecteerd. Synchroniseer uw Samsung en de contacten moeten worden overgebracht naar de vooraf geïnstalleerde app Contacten.

Hoe breng ik contacten over van iPhone naar Samsung zonder computer?

Wilt u contacten overzetten van iPhone naar Samsung, maar wilt u hiervoor geen computer gebruiken? De wolk kan helpen. In dit geval moet u uw contacten van iPhone uploaden naar Google Contacten en ze vervolgens van daaruit downloaden naar uw Samsung-telefoon. Je hebt een actief Google-account nodig, maar als je dat niet hebt, kun je als volgt een Google-account instellen.

  1. Zorg ervoor dat het Google-account is ingesteld op uw iPhone.
  2. Je contacten worden geüpload van je iPhone naar je Google-account.

    Als je je Google-account op je iPhone configureert, zorg er dan voor dat de Contacts schuifregelaar on/green. is

  3. Stel uw Samsung-telefoon in met hetzelfde Google-account dat u in stap 1 hebt gemaakt en in stap 2-3 hebt gebruikt.
  4. Je contacten moeten automatisch worden gedownload naar de vooraf geïnstalleerde app Contacten op je Samsung. Als dat niet het geval is, gaat u naar Contacten > pictogram met drie regels > Beheer contacten > Synchronisatie contacten Controleer of het juiste Google-account is ingesteld en de schuifregelaar naast het account is ingeschakeld, en tik vervolgens op Sync

    Image
    Image

Op Android-telefoons kunt u een back-up maken van gegevens, inclusief contacten, op de verwijderbare simkaart. Dat maakt het overzetten van je contacten van Android naar iPhone een stuk makkelijker. Helaas werkt het niet om van iPhone naar Samsung te gaan omdat iOS je niet toestaat om een back-up van gegevens op een simkaart te maken.

FAQ

    Hoe zou ik contacten overzetten van een Samsung-telefoon naar een iPhone?

    Bij het overzetten van contacten van een Android-telefoon, zoals een Samsung, naar je iPhone, heb je een paar keuzes. Je kunt de Move to iOS-app downloaden van de Google Play Store en de instructies volgen om je contacten over te zetten. U kunt ook contacten overzetten via de simkaart. Open hiervoor de app Contacten op uw Samsung en tik vervolgens op Instellingen > Import/Export > Export> SIM-kaart Plaats vervolgens de SIM-kaart in uw iPhone. Een andere methode is om een back-up te maken van uw contacten naar Google en vervolgens de Google-app toe te voegen aan de iPhone en de schuifregelaar Contacten in te schakelen.

    Kan ik contacten overzetten van een Samsung-telefoon naar een iPhone via Bluetooth?

    Ja. Zorg ervoor dat Bluetooth op beide apparaten is ingeschakeld en dat ze binnen bereik en vindbaar zijn. Ga vervolgens naar de app Contacten op uw Samsung en tik op Meer > Delen Tik op de contacten die u wilt delen en tik vervolgens op Bluetooth Selecteer uw iPhone als uw doelapparaat om de contacten over te zetten.

    Hoe zet ik al mijn gegevens over van iPhone naar Samsung?

    De gemakkelijkste manier is om de Smart Switch-tool op je Samsung-telefoon te gebruiken. Om Smart Switch via Wi-Fi te gebruiken, opent u Smart Switch op uw Samsung en tikt u op Open > Akkoord Selecteer Wireless> Receive > iOS Voer uw iCloud-gebruikersnaam en wachtwoord in en tik op Sign In Zorg ervoor dat de gegevens die u wilt overzetten is geselecteerd, tikt u op Import en volgt u de aanwijzingen.

Aanbevolen: