Hoe Windows Update-fout 0x80070643 te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Update-fout 0x80070643 te repareren
Hoe Windows Update-fout 0x80070643 te repareren
Anonim

Wanneer een Windows-update niet kan worden geïnstalleerd, kan de 0x80070643-foutcode als volgt verschijnen:

Kan niet installeren op (datum) - 0x80070643

Fout 0x80070643 kan ook optreden wanneer u een Windows-app installeert of bijwerkt.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Image
Image

Oorzaken van fout 0x80070643

Het foutbericht 0x80070643 is meestal het resultaat van systeeminstellingen die onjuist zijn geconfigureerd, een malware- of virusinfectie, een storing in het stuurprogramma, beschadigde of ontbrekende systeembestanden of oude versies van programma's die niet correct zijn verwijderd toen een nieuwe versie is gedownload. Een 0x80070643-fout kan ook optreden wanneer een Windows-computer of -tablet tijdens gebruik onjuist wordt afgesloten of wordt losgekoppeld van een stroombron.

Als je denkt dat je malware op je computer hebt, voer dan je antivirussoftware uit om het op te sporen en verwijder het voordat je iets anders doet.

Hoe fout 0x80070643 op te lossen

Probeer deze stappen in de aangegeven volgorde totdat het bericht verdwijnt en de update is gelukt:

  1. Probeer de installatie opnieuw. Soms zal het opnieuw proberen van de installatie of update werken, dus het is de moeite waard om het nog een keer te proberen voordat je verder gaat met het oplossen van problemen.
  2. Download het bestand opnieuw. Als u een update of een app hebt gedownload en het foutbericht 0x80070643 wordt weergegeven, is het bestand mogelijk beschadigd geraakt tijdens het downloadproces. Download het opnieuw om te zien of dat het probleem oplost.

    Verwijder de originele bestanden die je eerst hebt gedownload, zodat je die bestanden niet per ongeluk installeert in plaats van de nieuwe download.

  3. Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Als de 0x80070643-fout optreedt tijdens een app-update, is de bestaande versie van de app mogelijk beschadigd. Gebruik het Windows-verwijderprogramma om het programma te verwijderen en installeer het vervolgens opnieuw. De nieuwste versie moet worden geïnstalleerd, zodat u deze niet hoeft bij te werken.

    Om een app snel te verwijderen in Windows 10, klikt u met de rechtermuisknop op de naam in het Startmenu en selecteert u Uninstall.

  4. Controleer de internetverbinding. Als een update een verbinding met een online server vereist, kan een foutieve internetverbinding het installatieproces vertragen. Als een internetsnelheidstest een zwakke verbinding aan het licht brengt, zijn er een aantal manieren om een trage internetverbinding te herstellen.
  5. Sluit alle andere programma's. Soms kan het uitvoeren van andere programma's een update of installatie beïnvloeden door toegang te krijgen tot belangrijke bestanden en apparaatbronnen te gebruiken. Sluit alle geopende programma's op uw Windows-pc en sluit alle programma's af die mogelijk op de achtergrond worden uitgevoerd (zoals Telegram of Skype).
  6. Pauzeer huidige downloads en updates. Andere downloads en updates kunnen de app die u probeert bij te werken, verstoren. Open in Windows 10 de Microsoft Store-app en selecteer beletseltekens () in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Downloads en updates Zorg ervoor dat er geen andere apps worden bijgewerkt of geïnstalleerd en probeer de installatie opnieuw.

  7. Start de computer opnieuw op. Het opnieuw opstarten van een Windows-pc kan verschillende Windows-storingen verhelpen.
  8. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit. De probleemoplosser voor Windows Update scant en corrigeert problemen die verband houden met het besturingssysteem en app-updates. Ga in Windows 10 naar Instellingen > Update & Beveiliging > Problemen oplossen > Windows Update en selecteer Probleemoplosser uitvoeren

    Als u de 0x80070643-fout ziet bij het uitvoeren, installeren of bijwerken van een relatief oud stuk software, voert u de Program Compatibility Troubleshooter uit, die u op hetzelfde scherm kunt vinden als de probleemoplosser voor Windows Update.

  9. Installeer het nieuwste. NET Framework. Een beschadigd. NET Framework kan installatie- en updatefouten veroorzaken. Zorg ervoor dat de nieuwste. NET Framework-update van Microsoft op de computer is geïnstalleerd.

  10. Voer de. NET Framework-reparatietool uit. Als u de nieuwste. NET Framework-update hebt en nog steeds de 0x80070643-fout krijgt, voert u de. NET Framework-reparatietool uit.
  11. Antivirussoftware uitschakelen. Antivirusprogramma's zijn berucht vanwege het veroorzaken van conflicten met app-installatie en systeemfuncties. Schakel dergelijke software uit die u hebt geïnstalleerd en probeer de update of installatie opnieuw.

    Schakel je antivirusprogramma weer in nadat je deze taak hebt voltooid.

  12. Voer een SFC-scan uit. Een SFC-scan kan beschadigde systeembestanden op een computer detecteren en repareren. Om een scan uit te voeren, opent u de opdrachtprompt, typt u sfc /scannow en drukt u vervolgens op Enter.
  13. Start Windows Installer opnieuw. Een storing in het Windows-installatieprogramma genereert soms de 0x80070643-fout. Ga naar Windows Services en selecteer Windows Installer eenmaal om het te markeren, en selecteer vervolgens de Restart link aan de linkerkant.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe update je Windows 10?

    Uw Windows-pc zou automatisch updates moeten downloaden en installeren. Als u handmatig een update wilt downloaden, selecteert u Start > Settings > Update & Security >Windows Update . Als er een patch beschikbaar is, kun je deze hier krijgen.

    Hoe update je een grafisch stuurprogramma in Windows 10?

    Je kunt de nieuwste update downloaden en installeren van degene die je grafische kaart heeft gemaakt. Als u bijvoorbeeld een Nvidia GPU gebruikt, gaat u naar de officiële downloadpagina van het bedrijf en selecteert u uw model in de vervolgkeuzemenu's om de juiste stuurprogramma's te vinden. Als u een AMD-kaart gebruikt, gaat u naar de pagina Drivers en ondersteuning van dat bedrijf om de nieuwste update te downloaden.

    Hoe schakel je Windows 10-updates uit?

    Om Windows-updates tijdelijk te onderbreken, gaat u naar Instellingen > Update & Beveiliging > Geavanceerde opties> Updates pauzeren. Je kunt updates 35 dagen per keer uitschakelen.

    Hoe zet je een Windows-update terug?

    Als u denkt dat een recente Windows-update problemen veroorzaakt op uw pc, kunt u deze verwijderen. Selecteer Start > Instellingen > Update & Beveiliging > Windows Update> Bekijk uw updategeschiedenis > Updates verwijderen Klik met de rechtermuisknop op de update die u wilt verwijderen en kies Verwijderen

Aanbevolen: