Hoe Windows Update-foutcode 0x80073712 te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Update-foutcode 0x80073712 te repareren
Hoe Windows Update-foutcode 0x80073712 te repareren
Anonim

De Windows Update-foutcode 0x80073712 kan op verschillende manieren verschijnen in Windows 10:

  • Sommige updatebestanden ontbreken of hebben problemen. We proberen de update later opnieuw te downloaden. Foutcode: (0x80073712)
  • Sommige updates zijn niet geïnstalleerd; Fouten gevonden: code 80073712 Windows Update heeft een onbekende fout aangetroffen.
  • Code 80073712: Windows Update heeft een probleem ondervonden.

Deze Windows-updatefout wordt weergegeven na een Windows 10-update of een poging om het Windows 10-besturingssysteem te installeren.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Image
Image

Bottom Line

Een Windows Update-fout 0x80073712 of 80073712 betekent dat een bestand dat nodig is voor Windows Update of Windows Setup beschadigd is of ontbreekt, waardoor de update of installatie mislukt.

Hoe Windows Update-foutcode 0x80073712 te repareren

De ingebouwde hulpprogramma's en services van Windows zijn de meest effectieve bronnen voor het oplossen van problemen en het oplossen van dit probleem.

  1. Scan de computer op malware. Virussen of andere malwareproblemen zijn vaak de oorzaak van voortdurende Windows Update-fouten. Scan uw computer op virussen en andere malware en probeer de update of installatie opnieuw.
  2. Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit. Microsoft biedt deze gratis tool die een probleem kan oplossen dat de 0x80073712-foutcode veroorzaakt tijdens het downloaden en installeren van Windows-updates. Wanneer de probleemoplosser is voltooid, start u de computer opnieuw op en controleert u op updates. Om het te starten, selecteert u Start > Settings > Update & Security > Troubleshoot , selecteer Windows Update onder Aan de slag en selecteer vervolgens Probleemoplosser uitvoeren
  3. Voer de ingebouwde probleemoplosser van Windows uit. Windows 10 bevat verschillende automatische probleemoplossers, die beschikbaar zijn in het Update & Security-gedeelte van Windows-instellingen. Een van deze opties lost specifiek Windows Updates-fouten op.

  4. Voer de scan van de systeembestandscontrole uit. Deze Windows-tool scant alle beveiligde systeembestanden. Als het beschadigde of onjuiste versies vindt, worden de bestanden vervangen door de juiste Microsoft-versies. Wanneer de scan is voltooid, noteert u of er problemen zijn gevonden en opgelost. Als dit het geval is, start u de computer opnieuw op en controleert u opnieuw op updates.
  5. Voer een DISM-scan uit. Deployment Image Servicing and Management is een opdrachtregelprogramma dat bestanden of beschadiging van systeemimages opspoort en repareert. Nadat u het hulpprogramma hebt uitgevoerd, start u de computer opnieuw op en probeert u deze nogmaals bij te werken.
  6. Verwijder het pending.xml-bestand. Een vastgelopen pending.xml-bestand kan de oorzaak zijn van de Windows Update-foutcode 0x80073712. Start de computer op in de veilige modus, verwijder het pending.xml-bestand en start vervolgens opnieuw op in de normale modus voordat u probeert het systeem opnieuw bij te werken.

  7. Start Windows Update-services opnieuw. Zoek de Windows Update-service in de services die op uw computer worden uitgevoerd en stel het opstarttype in op Automatic. Start de computer opnieuw op, controleer en installeer alle beschikbare Windows-updates.
  8. Herstel, vernieuw of reset de pc. Deze actie mag alleen als laatste redmiddel worden uitgevoerd als geen van de andere methoden voor probleemoplossing de 0x80073712-foutcode corrigeert. De tool bewaart persoonlijke bestanden, maar verwijdert geïnstalleerde software en installeert vervolgens Windows opnieuw.

Aanbevolen: