Een Samsung Smart TV bijwerken

Inhoudsopgave:

Een Samsung Smart TV bijwerken
Een Samsung Smart TV bijwerken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Ondersteuning > Software-update > Auto Update om automatische updates in te schakelen.
  • Ga naar Instellingen > Support > Software-update > Update Nu om handmatig op updates te controleren.
  • Als je tv geen verbinding met internet kan maken, download dan de nieuwste update naar een USB-flashstation en sluit deze aan op je tv voor een handmatige installatie.

Dit artikel legt uit hoe je een Samsung Smart TV update. De instructies zijn algemeen van toepassing op de meeste Samsung Smart TV's die na 2013 zijn gemaakt.

Stel uw Samsung Smart TV in om automatisch te updaten

U kunt uw Samsung Smart TV automatisch laten updaten, zodat u geen tijd hoeft te besteden om het zelf te doen.

Hoewel er technisch een verschil is tussen software- en firmware-updates, gebruikt Samsung vaak de term "Software-update" om beide op te nemen.

Voer deze stappen uit om deze functie te activeren:

  1. Zorg ervoor dat je tv is verbonden met internet.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Selecteer Ondersteuning.
  4. Selecteer Software-update.
  5. Selecteer Auto Update.

    Image
    Image

Als je je tv aanzet en een nieuwe update detecteert, wordt deze gedownload en geïnstalleerd voordat je verder kunt gaan met kijken of de andere functies van de tv kunt gebruiken. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de aard van de update.

Als je de optie Automatisch bijwerken hebt geselecteerd en er een update beschikbaar komt terwijl je tv kijkt, wordt de update gedownload en op de achtergrond geïnstalleerd, en vervolgens geïnstalleerd wanneer je de tv de volgende keer aanzet.

Update uw tv handmatig via internet

Als uw tv is verbonden met internet, maar u de firmware/software-updates liever handmatig activeert, kunt u dit doen.

Hier zijn de stappen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer Ondersteuning.
  3. Selecteer Software-update.
  4. Selecteer Nu bijwerken. Als er een update beschikbaar is, wordt het download- en installatieproces op dezelfde manier gestart als beschreven in de sectie Automatisch bijwerken hierboven.

    Image
    Image
  5. Als er geen updates beschikbaar zijn, selecteert u OK om het menu Instellingen te verlaten en verder te gaan met het gebruik van de tv.

Update uw tv handmatig via USB

Als uw tv niet is verbonden met internet of als u software-/firmware-updates liever lokaal installeert, heeft u de mogelijkheid om dit via USB te doen.

Om deze optie te gebruiken, moet je eerst de update downloaden naar een pc of laptop:

  1. Ga naar de online ondersteuningssite van Samsung.
  2. Voer het modelnummer van uw tv in het Search Support Box in. Dit zou u naar de ondersteuningspagina voor uw tv-model moeten brengen.

    Uw modelnummer zou er zo uit moeten zien: UN40KU6300FXZA

  3. Selecteer Informatiepagina.
  4. Selecteer Downloads of scrol omlaag naar Handleidingen en downloads.
  5. Selecteer Download of Meer zien.

    Image
    Image
  6. Download de software/firmware-updates voor uw pc of laptop.

    Het firmwarebestand dat u van de website downloadt, is een gecomprimeerd bestand met de extensie . EXE.

  7. Sluit een USB-flashstation aan op uw pc of laptop.
  8. Voer het gedownloade bestand uit: wanneer u wordt gevraagd waar u de inhoud van het bestand wilt uitpakken, selecteert u een USB-flashstation met voldoende capaciteit.
  9. Zodra het downloaden is voltooid en uitgepakt op de USB-flashdrive, sluit u deze aan op een USB-poort op de tv.

    Als je meer dan één USB-poort hebt, zorg er dan voor dat er geen andere USB-apparaten zijn aangesloten op een van de USB-poorten.

  10. Selecteer met de afstandsbediening van de tv het Home of Smart Hub-pictogram en vervolgens de Settingspictogram op het tv-scherm, dat eruitziet als een tandwiel.
  11. Scroll naar beneden en selecteer Support.
  12. Selecteer Software-update en dan Nu bijwerken.
  13. Selecteer de USB optie. U ziet een bericht op het scherm met de tekst "USB scannen. Dit kan meer dan 1 minuut duren."

  14. Volg eventuele verdere aanwijzingen om het updateproces te starten.
  15. Wanneer het proces is voltooid, wordt de Samsung Smart TV automatisch uitgeschakeld en vervolgens weer ingeschakeld, wat aangeeft dat de software-update correct is geïnstalleerd en klaar is voor gebruik.
  16. Om verder te bevestigen dat u de software heeft bijgewerkt, gaat u naar Instellingen, selecteert u Software-update en vervolgens Nu bijwerken. De tv geeft aan dat je de laatste update hebt.

    Image
    Image

Schakel je tv niet uit tijdens het updateproces. De tv moet ingeschakeld blijven totdat de update is voltooid. De tv wordt automatisch in- en uitgeschakeld na het voltooien van de software-update, waardoor de tv opnieuw wordt opgestart. Afhankelijk van de aard van de update, kunnen audio- en video-instellingen na een software-update worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Apps bijwerken op Samsung Smart TV

Als je de Samsung-apps wilt blijven gebruiken die op je Smart TV zijn geïnstalleerd, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versies hebt. Dit staat los van het updaten van de systeemsoftware of firmware van de tv, aangezien elke app zijn eigen structuur heeft. De eenvoudigste manier om uw apps up-to-date te houden, is door de tv dit automatisch te laten doen.

Gebruik de volgende stappen om dit in te stellen:

  1. Druk op de Smart Hub/Home-knop van uw Samsung TV-afstandsbediening.
  2. Selecteer in het Smart Hub-startmenu Apps.
  3. Selecteer Mijn apps.
  4. Selecteer Options en zorg ervoor dat Auto Update is ingesteld op On.

    Als u niet wilt dat de apps automatisch worden bijgewerkt, stelt u Automatisch bijwerken in op Uit.

    Image
    Image
  5. Als je de handmatige optie gebruikt, krijg je bij het selecteren van een individuele app een melding als er een update beschikbaar is. Volg eventuele verdere berichten of prompts om het updateproces te starten.
  6. Wanneer de update is voltooid, wordt de app geopend zodat u deze kunt gebruiken.

Als u een oudere Samsung Smart TV bezit, zoals een die vóór het modeljaar 2016 is uitgebracht, kunnen er enkele variaties zijn in de stappen die nodig zijn om apps bij te werken:

2015 Modellen: Druk op de Menu knop op uw afstandsbediening, selecteer Smart Hub > Automatische update voor apps en games > On.

2014 Modellen: Druk op de Menu-knop op uw afstandsbediening. Selecteer Smart Hub > App-instellingen > Auto-Update.

2013 Modellen: Druk op de Smart Hub-knop op uw afstandsbediening, selecteer Apps > Meer apps en volg eventuele aanvullende aanwijzingen.

The Bottom Line

Afhankelijk van welk jaar en Samsung Menu/Smart Hub-versie je hebt, kunnen er enkele variaties zijn in het uiterlijk van de menu's, evenals hoe je toegang krijgt tot de systeem- en app-updatefuncties. Als je niet zeker bent van de exacte stappen, raadpleeg dan de gedrukte gebruikershandleiding of de e-handleiding op het scherm van je Samsung Smart TV.

Aanbevolen: