Hoe Instagram-videochat te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Instagram-videochat te gebruiken
Hoe Instagram-videochat te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Tik op het Messenger pictogram, tik op het camera pictogram en kies uitnodigingen. Selecteer Start om een videochat te beginnen en X om te beëindigen.
  • Chatroom: Tik op Messenger > Rooms > Create Room > Maak een kamer aan als [ uw naam]. Kies vrienden, tik op Join Room op Messenger.

Met de berichtenfuncties van Instagram kun je videochatten met maximaal zes Instagram-volgers of Facebook-vrienden op je iOS- of Android-apparaat. Met Instagram kun je ook een kamer maken, waar je een link naar een Messenger-videochat kunt delen met maximaal 50 vrienden die geen Instagram, Messenger of Facebook nodig hebben. Zo werkt het.

Met de geïntegreerde berichtenfunctie van Instagram gebruik je Messenger via Instagram om directe berichten of videochats te sturen naar zowel Instagram-volgers als Facebook-vrienden.

Een videochat starten op Instagram

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Instagram-app op je iPhone of Android-apparaat gebruikt.

  1. Open Instagram op je mobiele apparaat en tik op het Messenger icoon in de rechterbovenhoek.
  2. Tik op het videocamera icoon.
  3. Scroll door de lijst met Suggested vrienden of typ een naam onder Invite to Video Chat.

    Image
    Image

    Als je naar beneden scrolt, zie je een lijst met voorgestelde Facebook-vrienden met wie je ook kunt videochatten. Ze hebben geen Instagram-account nodig om met ze te videochatten.

    Je videochat kan een mix van Instagram-volgers en Facebook-vrienden bevatten.

    Als je naar iemand zoekt, toont Instagram opties van mensen die je volgt op Instagram, je Instagram-volgers, Facebook-vrienden en mensen op Instagram die overeenkomen met je zoeknaam.

  4. Tik op een persoon om deze toe te voegen aan je videochat (je kunt maximaal zes mensen uitnodigen).

    Image
    Image
  5. Als je iemand uit je videochat wilt verwijderen, tik je op de terug-knop op je toetsenbord en tik je vervolgens op de X naast hun naam.
  6. Als je klaar bent, tik je op Start om je videochat te starten.

    Tik tijdens je videochat op Effecten om leuke filters en effecten toe te voegen, tik op Media om een foto of video toe te voegen, of tik op Voeg toe om een persoon aan je chat toe te voegen (als je nog niet met zes personen bent).

  7. Tik op de X om een videochat te beëindigen.

    Image
    Image

    Tik op de Minimize-knop linksboven, die eruitziet als een vierkant in een vierkant, om de videochat te minimaliseren en door te gaan met browsen op Instagram.

  8. Nadat je een videochat hebt gestart, kun je die chatgroep op elk gewenst moment openen door op de chat in je Messenger-activiteitenlijst te tikken
  9. Typ een naam voor uw videochatgroep in het Geef deze groepsbox.
  10. Om nog een chat met deze groep te starten, tik je op het videocamera icoon. U kunt ook op elk gewenst moment een bericht typen, een spraakbericht verzenden of een foto verzenden via het berichtenvenster

    Image
    Image

    Tik op een bestaand Instagram-gesprek en tik vervolgens op de videocamera om een videochat te starten.

Een Messenger-chatroom starten op Instagram

Als je een videochat met een grotere groep wilt, overweeg dan om een Messenger Room te starten. In een Messenger Room deel je een link naar een videochat met maximaal 50 vrienden. Je deelnemers hoeven niet eens Instagram, Messenger of Facebook te hebben.

Je hebt een Facebook-account nodig om een Messenger Room op Instagram te starten.

  1. Open Instagram op je mobiele apparaat en tik op het Messenger icoon in de rechterbovenhoek.
  2. Tik op Kamers.
  3. Tik op Kamer maken.

    Image
    Image
  4. Je ziet een bericht waarin wordt uitgelegd dat je deze kamer gaat maken onder je Facebook-profiel. Tik op Maak ruimte als [uw naam]. om door te gaan
  5. Tik op Send naast Instagram- of Facebook-vrienden die je de link wilt ontvangen, of zoek naar een vriend, tik op Share Link om de Ruimte-link te e-mailen of te sms'en naar iemand die niet op Instagram of Facebook zit.
  6. Als je de link naar je deelnemers hebt gestuurd, tik je op Deelnemen aan de ruimte op Messenger. Je wordt naar je Messenger-kamer gebracht waar je op de ontvangers van je videochat wacht.

    Image
    Image

Als je geen Instagram-videochats wilt ontvangen

Misschien wil je niet deelnemen aan een videochat. Hoewel je de oproep zeker niet kunt beantwoorden, kun je overwegen de Instagram-gebruiker te blokkeren als je geen uitnodigingen voor videochats van iemand wilt ontvangen.

Als je liever niet wordt benaderd via Instagram-video of directe berichten door iemand op Facebook, beperk dan Facebook-interactie via Instagram-instellingen. Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat Facebook-vrienden u berichten sturen via Instagram.

  1. Tik op uw accountpagina op Menu (drie regels).
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Privacy.

    Image
    Image
  4. Tik op Berichten.
  5. Tik op Facebook-vrienden of mensen met wie je hebt gechat op Messenger.
  6. Tik op Geen verzoeken ontvangen.

    Image
    Image

Aanbevolen: